2024. február 28.
Büntetőkkel jutottunk tovább a MOL Magyar Kupában
Labdarúgócsapatunk 1-1-re végzett a DVSC ellen, és tizenegyesekkel továbbjutott a kupában!

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es kiírásának nyolcaddöntőjében a DVSC ellen lépett pályára a Nagyerdei Stadionban. A mieink a Varga Á – Makreckis, Mmaee, Abena, Ramírez – Besic, Loncar, Abu Fani – Ben Romdhane, Szevikjan – Pesics kezdővel álltak fel.

I. félidő

A harmadik percben veszélyes helyről kapott szabadrúgást a Debrecen, de Dzsudzsák Balázs lövése elakadt a sorfalban. Pár perccel később Ferenczi lövése kerülte el centikkel Varga Ádám kapuját. A 15. percben Ben Romdhane centerezését tisztázták a védők, Pecsis várta volna középen a labdát. A következő helyzetünket Ramírez vezette fel, a visszagurítását azonban Loncar mellé lőtte.

A 31. percben Dzsudzsák ismét szabadrúgást végezhetett el a kapunktól nagyjából 20 méterre, tekerése kicsivel, de fölé ment, majd Loncar cselezgetett a Loki tizenhatosán belül, de nem tudott lőni. A másik oldalon Vargának kellett nagyot védenie Dzsudzsák 22 méteres próbálkozásánál. Besic is lövésre vállalkozott, megpattanó kísérletét Megyeri bravúrral védte. azonban a VAR lehetséges büntetőt jelzett az előbbi blokk miatt, a játékvezető pedig tizenegyest adott. A labda mögé Pesics állt oda, aki nem hibázott (0-1).

II. félidő

Hidegzuhannyal kezdődött számunkra a második játékrész. Roppant veszélyes szögből, a kapunktól mindössze 16 méterről kapott szabadrúgást a DVSC, Abena pedig szabálytalan volt, ezért kiállította a játékvezető. Ezután Varga hatalmas bravúrral hárította Dzsudzsák lövését. A szünetben egyet cseréltünk, Szevikjant Ibrahim Cissé váltotta.

Az 55. percben Ferenczi tesztelte kapusunk reflexeit, de Varga fogta a labdát. Újabb frissítéseket hajtottunk végre. Jött Kristoffer Zachariassen, Habib Maiga és Marquinhos Ben Romdhane, Loncar és Besic helyére. Nem sokkal később a sérült Mmaee-t Botka Endre váltotta. A 78. percben jött a dráma, egy hazai lövés a vetődő Makreckis kezét találta el, jött a másik oldalon is a büntető. Varga érezte az irányt Bárány büntetőjénél, ám a kipattanó szerencsésen visszakerült a DVSC-játékoshoz, aki másodszor már nem hibázott. Nem sokkal az eset után vezetőedzőnket, Dejan Sztankovicsot kiállította a játékvezető. A rendes játékidő utolsó percében Zachariassen került majdnem helyzetbe, de körbezárták a debreceni védők. A hosszabbítás utolsó perceiben még veszély alakult ki a kapunk előtt, de maradt az 1-1. Jöhetett a hosszabbítás.

Hosszabbítás

A folytatásban már Kenan Kodro is a pályán volt, aki Pesicset váltotta. Dzsudzsák beadását Bárány alig fejelte mellé a hosszabbítás első perceiben, majd Kocsis tekerését védte Varga, míg a másik kapunál Maiga lövése halt el a blokkban. A 112. percben Kodro lábában volt a továbbjutás, de Megyeri védte a lövését. A folytatásban is volt egy-két kisebb helyzet, de nem született újabb gól, jöhettek a tizenegyesek.

Büntetők

Kodro értékesítette az első tizenegyest, Bódi egalizált. Abu Fani is magabiztos volt, majd Kocsis lövését védte Varga Ádám! Ramírez a harmadikat belőtte, Szuhodovszki is. Marquinhos belőtte a negyediket, Ferenczi lövésével 4-3 lett az állás az utolsó kör előtt. Zachariassen belőtte a mindent eldöntő büntetőt, ezzel a Ferencváros jutott tovább!

Férfi labdarúgás,
MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő
DVSC-FTC 1-1 (0-1)
(büntetők: 3-5)

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Lagator, Manrique – Domingues (Bódi, 90.), Pellumbi (Romancsuk, 10.), Dzsudzsák, Ferenczi – Szécsi, Bárány (Batai, 114.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevics

FTC: Varga Á – Makreckis, Mmaee, Abena, Ramírez – Besic (Maiga, 58.), Loncar (Zachariassen, 58.), Abu Fani – Ben Romdhane (marquinhos ,58.), Szevikjan (Cissé, a szünetben) – Pesics (Kodro, 91.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok:  Baranyai (41.), Dzsudzsák (45+1), illetve Besic (39.), Ben Romdhane (58.), Dreskovics (85.), Varga Á. (118.)

Piros lap: Abena (46.), Sztankovics ( a kispadon, 83.)

Gól: Bárány (80.), illetve Pesics (45+1.)

Cikkajánló

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin