2022. május 19.
Búcsúvideó: Mindent köszönünk, Miha!
Védelmünk vezére, Miha Blazic négyszeres bajnokként és egyszeres kupagyőztesként távozik az FTC-től.

Miha Blazic öt év után távozik a Ferencvárostól. A szlovén válogatott labdarúgó 2017 nyarán érkezett hozzánk, és hamar csapatunk alapemberévé vált. Első NB I-es idényében 24 bajnokin lépett pályára, és védő létére hét gólt is szerzett. Első NB I-es találatát a Haladás ellen érte el 2017. november 25-én, majd az idény során többek között a Honvéd, a Puskás Akadémia, Paks és a Vasas kapuját is bevette. 

Első magyarországi szezonja végén a szurkolóink az év játékosának is megválasztották, ez volt Blazic karrierjének első egyéni díja.

A következő idények során ugyan kevesebb találatot ért el, azonban biztos védekezésével, helyezkedésével és kiemelkedő passzpontosságával mindig az NB I legjobb védői között szerepelt. Öt magyar élvonalban töltött szezonjában összesen 11.892 percet játszott a pályán, ami jól mutatja, hogy mind a négy vezetőedzőnknél, Thomas Dollnál, Sergei Rebrovnál, Peter Stögernél és Sztanyiszlav Csercseszovnál is a védelmünk vezére volt. 

Csapatunk játékosaként Blazic elévülhetetlen szerepet játszott abban, hogy zsinórban négy bajnoki címet nyertünk, ráadásul 2022-ben a MOL Magyar Kupa-győzelem is összejött. A játékos a magyarországi karrierje mellett a szlovén válogatottnak is meghatározó tagja lett, amelynek színeiben eddig 17 alkalommal lépett pályára. Blazic továbbá a nemzetközi klubfutballban is letette a névjegyét. Blazic küzd a labdáért az ötszörös aranylabdás, Cristiano Ronaldóval

Főszereplője volt a 2019-ben és 2021-ben UEFA Európa Liga-, 2020-ban pedig Bajnokok Ligája-csoportkörös együttesünknek. A 29 éves játékos több alkalommal is viselhette a csapatkapitányi karszalagot, de nem csak a pályán, hanem azon kívül is igazi példakép volt, és jelesül képviselte a Fradi szellemiségét, hiszen számos jótékonysági akciónkban részt vett az elmúlt években.

Miha Blazicnak köszönjük szépen a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit, karrierje következő szakaszához pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Elindult a jegyértékesítés a Puskás elleni meccsünkre

Október 22-én, szombaton 18.30-tól lépünk pályára a felcsúti Pancho Arénában.

„Kik a sztárjaink?” - nálunk forgatott az UEFA

Az UEFA Európa Liga-szereplésünk a kontinentális szövetség érdeklődését is felkeltette.

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni meccsre

A média munkatársai október 7-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Nem szabad bűnbakot keresni”

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov gratulált a kecskemétieknek a vasárnapi bajnoki után.

„Ez nem a mi napunk volt”

Kristoffer Zachariassen javulást ígér a Crvena zvezda elleni UEL-meccsre – VIDEÓ!

Kétgólos vereség Kecskeméten

A sáros talajú pályán nem bírtunk az újonccal az NB I 9. fordulójában.

Műsorváltozás! Az M4 Sport+ közvetíti a mérkőzésünket

Az M4 Sport helyett az M4 Sport+ közvetíti 16.30-kor kezdődő kecskeméti bajnokinkat.

„Harcos, jó csapatnak tartom a Kecskemétet”

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov nyilatkozott a vasárnapi, kecskeméti bajnoki előtt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin