2019. december 4.
Emberhátrányban játszva búcsúztunk a Magyar Kupától
Labdarúgócsapatunk 2-0-s vereséget szenvedett a Békéscsaba otthonában.

Labdarúgócsapatunk az Iváncsa és a BKV Előre búcsúztatása után a Békéscsaba otthonába látogatott a Magyar Kupa 8. fordulójában.

I. félidő

Nem indult jól a mérkőzés a mi szempontunkból: Leandro utolsó emberként visszarántotta Márist, ez pedig piros lapot ért, így emberhátrányba kerültünk. A 11. percben Varga harcolt ki szabadrúgást, a pontrúgást beívelte Sihnevich fejére, a csúsztatás azonban mellé ment. Hat perccel később szerető ívelt be a tizenhatoson belülre, de Sihnevich nem tudta jól átvenni a labdát, és a melléről a kapushoz pattant. Ezután Varga szabadrúgása után Ihnatenko ért bele fejjel, ám fogta Uram.

A 34. percben az egész félidőben aktívan játszó Bőle vitte sokáig a labdát, de a lövést blokkolták. Egy perccel később Varga a tizenhatos jobb sarkán hirtelen kapura fordult és lőtt, de a kapus kezében kötött ki a labda. Ezután egy védelmi hiba után Váradi lőhetett éles szögből a kapunkra, ebbe még sikerült beleérni, de a szöglet után Tóth a kapunkba talált, így előnybe kerültek a hazaiak (1-0). Rögtön próbáltunk válaszolni, Szerető adott középre Sihnevichnek, a labda Vargához került, a lapos lövését szögletre mentették, majd Heister fejese a kapufát találta el, végül Ihnatenko célzott pontatlanul.

II. félidő

A 46. percben egy védőről Sihnevich elé került a labda, de ezt is szögletre tisztázták, majd Bőle beadása az oldalhálót találta el, miután beleértek. Rövid időn belül négy szögletet is elvégezhettünk, de nem sikerült veszélyt kialakítani.  Az 54. percben Szerető sprintelt fel, a bepasszolt labdát Pilán vágta ki. Négy perccel később Babinyecz vállalkozott távoli kapáslövésre, nem sokkal, de elment a kapunk mellett. Majd Civic ívelt át a másik oldalra, a labda még a levegőben volt, amikor Bőle lőtt, de ez sem lett veszélyes.

A 68. percben a frissen becserélt Haratin balról érkező beadását Sihnevich mindenkinél magasabbra emelkedve fejelte kapura, de Uram kiszedte a jobb alsóra érkező labdát. Ezt követően Civic távoli lökete pattant ki az ellenfél kapusáról. A 75. percben Gréczi iramodott meg a kapunk felé, Gróf jó ütemben mozdult ki és nagyot védett. Szűk negyedórával a vége előtt Varga kereste bent Sihnevichet, de a fejes Uramnál kötött ki. A 80. percben Priskin próbálkozott, de a kapusba lőtt. Uram János kétségtelenül remek napot fogott ki. 

A mieink utolsó nagy egyenlítési lehetősége Priskin Tamás előtt adódott a 89. percben, a balra vetődő Uram viszont ezt is védte. A sorsunk végül a hosszabbításban pecsételődött meg, a 2-0-s végeredményt Nikola Pantovic állította be. 

Vereségünkkel búcsúztunk a Magyar Kupa 2019/2020-as kiírásától.

Magyar Kupa, 8. forduló
Békéscsaba-FTC 2-0 (1-0)
Békéscsaba: Uram – Nagy, Babinyecz, Pilán, Polényi – Hursán, Váradi (Zahorán, 68.), Máris (Gréczi, 71.), Szalai – Tóth, Bidzilya (Pantovic, 61.)
FTC: Gróf – Szerető (Lovrencsics, 78.), Leandro, Frimpong, Civic – Ihnatenko, Heister (Haratin, 65.) – Varga, Skvarka, Bőle – Sihnevich (Priskin, 78.)
Sárga lap: Pilán (28.), Szalai (51.), Máris (52.)
Piros lap: Leandro (1.)
Gól: Tóth (39.), Pantovic (94.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin