2022. szeptember 28.
Botka Endre: „Futball-láz van Magyarországon!”
Válogatott labdarúgónk a nemzeti csapatban megélt élményeiről, illetve a közelgő bajnokiról is beszélt.

Ki ne tudná, hogy a magyar férfi labdarúgó-válogatott elképesztő bravúrok sorozatát bemutatva, Németországot és Angliát is megelőzve, Olaszország mögött másodikként végzett az előzetesen „halálcsoportként” emlegetett négyesben, így bent maradt a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A sikerből a nemzeti csapat ferencvárosi tagjai is kivették a részüket, név szerint Dibusz Dénes, Vécsei Bálint, valamint Botka Endre. Utóbbi már a Fradi az NB II-es Soroksár ellen 4-1-re megnyert keddi felkészülési mérkőzése után mesélt a Puskás Arénában megélt élményeiről, de a vasárnapi, Kecskemét elleni soron következő bajnoki is szóba került.

- Hihetetlen volt az egész – kezdte Botka Endre, felidézve az olaszok elleni utolsó NL-találkozónkat, ahol közel 70.000 szurkoló buzdította a mieinket. – Úgy érzem, hogy a csapat és a szurkolótábor nagyon egymásra talált az utóbbi időben, mondjuk ki: futball-láz van Magyarországon! Bízom benne, hogy jó példaként szolgálunk most a fiatalabb labdarúgóknak, hogy igenis csinálják a dolgukat, mert el lehet jutni erre a szintre.

Válogatott védőnk a nemzeti csapattól 86 fellépés után visszavonuló csapatkapitányról, Szalai Ádámról is beszélt, akit elmondása szerint nehéz feladat lesz pótolni.

- Engem nagyon meglepett, hogy bejelentette a visszavonulását. Hihetetlenül erős karakter volt a csapatban. Ádám volt az, aki az öltözőben egyben tartotta ez egész brigádot, nagyon fog hiányozni a jövőben.

A válogatott után a szó természetesen a klubfutballra terelődött, hiszen a Fradira nagy feladatok várnak a következő hetekben: először is most vasárnap jön az újonc Kecskemét elleni idegenbeli bajnoki.

- A Soroksár elleni felkészülési mérkőzés nagyon jól jött, kellett a lábakba egy kis futás, mivel a válogatottnál ezúttal nem kaptuk meg a meccsterhelést. Az eredménynek is örülök persze, de inkább az a fő, hogy picit visszarázódtunk a nemzeti csapat körüli felfokozott hangulatból a klubéletbe. Ez nagyon fontos, hiszen a Fradival is komoly célokat tűztünk ki magunk elé, szóval várjuk már a Kecskemét elleni bajnokit, amit természetesen meg szeretnénk nyerni.

Cikkajánló

A Császár nyomában a vb új portugál hőse

Goncalo Ramos keddi mesterhármasával sporttörténelmet írt, de Albert Flóriánt és Pelét nem előzte meg.

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin