2021. június 14.
Boli: „Így fejezzük ki, hogy egy néphez tartozunk”
Elefántcsontparti támadónk beszélt a nyári pihenőről, a tradicionális esküvőről és az új idényről – INTERJÚ!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk már június elején elkezdte a felkészülést a következő, 2021/22-es bajnoki idényre. Az előszezon megkezdése előtt azonban mindenki a jól megérdemelt szabadságát töltötte, így Franck Boli is. Elefántcsontparti támadónk a múlt szezon fáradalmai után családja körében pihent, de a Népligetbe való visszatérése előtt megházasodott.

- Egy nagyon hosszú és igencsak megterhelő szezon után volt néhány hét pihenőd. Mivel töltötted a szabadidőt? Elég volt ez az idő ahhoz, hogy feltöltődj az új idényre?
- Valóban hosszú volt ez a szezon, amit magunk mögött hagytunk, így jót tett ez a kis szünet. Otthon voltam, a családom környezetében pihenhettem ki a múlt szezon fáradalmait. Jó volt egy kis időre kikapcsolni, ez pedig több mint elég volt ahhoz, hogy feltöltődjek a következő szezonra, és felkészüljek az újabb kihívásokra.

- A közösségi médiában láttuk, hogy a visszatérésed előtt megházasodtál. Először is engedd meg, hogy gratuláljunk! Egy különleges ruhát viseltél a ceremónia alatt. Ez egyfajta tradíció? Milyen volt maga az esemény?
- Nagyon szépen köszönjük a gratulációt, hihetetlenül boldogok vagyunk. Afrikából származom, szóval ezeknek a dolgoknak megvan a maga, sajátos, tradicionális módja. Nagyon izgultunk a ceremónia előtt, hiszen ez mégiscsak egy életre szóló esemény volt, de külön öröm, hogy ezt a lépést a családunk előtt tettük meg. A szokásainkhoz hozzá tartozik ez a viselet, de nálunk az ilyen jellegű eseményeken mindenkinek ilyen ruhát kell hordania. Ezzel a viselettel fejezzük ki, hogy egy néphez, egy törzshöz tartozunk. Csak ismételni tudom magam: nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt az eseményt a szokásainkhoz illő módon, a családunk körében ünnepelhettük meg. Ha most elmondanám, hogy a feleségemmel hogyan jutottunk el idáig, akkor lehet, hogy estig sem mennénk haza.

- A szünet után ismét itt vagy a Népligetben, újra edzésbe álltál, túl vagy már néhány tréningen. Milyen volt a visszatérés? Hogy várod az új idényt? Milyen célokkal készülsz az új idényre?
- A pihenő után jó volt ismét átlépni a Népliget kapuját, már hiányzott, hogy újra edzésbe álljak. Új edzővel vágunk neki az előttünk álló idénynek, így nem csak én, de az egész csapat nagyon izgatottan várja az új kihívásokat. Még csak most kezdtük el a felkészülést, néhány edzésen vagyunk túl, így az alapvető dolgokon kívül sok minden nem derült ki, de ez a normális. Abban biztos vagyok, hogy az első tétmérkőzésre mindenki maximálisan készen fog állni. Ami a személyes célokat illeti: támadóként nem is akarhatok kevesebbet, mint fontos gólokkal segíteni a Fradit, és ismét ott lenni valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, akár az Európa Ligában, akár a Bajnokok Ligájában.

Cikkajánló

FTC-DVSC: öltözzön melegen a Fradi-pulóverekkel!

A következő hazai bajnokinkra két felsőnkre is komoly kedvezményt biztosítunk drukkereinknek.

Elindult a zvezda elleni egymeccses jegyek értékesítése

Drukkereink a kétmeccses bérlet mellett a Crvena zvezda elleni mérkőzésre szóló belépőjüket is megválthatják.

Dibusz: „Komoly önvizsgálatra van szükség”

A Crvena zvezda elleni találkozó után csapatkapitányunk elmondta, nagy csalódás ez az eredmény – VIDEÓ!

„Jogosan kaptunk ki Belgrádban”

Vezetőedzőnk a lefújás után sajtótájékoztatón értékelte a Crvena zvezda elleni 4-1-es vereséget.

Ez nem a mi esténk volt, vereség Szerbiában

Férfi labdarúgócsapatunk 4-1-re kikapott a Crvena zvezdától az UEFA Európa Ligában Belgrádban.

Wingo: „Tudjuk, hogy mit kell tennünk”

Az UEL-csoportkör harmadik fordulója előtt amerikai védőnk, Henry Wingo mondta el várakozásait – VIDEÓ!

„Nem számolgatunk, mindenre készen kell állnunk”

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov sok nézőt vár a Crvena zvezda elleni, csütörtöki UEL-csoportmeccsre.

Videón csapatunk útja a szerb fővárosba

A Népligettől a reptéren át Belgrádig – így utaztunk következő UEL-meccsünk helyszínére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin