2020. június 10.
Csak döntetlent játszottunk Pakson
Labdarúgócsapatunk Blazic és Haratin találatával 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent játszott.

Sergei Rebrov együttese szerdán 21.05-től a Paks otthonában játszott bajnoki mérkőzést az NB I 28. fordulójában. A mieink kezdője három helyen változott a Diósgyőrt vasárnap 3-0-ra legyőző csapathoz képest: Civicet Heister, Botkát Blazic, Somáliát pedig Tokmac váltotta. A Paks kezdőjében három ex-fradista is ott szerepelt: Böde Dániel, Haraszti Zsolt, valamint a kapus Rácz Gergő.

Ebben a szezonban eddig kétszer játszottunk a Paks ellen: előbb idegenben – Zubkov, Tokmac és Varga (2) góljaival -, majd hazai pályán – Zubkov (2), Boli és Isael találatával – is 4-0-ra nyertünk.

I. félidő

Az első komolyabb lehetőséget már a 4. percben kialakítottuk: Heister adott be balról pontosan Zubkovnak, aki 14 méterről lőtt, de Bertusról fölé pattant a labda. A 9. percben Haraszti lőtt 21 méterről, szabadrúgásból, kísérlete fölé ment, Dibusz pedig egyébként is rajta volt.

A 12. percben újra mi voltunk közel a gólszerzéshez: Isael baloldali szöglete Haratint találta meg, aki nagy helyzetben, nem sokkal fejelt mellé.

Negyedóra után Isael próbálkozott már-már megszokott, trükkös szabadrúgásával, amelyet ezúttal is úgy lőtt be a kapu elé, hogy abba senki nem ért bele, a labda pedig így kis híján a hosszú sarokban kötött ki, de Rácz résen volt, és szögletre mentett.

A 23. percben szép kontrát vezettünk, Boli vágtatott át a pályán, majd a jobbján futó Zubkovhoz passzolt, szélsőnk kapásból, laposan a jobb kapufa mellé helyezett. A 33. percben veszélyes helyen harcoltunk ki szabadrúgást, Zubkov 17 méteres lövése azonban az egyik paksi játékos fejét találta telibe.

Pár perccel a szünet előtt Dibusznak is dolga volt, de Böde 11 méteres fejesét magabiztosan fogta. Az ellentámadásnál Zubkov ívelt tökéletesen a hosszú oldalon felfutó Heisterhez, de neki sajnos nem sikerült a centerezés.

II. félidő

Eseménydúsan kezdődött a játékrész. Előbb Sigér remek passzával lépett el Heister, aki visszapasszolt Tokmacnak, utóbbi fordulásból leadott lövését viszont blokkolták. Majd Isael közeli lövését védte Rácz, igaz, brazil játékosunk már lesen volt.

Az 56. percben góllá érett a nyomás: Isael baloldali szögletét Sigér fejelte kapura, a kipattanó labdát pedig végül Blazic kotorta be (1-0 ide).

Felpörögtek ekkor az események. A Paks Könyves révén veszélyeztetett, aki szerencsére nagy helyzetben fölé lőtt. A másik oldalon Isael közel 30 méteres bombája pattant kevéssel a bal kapufa mellé.

A 63. percben a Paks hármat is cserélt: Haraszti, Böde és Könyves helyére Bartha, Kulcsár és Balogh B. jött. Rebrov erre egy Isael-Somália, Lovrencsics-Botka változtatással reagált pár percre rá.

Ezt követően ki is alakult egy-egy nagy helyzet. Bertus veszélyes helyről leadott lövését Botka blokkolta. A másik oldalon Boli játszott össze úgy Tokmackal, hogy előbbi ziccerben lőhetett, de Rácz nagyot fogott.

Negyedórával a vége előtt Boli lőtt egy szép csel után, ám blokkoltak a hazaiak.

A 75. percben szintén egyszerre cserélt a két csapat. A Paksnál Poór-Szabó J., nálunk Skvarka-Tokmac, Boli-Sihnevich csere történt.

A csere után Blazic egy szögletet követően kis híján kotort egy újabb gólt, de a labda egy kevéssel fölé ment.

A 82. percben újabb gólt szereztünk: Skvarka középre ívelt szabadrúgását Haratin továbbította a kapuba (2-0 ide).

A 85. percben Dibusznak kellett bravúrral védenie Szabó erős löketét. Az utolsó percekben Somália sérülése miatt 10 emberrel játszottunk.

A hosszabbításban a Paks előbb Windecker 11-esből szerzett góljával szépített, majd Sajbán 96. percben szerzett találatával az egyik pontot otthon is tartotta (2-2).

NB I, 28. forduló

Paks-FTC 2-2 (0-0)

Paks: Rácz – Osváth, Lenzsér, Gévay, Poór (Szabó J., 75.) – Windecker, Haraszti (Bartha, 63.), Bertus – Hahn, Böde (Kulcsár, 63.), Könyves (Balogh B., 63.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 66.), Blazic, Otigba, Heister – Sigér (Vécsei, 81.), Haratin – Zubkov, Tokmac (Skvarka, 76.), Isael (Somália, 66.) – Boli (Sihnevich, 76.)

Sárga: Windecker (33.), Bertus (51.)

G.: Windecker (91. - 11-esből), Sajbán (96.), illetve Blazic (56.), Haratin (82.)

Cikkajánló

Rebrov: Mi vesztettük el ezt a két pontot

Így értékelte ukrán vezetőedzőnk a Paks elleni 2-2-es döntetlent.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

„A ZTE veszélyes támadókkal rendelkezik”

A Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzés előtt pályaedzőnk, Leandro de Almeida osztotta meg várakozásait.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin