2022. július 6.
Gól nélküli döntetlennel zártuk a kazah BL-túrát
Hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem sikerült betalálnunk a Tobol kapujába, így Budapesten dől el a párharc.

Elkezdődött! Még ha 3900 kilométerre is Kazahsztánban, de megkezdődött 33-szoros magyar bajnok és 24-szeres Magyar Kupa-győztes férfi labdarúgócsapatunk számára a 2022/23-as szezon a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójával.

„Ferencváros?” - kérdezte lelkesen egy kostanayi lakos, amikor a délelőtti sétánk alkalmával eljutottunk a helyi piacig. Mondtuk neki, hogy igen, és mit tippel a meccsre? „A Fradi erősebb és jobb csapat, a Tobol pedig, hát... Szó-szó.” – zárta rövidre az esélyeket a férfi. Nála kicsit optimistább volt az az apuka, aki mielőtt a FradiMédia által is bemutatott vidámparkban felült volna kisfiával az óriáskerékre, gyorsan megjegyezte, hogy 0-0 lesz.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem így gondolkozott a kezdőcsapat összeállításakor és a Dibusz - Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Vécsei, Laidouni - Tokmac, Zachariassen, Traoré - Boli összetételű csapatot küldte a pályára.

Bár a mérkőzés előtti napokban, sőt szerdán sem utalt semmi arra a városban és a stadionban, hogy Bajnokok Ligája-meccs lesz, a szervezőknek igazuk lett és közel telt ház várta a csapatokat a kezdés pillanatában. A lelkes szurkolókra az 5. percben majdnem Franck Boli hozta rá a frászt, de támadónk Eldar Civic szöglete után nem találta el óriási helyzetben a labdát.

Ugyan ezután is többet birtokoltuk a labdát, de a Tobol a 14. percben majdnem betalált. Egy labdaszerzés és egy bal oldali beadás után a középen érkező Tosic kapásból lőtt, de Vécsei Bálint nagyot mentett a gólvonal elől. A 19. percben két óriási helyzetet hagytunk ki néhány másodperc alatt! Előbb Tokmac Nguen passzából Boli lőtt, de Alexandr Mokin védett, sőt, a kipattanó után Kristoffer Zachariassen közeli próbálkozását is hárította a kapus.

A következő percekben a hazaiak két lövéssel veszélyeztettek, de a kísérletek elkerülték Dibusz Dénes kapuját. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, kerestük a rést a Tobol védelmén, de csak kapu fölé szálló átlövésekig jutottunk. A félidő hajrájában még új nyári igazolásunk, Adama Traoré fejjel próbálkozott, de nem talált kaput. Mezőnyfölényben futballoztunk, de a gól egyelőre elmaradt.

A második játékrész egy jócskán kapu fölé tartó Traoré-lövéssel indult, majd Botka Endre próbálkozott kevés sikerrel. Ezután a Tobol percei következtek, de védőink rendre a helyükön voltak és magabiztosan tisztáztak. Az 57. percben a hazaiak csapatkapitánya, Askhat Tagybergen kínálta meg mintegy 20 méterről Dibuszt, de válogatott kapusunk kitornázta a keresztléc alól a labdát. A kazahok lendületét Csercseszov kettős cserével igyekezett lassítani. Fortune Bassey és Marquinhos érkezett Boli és Zachariassen helyére.

Sajnos támadásban nem tudtuk feltörni a Tobol védelmét, támadóik pedig többször is a kapunk elé kerültek, igaz, az ő lövéseikbe is hiba csúszott. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, mind a két oldalon akadtak helyzetek, de a hálók egyik oldalon sem zördültek meg, maradt a 0-0-s döntetlen.

A visszavágóra egy hét múlva, július 13-án, szerdán este 20.00-kor kerül sor a Groupama Arénában. Jegyeket EZEN a linken tud vásárolni.

FÉRFI LABDARÚGÁS
Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
2022. 07. 06., 16.00 (magyar idő szerint), Kostanay (Kazahsztán)
FC Tobol–FTC 0–0
FC Tobol: Alexander – Kairov, Maly, Tomasevich, Amanovich – Tagybergen, Jovancic, Zharynbetov (Muzhikov, 69.) – Tosic, Zhaksylykov (Vukadinovic, 77.), Rúben Brígido (Sergeev, 63.).
Vezetőedző: Milan Milanovic
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei (Esiti, 51.), Laidouni - Tokmac, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Traoré – Boli (Bassey, 62.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lap: Vécsei (33.), Boli (38.), Laidouni (71.), ill. Jovancic (32.), Kairov (38.)

Cikkajánló

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin