2021. február 11.
Botka: „Örülök, hogy máris találkozunk a Fehérvárral”
A bajnoki cím megszerzése mellett a kupagyőzelem is ott szerepel férfi labdarúgócsapatunk céljai között.

Nem túlzás, játékosaink a szerdai, meglehetősen szokatlan körülmények között lejátszott Dorogi FC elleni idegenbeli MOL Magyar Kupa-mérkőzés után úgy néztek ki, mint akik valamiféle extrémsport-versenyen vettek részt: aki pályára lépett, tetőtől-talpig sáros volt. A találkozó másnapján, csütörtökön a Dorogon csapatkapitányként pályára lépő Botka Endrét kérdeztük.

- Egyet aludva a Dorogon történtekre mit gondolsz a szerdai kupamérkőzésről és annak körülményeiről?

- Nem volt egyszerű dolgunk szerdán, hiszen a pálya szerintem egyáltalán nem volt alkalmas a játékra, de nem volt más választásunk, játszani kellett. Szerencsére jól jöttünk ki az egészből, senki nem sérült meg, ez a legfontosabb, illetve persze az is, hogy továbbjutottunk.

- Mekkora kihívást jelentett egyáltalán mozogni a pályán?

- Szerintem ezen a pályán érezhettük magunkat a legkevésbé futballistának, hiszen jóformán semmi olyan elem nem érvényesült, ami a futballhoz köthető. Két normális passzt nem tudtunk egymásnak adni, kifejezetten olyan volt, mint a strandfoci, amikor egy kicsit alá kell nyúlni a labdának és úgy ívelni előre.

- Gyerekként vagy akár ifi-játékosként találkoztál hasonló körülményekkel?

- Ennyire szélsőséges körülményekkel nem, de hasonló volt, persze. Én egyébként szeretem az ilyesfajta kihívásokat, Dorogon viszont az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy folyamatosan esett az eső és ehhez még erős, hideg szél is párosult. Egyszerűen nem tudtunk annyit futni, hogy igazán át- és bemelegedjünk, ezért volt kicsit szenvedős a szerdai meccs.

- Sigér Dávid azért gondoskodott róla, hogy jobban érezd magad, amikor a lefújás utáni televíziós interjú közben megkínált egy vaskos hógolyóval.

- Az már csak a hab volt a tortán, ott már teljesen mindegy volt, hogy mi történik velem, addigra teljesen megfagytam. Sigitől kitelik az ilyesmi, jót nevettünk ezen. Ennél már csak az lett volna jobb, ha egy vödör vizet önt rám.

- Tekintsünk előre: a szerda esti eredmények úgy alakultak, hogy a MOL Fehérvár lesz a következő ellenfelünk a MOL Magyar Kupában. Mit szólsz hozzá?

- Örülök, hogy már a nyolcaddöntőben találkozunk. A múlt heti bajnokihoz hasonlóan a kupameccsen is mi fogadjuk az ellenfelet. Legutóbb legyőztük a MOL Fehérvárt, ha még egyszer sikerül, fontos lépést teszünk a céljaink felé a MOL Magyar Kupában is.

- Tagja voltál a Fradi legutóbbi kupagyőztes csapatának 2017-ben. Kijelenthető, hogy az idén a trófea visszahódítása a cél?

- Abszolút. Az utóbbi években nem sikerült megismételni a korábbi sikereket a kupában, most viszont az a célunk, hogy a bajnokság mellé a MOL Magyar Kupát is megnyerjük. Ezért dolgozunk, bízom benne, hogy sikerülni fog.

Cikkajánló

Újabb Baturina-gól a kupában, továbbjutottunk!

Labdarúgócsapatunk 2-1-re legyőzte a Dorogi FC-t a MOL Magyar Kupa 8. fordulójában.

Baturina: „Ez inkább olyan volt, mint a vízilabda”

Gólszerzőnk, Roko Baturina szerint a csapat nehéz körülmények között, de megérdemelten jutott tovább.
...

Rebrov: „Örömmel láttam, hogy a fiúk végig küzdöttek”

Így értékelt vezetőedzőnk a dorogi kupamérkőzést követően.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin