2021. június 14.
Boli: „Így fejezzük ki, hogy egy néphez tartozunk”
Elefántcsontparti támadónk beszélt a nyári pihenőről, a tradicionális esküvőről és az új idényről – INTERJÚ!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk már június elején elkezdte a felkészülést a következő, 2021/22-es bajnoki idényre. Az előszezon megkezdése előtt azonban mindenki a jól megérdemelt szabadságát töltötte, így Franck Boli is. Elefántcsontparti támadónk a múlt szezon fáradalmai után családja körében pihent, de a Népligetbe való visszatérése előtt megházasodott.

- Egy nagyon hosszú és igencsak megterhelő szezon után volt néhány hét pihenőd. Mivel töltötted a szabadidőt? Elég volt ez az idő ahhoz, hogy feltöltődj az új idényre?
- Valóban hosszú volt ez a szezon, amit magunk mögött hagytunk, így jót tett ez a kis szünet. Otthon voltam, a családom környezetében pihenhettem ki a múlt szezon fáradalmait. Jó volt egy kis időre kikapcsolni, ez pedig több mint elég volt ahhoz, hogy feltöltődjek a következő szezonra, és felkészüljek az újabb kihívásokra.

- A közösségi médiában láttuk, hogy a visszatérésed előtt megházasodtál. Először is engedd meg, hogy gratuláljunk! Egy különleges ruhát viseltél a ceremónia alatt. Ez egyfajta tradíció? Milyen volt maga az esemény?
- Nagyon szépen köszönjük a gratulációt, hihetetlenül boldogok vagyunk. Afrikából származom, szóval ezeknek a dolgoknak megvan a maga, sajátos, tradicionális módja. Nagyon izgultunk a ceremónia előtt, hiszen ez mégiscsak egy életre szóló esemény volt, de külön öröm, hogy ezt a lépést a családunk előtt tettük meg. A szokásainkhoz hozzá tartozik ez a viselet, de nálunk az ilyen jellegű eseményeken mindenkinek ilyen ruhát kell hordania. Ezzel a viselettel fejezzük ki, hogy egy néphez, egy törzshöz tartozunk. Csak ismételni tudom magam: nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt az eseményt a szokásainkhoz illő módon, a családunk körében ünnepelhettük meg. Ha most elmondanám, hogy a feleségemmel hogyan jutottunk el idáig, akkor lehet, hogy estig sem mennénk haza.

- A szünet után ismét itt vagy a Népligetben, újra edzésbe álltál, túl vagy már néhány tréningen. Milyen volt a visszatérés? Hogy várod az új idényt? Milyen célokkal készülsz az új idényre?
- A pihenő után jó volt ismét átlépni a Népliget kapuját, már hiányzott, hogy újra edzésbe álljak. Új edzővel vágunk neki az előttünk álló idénynek, így nem csak én, de az egész csapat nagyon izgatottan várja az új kihívásokat. Még csak most kezdtük el a felkészülést, néhány edzésen vagyunk túl, így az alapvető dolgokon kívül sok minden nem derült ki, de ez a normális. Abban biztos vagyok, hogy az első tétmérkőzésre mindenki maximálisan készen fog állni. Ami a személyes célokat illeti: támadóként nem is akarhatok kevesebbet, mint fontos gólokkal segíteni a Fradit, és ismét ott lenni valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, akár az Európa Ligában, akár a Bajnokok Ligájában.

Cikkajánló

Kölcsönadjuk Gera Dánielt

A 25 éves magyar szélső az előző idény bajnoki ezüstérmeséhez távozik.

Szurkolói tájékoztató

Nem lehetnek vendégszurkolók Vilniusban.

Négy fiatal játékossal kötöttünk profi szerződést

Fenyvesi Gergely, Godányi Dominik, Lisztes Krisztián, valamint Dragan Cubra is aláírt.

Már kaphatók a jegyek az új szezon első bajnokijára

Szurkolóinknak online vásárlás esetén kedvezmény jár!

Bemutatjuk új másodedzőnket, Gerhard Fellnert

Az osztrák szakember a síelés mellett a családjával és új kutyájával szeret kikapcsolódni - VIDEÓ!

Myrto Uzuni vezeti a BL-góllövőlistát

Albán válogatott támadónk három mérkőzést követően négy találatnál jár a BL-selejtezőben.

Tokmac: „Minden szurkolót jól hallottunk a stadionban!"

A Zalgiris elleni második gól szerzője szerint erre a játékra építhetünk a visszavágón – VIDEÓ!

Stöger: „Jó pozícióba kerültünk a visszavágó előtt”

Vezetőedzőnk a Zalgiris elleni első meccsről, Ryan Mmaee-ról és a kihagyott büntetőről is beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most