2020. szeptember 25.
Botka: „Minden adott ahhoz, hogy bejussunk a BL-be”
A Fradival két bajnoki címet nyerő hátvéd szerint a keret nagyja élete eddigi legfontosabb meccsére készül.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk egyik legjobbja volt a Molde elleni idegenbeli Bajnokok Ligája selejtezőn Botka Endre, aki két gólpasszával bizonyított. A védő szerint döntőnek beillő mérkőzés előtt áll a Fradi, amelynek kerete most nagyon egységes, ám a futballistáknak kicsit ki kell zárni a felfokozott hangulatot.

- A csütörtöki hazatérés után pénteken újból edzésbe állt a csapat. Hogy vagytok?

- Köszönjük szépen, minden a legnagyobb rendben van. Mostantól csak a Molde elleni visszavágóra koncentrálunk, próbáljuk a legjobb állapotba hozni magunkat, így, hogy a hétvégi bajnokinkat elhalasztották, az idő adott a felkészülésre. Kielemeztük az idegenbeli mérkőzést, láttuk, tudjuk, hogy mik voltak a problémát, igyekszünk ezeket kijavítani.

- Egyet itthon is aludva a történtekre hogy látod a 3-3-as eredményt és a norvég bajnok elleni párharc esélyeit?

- Összességében nem éreztem a kinti meccsben azt, hogy a Molde képes lesz egy ilyen feltámadást produkálni. A második gólunk után valamiért fejben elgyengültünk, ez eddig nem volt jellemző a csapatra. Ha nem nézzük a mérkőzés alakulását, a 3-3 vendégként jó eredmény a visszavágó előtt, ám nyilván annak fényében, hogy 2-0-ra is vezettünk, kicsit más szájízzel beszélhetünk erről. Ezzel együtt sincs okunk panaszra – hátravan még a budapesti visszavágó, ott fog eldőlni minden.

- Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy Norvégiában csapatunk egyik legjobbja voltál, hogy mást ne mondjak, az első két gólunk előtt te adtad a kulcspasszt.

- Nagyon jól felkészültünk, nálunk minden egyes játékos – akár kezdő, akár csere – pontosan tudja, hogy mikor mi a feladata. Örülök, hogy két gólpasszal tudtam hozzájárulni a csapat szerepléséhez, hiszen korábban többször megkaptam kritikaként, hogy a támadójátékom nem olyan erős, bevallom, egy kicsit bennem volt, hogy megmutassam ennek az ellenkezőjét. Ami a beadásokat illeti, most minden összejött, bízom benne, hogy így tudom folytatni a jövőben is.

- Kis túlzással egész Magyarország a keddi visszavágót várja. Mennyire tudjátok függetleníteni magatokat a felfokozott várakozástól, mennyire más a ráhangolódás a rájátszás második meccsére?

- Nagyobb a nyomás, mint bármelyik másik mérkőzés előtt, hiszen tudjuk, hogy ez a meccs nemcsak a fradistáknak, hanem egész Magyarországnak, a magyar labdarúgásnak is nagyon fontos. A helyén kell kezelni a felfokozott hangulatot, nekünk, futballistáknak ezt egy kicsit ki is kell zárni ezekben a napokban,  és csak tenni a dolgunkat, ahogy eddig is. Az idei selejtezősorozatban minden meccs előtt nagy nyomás volt a csapaton, hiszen korábban egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról, ám a Molde elleni visszavágóra úgy tekintünk, mintha egy döntő következne.

- Kijelenthető, hogy eddigi pályafutásotok legfontosabb állomása lesz a keddi meccs?

- Egyértelműen, talán mondhatom, hogy mindenkinek ez lesz az eddigi legfontosabb mérkőzése. Nem tudjuk, hogy legközelebb mikor leszünk ilyen közel ahhoz, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most viszont minden adott ahhoz, hogy ott legyünk. Jó csapatunk van, nagyon egyben vagyunk, ezt ki kell használni.

Cikkajánló

„A visszavágón küzdeni és hajtani fogunk!”

Botka Endre, Myrto Uzuni és Franck Boli értékelte csapatunk 3-3-as norvégiai döntetlenjét – VIDEÓ!

Rebrov: „Komolyan ki kell elemezni a meccset”

Így értékelte ukrán vezetőedzőnk a Molde elleni 3-3-as döntetlent.

Villámkezdés: gyors gólokkal sokkoljuk az ellenfeleket

Negyedik idei BL-selejtezőjén harmadszor szerzett gólt a Fradi az első 10 percben – VIDEÓ!

Európai selejtezők: idegenben 2 éve veretlenek vagyunk!

Sergei Rebrov irányításával még nem kapott ki vendégként a Fradi nemzetközi kupasorozat selejtezőjében.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin