2019. november 15.
Búcsú Gerától, Varga-gólpassz és Uruguay-siker
A Puskás Aréna nyitómeccsén elbúcsúztunk Gera Zoltántól, majd Uruguay 2-1-re győzött.

2019. november 15. A magyar labdarúgás újabb fontos dátuma, a Puskás Aréna megnyitója. A csaknem 68 ezer ember befogadására képes, csodálatos stadiont méltó módon nyitották meg, amellett, hogy telt ház fogadta a labdarúgókat, köszöntötték a Népstadion korábbi legendáit, felhangzott a Soho Partytól az „Éjjel soha nem érhet véget” című szám, valamint dunaszerdahelyi gyermekek elénekelték a Nélküled című dalt.

Érzelmes pillanatok voltak, már ezeket is nehéz volt könnyek nélkül kibírni, aztán viszont eljött az a része a péntek estének, amit már lehetetlen volt. Elbúcsúztunk ugyanis Gera Zoltántól, a 97-szeres válogatott klasszis labdarúgótól, korábbi játékosunktól, akit a találkozó előtt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntött.

- Az az igazság, hogy ennyi ember előtt még nem beszéltem, de nagyon örülök neki, hogy ilyen fantasztikus stadionban, ilyen körülmények között búcsúztathatnak. Mindenek előtt Jézus Krisztusnak köszönhetem, hogy itt vagyok, amit elértem, mindent neki köszönhetek! Természetesen a családomnak, szüleimnek, csapattársaimnak, edzőimnek és a szurkolóknak is köszönök mindent - mondta Gera Zoltán, miközben az egész Puskás Aréna állva tapsolta.

Aztán pedig jöhetett az este másik fénypontja, az Uruguay elleni nyitómérkőzés. Ellenfelünk nem spórolt a sztárokkal, a kezdőcsapatban volt többek között a Barcelona sztárja, Luis Suárez, a PSG csatára, Edinson Cavani, a Juventus középpályása, Rodrigo Bentancur, vagy éppen a Real Madrid üdvöskéje, Federico Valverde is.

A vendégek pedig hamar próbára tették kapusunkat, Dibusz Dénest (akiről Marco Rossi már korábban elárulta, hogy a kezdőcsapatban lesz), Suárez lövését hatalmas bravúrral védte a Ferencváros labdarúgója. A mieink közül Varga Roland is kezdett, míg Lovrencsics Gergő pihenőt kapott a keddi, Wales elleni, létfontosságú Európa-bajnoki selejtező előtt.

A 15. percben azonban már Dibusz is tehetetlen volt, Matias Vina kiváló keresztpasszára Edinson Cavani érkezett egyedül a hosszú oldalon, és a kapuba lőtte a labdát (0-1). Hat perccel később ráadásul meg is duplázta előnyét ellenfelünk, Luis Suárez indítását Brian Rodriguez egy csel után gólra váltotta (0-2).

Szűk tíz perccel később azonban meglett az első magyar gól is az új Puskás Arénában! Dzsudzsák Balázs adott remek indítást Varga Rolandnak, szélsőnk pedig remek gólpasszt adott Szalai Ádámnak, aki a bal alsó sarokba lőtt (1-2).

Ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövésünk a szünetig, míg az uruguayiak ötször is próbára tették Dibuszt, aki a gólokról nem tehetett, ám bemutatott még néhány bravúrt. A szünet után nem sokkal Dzsudzsákot lecserélték, így kapusunkra került a válogatott csapatkapitányi karszalagja!

A hátralévő időben már kevesebb izgalom volt, mindkét szövetségi kapitány hat-hat játékosát lecserélte, az eredmény azonban már nem változott. A Puskás Aréna stadionavatóján Uruguay 2-1-re legyőzte a magyar válogatottat.

PUSKÁS ARÉNA NYITÓMECCS
MAGYARORSZÁG - URUGUAY 1-2 (1-2)
MAGYARORSZÁG: DIBUSZ
- Bese, Baráth (Szalai A., 72.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) - Vida M. - Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 68.), VARGA R. - Szalai Á. (Feczesin, 60.)
URUGUAY: Muslera - González, Coates, Godin, Vina (Laxalt, 68.) - Rodríguez (Pereiro, 82.), Bentancur (Vecino, 53.), Valverde (Torreira, 68.), Lozano - Suárez (Gomez, 46.), Cavani (Stuani, 74.)
Gól: Szalai Á. (28.), ill. Cavani (15.), Rodriguez (21.)

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin