2019. május 21.
Csak Dragónernek sikerült az, ami most kapusunknak
Futballcsapatunk kapusa profi pályafutása negyedik aranyérmét vehette át vasárnap.

A 31 éves Holczer Ádám korábban nyert már Magyar Kupát, valamint másod- és harmadosztályú bajnokságot is, így Ferencváros harmincadik bajnoki elsőségét hozó idény végén negyedszer volt győztes csapat tagja. Ezt rajta kívül csak korábbi játékosunk, Dragóner Attila mondhatja el magáról.

- Amikor a Honvéd elleni mérkőzés előtt biztossá vált a bajnoki címünk, már tudtam, hogy ebben tekintetben utolérhetem a Dragit, bevallom, kicsit készültem is rá, hogy ilyen módon is beírhatom majd magam a Fradi történelemkönyvébe – mondta megkeresésünkre Holczer. – Dragiról egyébként tudtam, hogy volt bajnoki címe az NB III-ból is, ugyanis a 2009/2010-es idényben egy meccsen együtt léptünk pályára a harmadosztályban.

Holczer a Ferencváros növendékeként kezdte pályafutását, első év végi elsőségét pedig akkor könyvelhette el, amikor egy vecsési kitérő után tagja volt az NB II Keleti Csoportját megnyerő csapatunknak 2009 tavaszán. A kapus a visszatérés után eleinte az élvonalban is védett, de párhuzamosan az FTC II-ben is lehetőséget kapott – így történt, hogy a 2010 tavaszán már harmadosztályú bajnoknak is vallhatta magát, miután klubunk tartalékcsapata első lett az NB III Mátra Csoportjában.

Ezt követően kecskeméti, nyíregyházi, pécsi, gyirmóti és kozármislenyi évek következtek, majd a Soroksár érintésével Holczer Ádám 2017-ben visszatért a Fradiba. A 2016/2017-es szezon végén magasba emelhette a Magyar Kupát, melyet csapatunk a Vasas legyőzésével hódított el a döntőnek otthont adó Groupama Arénában (a bajnokságban öt, a kupában két meccs jutott Holczernek, ő védett például a Budafok elleni elődöntő mindkét mérkőzésén).

Holczer tavaly egy ezüstéremmel bővítette tovább „éremkollekcióját”, májustól pedig már élvonalbeli bajnok is, a vasárnap befejeződő szezonban négy kupameccsen és egy bajnokin védett, a Sényő elleni decemberi kupameccsen a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte. Mint írtuk, hasonló „sikerlistával” Holczer Ádám mellett egyetlen magyar futballista büszkélkedhet, az a Dragóner Attila akit csapatunk szurkolóinak aligha kell bemutatni.

- Természetesen komoly dolognak tartom, hogy három különböző osztályban és a Magyar Kupában is tudtam győzni a Fradival, ugyanitt halkan szeretném megjegyezni, hogy én korábban egy U19-es bajnokságot is nyertem a klubnál, ebben megelőzöm a Dragit – folytatta Holczer, aki viccesen megjegyezte: Leandro hat bajnoki címére bármikor elcserélné az eddigi sikereit.

Cikkajánló

Látványos, infografikás videón a bajnoki címeink

Így lett egyeduralkodó 31-szeres bajnok labdarúgócsapatunk Magyarországon.

Bajnok labdarúgóink is dedikálnak szombaton!

A szurkolói bábus jótékonysági akcióhoz három labdarúgónk, Dibusz Dénes, Isael és Somália is csatlakozik.

Visszaigazolás a harcias, de sportszerű játékról

A Ferencváros 31-szeres bajnokcsapata zsebelte be az NB I legsportszerűbb csapatának járó Fair Play-díjat.

„Leo képviselte a fradizmust az öltözőben”

Volt csapattársak, Dragóner Attila, Gera Zoltán és Lipcsei Péter méltatták Leandrót – videó!

Szerződést hosszabbítottunk három fiatal futballistával

Csernik Kornél, Derekas Zoltán és Vida Kristóf az új szezonban a kis Fradiban fog futballozni.

Hosszabbítottunk Szécsi Gergővel

Labdarúgócsapatunk szerződést hosszabbított kapusával, Szécsi Gergővel.

Lovrencsics debütálása; nagy győzelem a Ludogorec ellen

Ezúttal is kevés találkozóból válogathattunk, de akad néhány szép emlék. A Hét Meccsei.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most