2022. július 9.
„Szükségünk lesz a szurkolóink támogatására”
A biztos továbbjutáshoz szerdán győznie kell a Ferencvárosnak az FC Tobol ellen.

Bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk július 13-án, szerdán 20.00-tól hazai pályán is megkezdi szereplését az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 1. fordulójában. A Ferencvárosnak a biztos továbbjutáshoz győznie kell a kazah bajnok FC Tobol ellen, hiszen a párharc első, szerdán lejátszott mérkőzésén 0-0-t játszottak a felek Kostanayban. Az idegenbeli gólos szabály tavalyi eltörlése miatt bármilyen arányú döntetlen esetén hosszabbítás következne. Az FTC az elmúlt három év nemzetközi szereplése alapján bizakodva várhatja az összecsapást, együttesünk ugyanis a Groupama Arénában 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is győzelemmel kezdte európai kupaszereplését.

A mieink 2019. július 10-én egy komoly ellenféllel, a rendszeresen csoportkörös Ludogorets Razgrad csapatával találkoztak a BL-selejtező 1. fordulójában. A párharcot hazai pályán kezdtük, nem is akárhogy: Tokmac Nguen góljával már a 6. percben megszereztük a vezetést! Erre válaszul még az első játékrészben egyenlítettek az előzetesen esélyesebbnek vélt bolgárok, a 65. minutumban azonban jött Oleksandr Zubkov, aki góljával beállította a 2-1-es végeredményt. Mivel a visszavágón is győzni tudtunk, kettős sikerrel indítva jutottunk el végül az UEFA Európa Liga csoportkörébe, ahol mindössze egy vereséggel zártunk.

Egy évvel később a pandémia miatt eltolódott idényben, 2020. augusztus 19-én a svéd Djurgardens IF ellen indítottunk. A remek formának örvendő Tokmac Nguen duplázott a zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen, ezzel a világjárvány idején egymeccsesre szűkített párharcot 2-0-ra megnyerve léphettünk tovább a második selejtezőkörbe. A történet vége ismert, további három selejtező sikeres megvívása után 2020 őszén a BL-csoportkörében szerepelhettünk a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev társaságában.

Tokmac egy évvel ezelőtt, 2021. július 6-án, a Prishtina elleni hazai BL-selejtezős rajt alkalmával is betalált, ő kezdte meg a gólgyártást a koszovói bajnokcsapat ellen. Rajta kívül Ryan Mmaee és az előző idény végén távozott Miha Blazic is eredményes volt, így magabiztos sikerrel kezdtük meg az UEFA Európa Liga csoportszakaszában véget ért kupamenetelést.

Tokmac Nguen gólja a Prishtina ellen

Az utóbbi három év statisztikáján kívül a Ferencváros mellett szól a hazai pálya előnye, azaz a Groupama Aréna is, ahol remek hangulat várható, az előzetes jegyeladási adatok szerint ugyanis legalább 15 ezren ott lesznek a csapat mögött a lelátón.

- Kostanayban telt ház volt, ami körülbelül 9 ezer nézőt jelentett, remek hangulatban játszhattunk a párharc első mérkőzésén. Remélem, nálunk is minél többen kilátogatnak majd és segítenek nekünk. Ezen a szinten senkit nem szabad lebecsülni, a kazah bajnokcsapat is kemény ellenfél. Szükségünk lesz a szurkolóink támogatásra! – mondta az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

Jegyek továbbra is kaphatóak a 2022/2023-as szezon első hazai meccsére. Legyen részese ön is az élménynek, szurkoljuk ki együtt a továbbjutást! Belépőjét megvásárolhatja személyesen a Groupama Aréna jegypénztárainál (K-P 10.00-18.00, Szo 9.00-13.00, V-H zárva), valamint online, a meccsjegy.fradi.hu oldalon is!

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin