2020. június 20.
Boli, Boli és Boli - ismét ő döntötte el a derbit!
Labdarúgócsapatunk a harmadik Újpest elleni derbijét is megnyerte, ismét Franck Boli döntött!

A 31. bajnoki címét már kedden, a Honvéd otthonában bebiztosító férfi labdarúgócsapatunk nyugodt körülmények között léphetett pályára szombat este, a nap záró mérkőzésén. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov, valamint Sigér Dávid is hangsúlyozta a találkozó előtt, hogy a cél egyértelműen a győzelem a derbin. Segített minket a szurkolótábor is - a koronavírus-járványt követően ez volt az első meccs, amelyen már nem volt korlátozva a lelátón helyet foglaló drukkerek száma.

A mérkőzés előtt a női labdarúgócsapatunk vonult körbe a Groupama Arénában, a szurkolótábor megünnepelte a Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló lányokat, akik között volt, aki el is érzékenyült ettől a szeretettől. Aztán a lelátón is többeknek könnyes lett a szeme, hiszen megemlékeztünk a héten elhunyt Kárpáti Györgyről, illetve Benedek Tibortól.

A mérkőzés kezdetét követően aztán csapatunk nemcsak szavakban, tettekben is bizonyította, hogy meg akarja nyerni a mérkőzést, a 2. percben Isael Barbosa, a 8.-ban Lovrencsics Gergő, a 15.-ben pedig Oleksandr Zubkov veszélyeztetett. Volt, hogy szerencsével, volt, hogy Banai Dávid-bravúrral úszta meg a kapott gólt az Újpest.

A 22. percben Lovrencsics Gergő sajnos megsérült, le kellett cserélni, helyére Abraham Frimpong állt, így az addig bal belső középhátvédet játszó Botka Endre kihúzódott a jobb oldalra. A szünetig újabb ziccereket alakítottunk ki, a legközelebb Sigér Dávid járt a gólhoz, de Banai újabb bravúrral mentett.

BOLI MEGINT!

A második félidő elején Boli volt a legveszélyesebb, csatárunk először kevéssel tévesztett, ám az 53. percben már nem hibázott:

Zubkov parádés bokapassza után a felfutó Botka Endre centerezett, középen pedig érkezett Boli, aki közelről a kapuba pofozta a labdát (1-0)!

Ezzel Boli a szezonbeli harmadik derbijén is eredményes tudott lenni!

Két perccel később majdnem megduplázta saját maga és csapata góljainak a számát, de ziccerben nem találta el jól a labdát.

Egy óra elteltével kettőt váltottunk, Sigér Dávid és Isael Barbosa helyett érkezett Vécsei Bálint és Michal Skvarka. A 67. percben újabb hatalmas ziccerbe kerültünk, Tokmac Nguen volt már egy az egyben a kapussal, aki újfent hatalmasat védett. Egy perccel később Bacsa Patrik estében (véletlen) fejbe rúgta Frimpongot, akit ápolni kellett, de tudta folytatni a játékot.

Az újpestiek igyekeztek egyenlíteni, a 74. percben Vincent Onovo lövése kerülte el kevéssel a kapunkat, ez volt a legveszélyesebb kísérletük. Az utolsó tíz percre még Csonka András és Mikalai Sihnevich is beállt, Tokmac és Boli helyett. A remekül futballozó Zubkov járt még közel a gólhoz, ám erős lövését ismét védte a vendégek kapusa.

Az eredmény azonban már nem változott, szezonbeli harmadik derbinket is megnyertük - mind a hármat Boli góljával!

LABDARÚGÓ NB I, 31. FORDULÓ
FTC-ÚJPEST 1-0 (0-0)
FTC: Dibusz - Lovrencsics (Frimpong, 25.), Blazic, Botka, Civic - Sigér (Vécsei, 61.), Haratin - Zubkov, Tokmac (Csonka, 82.), Isael (Skvarka, 61.) - Boli (Sihnevich, 82.). Vezetőedző: Sergei Rebrov
ÚJPEST: Banai - Pauljevic (Balázs, a szünetben), Heris, Ristevski, Burekovic - Szakály (Onovo, 61.), Nwobodo - Simon (Bacsa, 61.), Zsótér (Katona, 83.), Perosevic (Koszta, 61.) - Novothny. Vezetőedző: Predrag Rogan
Gól: Boli (53.)
Sárga lap: Haratin (10.), Blazic (28.), Isael (47.), ill. Novothny (16.), Zsótér (68.), Katona (90.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin