2022. október 6.
Ez nem a mi esténk volt, vereség Szerbiában
Férfi labdarúgócsapatunk 4-1-re kikapott a Crvena zvezdától az UEFA Európa Ligában Belgrádban.

A Trabzonspor elleni hazai 3-2-es és a Monaco idegenbeli 1-0-s legyőzése után a H-csoport éléről vártuk a nullapontos Crvena zvezda elleni harmadik csoportmérkőzést. Míg a belgrádiak a túlélésért léptek pályára, addig a mieink abban a tudatban játszhattak, hogy amennyiben győznek, és a Monaco döntetlent játszik a Trabzonsporral, úgy a harmadik helynél nem végezhet hátrébb saját négyesükben, ezzel pedig biztos lenne a tavaszi európai kupaszereplés. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka – Besic, Laidouni – Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

Zachariassen indította útjára a labdát, az első veszélyes lehetőség azonban a hazaiak előtt adódott, de Samy Mmaee jól olvasta a játékot, és felszabadított. A belgrádiak a magasra feltolt védelmükkel már a mieink térfelén megkezdték a letámadást. Az első lövést Laidounitól jegyezhettük fel, a tunéziai középpályás próbálkozásába beleálltak, szöglet következett.

Pillanatokkal később Gobeljic is veszélyeztetett, de bal lábas lövése nem okozott gondot Dibusznak. A 15. percben Besic lódult meg, majd a tizenhatos vonalához érve jobbal lőtt, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Pesic fordulatból húzta a kapu irányába a labdát, pontatlan volt. A 20. percben a baloldalon próbálkozott a zvezda, a centerezésre Dibusz vetődött ki.

Mindkét csapat türelemjátékot játszott, nem mentek bele felesleges párharcokba, egy-egy labdaszerzésből azonban mind a Crvena zvezda, mind a Ferencváros villámgyorsan váltott ritmust, és másodpercek alatt ott volt az ellenfél tizenhatosának előterében. A félidő felén túllépve egy veszélyes beadás után fejelt Ivanic, ami Wingóról vágódott szögletre.

A sarokrúgás helyett azonban a videóbíró jelezte, hogy az amerikai védőnek a kezét érte a labda, a játékvezető egy rövid visszajátszás után pedig a büntetőpontra mutatott. Kanga állt oda, majd a jobb felsőbe lőtt (1-0). Szinte azonnal jöhetett volna a ferencvárosi válasz, és bár Boli eltolta a kapus mellett a labdát, már nem érte utol.

Tíz perccel az első félidő vége előtt egy jobb oldali beadás után Dragovic fejelt, de nem találta el a kaput. Alig egy perccel később Mitrovic fordult le védőjéről, majd ballal lőtt a kapuba (2-0). A kétgólos hátrány ellenére sem szegtük le a fejünket, rendületlenül mentünk előre. A játékrész hajrájában előbb Tokmac húzott a kapu irányába a labdát, majd Zachariassen fordult le védőjéről, előbbi nem talált kaput, míg utóbbit sikerült szerelni.

Az első félidőben újabb helyzetet már egyik csapat sem alakított ki, így 2-0-s szerb vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott.

A fordulás után a kétgólos előnyben játszó hazaiak voltak kezdeményezőbbek, a 49. percben egy gyors ellentámadás után Katai lőtt a kapuba (3-0). A mieink a hátrány ellenére is rendületlenül mentek és küzdöttek.

Az 57. percben kettőt cseréltünk: Besic helyett Vécsei, míg Boli helyett Ryan Mmaee érkezett. Nem sokkal később Kanga találta el kiválóan a labdát, Dibusznak esélye sem volt védeni, majd a 71. percben Zachariassen szépített (4-1). Sztanyiszlav Csercseszov folyamatos cserékkel próbált változtatni a mérkőzés képén, jött Marquinhos, Amer Gojak és Pászka Lóránd is, azonban a szerb bajnok stabilan őrizte háromgólos előnyét. A hajrában átadta a területet a Crvena zvezda, a 87. percben Ryan Mmaee lövése a kapufán csattant.

Csapatunk küzdött becsülettel, de végül 4-1-re kikapott Belgrádban, azonban a jövő héten jön is a visszavágó a Groupama Arénában, ugyanis ezúttal a Crvena zvezda látogat majd hozzánk október 13-án, csütörtökön. Emellett továbbra is vezetjük a csoportunkat, miután a másik meccsen a Monaco legyőzte a Trabzonsport, így az FTC és a Monaco is 6-6 ponttal áll, azonban hiába jobb a hercegségbeliek gólaránya, azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény számít, abban pedig mi vagyunk a jobbak.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, H-csoport, 3. forduló

Crvena zvezda – FTC 4-1 (2-0)
Belgrád, Rajko Mitic Stadion

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolics, 72.), Rodic – Mitrovic (Pankov, 62.), Sanogo (Srnic, 62.), Kanga (Mustapha, 80.), Ivanic – Katai (Motika, 72.), Pesic
Vezetőedző: Milos Milojevic

FTC: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Besic (Vécsei, 57.), Laidouni (Gojak, 67.) – Traoré, Zachariassen, Tokmac (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Dragovic (20.), Sanogo (54.), illetve S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)

Gólok: Kanga (27. – büntető, 60.), Mitrovic (39.), Katai (49.), illetve Zachariassen (71.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin