2019. november 10.
Parádés játékkal, kiütéssel nyertünk Debrecenben!
Varga Roland és Tokmac duplázott, Bőle varázslatos gólt lőtt, Csontos bemutatkozott. 6-1-re vertük a Lokit!

A csütörtöki, CSZKA Moszkva elleni újabb pontszerzés (0-0) után vasárnap 17:15-től már a Debrecen vendégei voltunk a bajnokságban. A kapunkat ezúttal Gróf Dávid védte, a mezőnyjátékosok közül pedig Frimpong, Varga Roland és Isael is bekerült a kezdőnkbe.

I. félidő

Az első helyzetet mi alakítottuk ki: a 4. percben Lovrencsics végzett el gyorsan egy jobboldali bedobást, Zubkov megiramodott a labdával, és Isaelt ugratta ki, utóbbi nagy helyzetben, laposan lőtt, de Nagy Sándor védett – igaz, közben már les is volt.

A második helyzetünket már sikerült is érvényesíteni: az egész támadás Varga lefordulásából indult, majd Tokmac után Civichez került a labda, ő előre passzolt, de az lepattant az egyik hazai védőről, a labdára Isael csapott le, okosan Vargához passzolt, szélsőnk pedig ziccerben a léc alá helyezett (1-0 ide).

A Loki gyorsan megpróbált egyenlíteni. Előbb Kinyik lőtt 22-ről, de Gróf a léc alól kitolta a labdát, majd Adeniji tüzelt nagy helyzetből, 12 méterről, kapusunk azonban erre is leért, és a jobb alsó elől, vetődve ütötte el a labdát.

A 19. perben ismét mi vezettünk szép támadást: Blazic ívelt előre, Varga mellel lekészített, Tokmac pedig 14-ről, jobbról lőtt, de Nagy fogta a kísérletet. A másik oldalon Csősz lőtt laposan, Gróf magabiztosan hárított. Majd Kusnyír beadását pörgette egyből kapura korábbi játékosuk, Haris Attila, Gróf ismét nagy vetődéssel tolta ki a labdát a léc alól.  

A mérkőzés ezen időszakában rengeteg helyzet volt. A 25. percben ismét mi veszélyeztettünk: Varga emelt kiválóan a kilépő Zubkov elé, aki önzetlenül a mellette futó Tokmac felé passzolt, de támadónk egy kevéssel lemaradt a labdáról. Kár érte, nagy lehetőség volt.

A 36. percben sikerült növelni előnyünket! Isael ugratta ki Vargát a 16-oson belül, jobboldalt, szélsőnk átemelt a hosszúra, ott érkezett Tokmac, aki a gólvonal közeléből a kapuba fejelt (2-0 ide). A szünetre így kétgólos előnnyel mehettünk.

II. félidő

Ezt a játékrészt a debreceniek kezdték jobban. Az 51 percben Adeniji beadása, majd a szünetben csereként beállt Kundrák Norbert fejese után a labda kapunk jobb sarkában kötött ki, így hamar szépített a Loki.

Közel egy óra játék után megsérült a Debrecen kapusa, Nagy Sándor, le is kellett őt cserélni, Kosicky folytatta helyette.

Pár perc kellett, hogy megmozgassuk az új kapust. Lovrencsics indítása után Isael cselezte ki jobboldalt, a 16-oson belül védőjét, majd visszahúzta a labdát a rövid felső felé, Kosicky viszont ki tudta ütni azt. Majd fél perccel később Ihnatenko lapos lövését is oldalra ütötte.

Isael fejesét azonban már nem tudta! Brazil támadónk Lovrencsics jobboldali beadására érkezett remekül, és közelről a kapus feje fölött, a hálóba bólintott (3-1 ide).

A 72. percben mindkét csapat cserélt: nálunk szélső helyett szélső jött (Zubkov-Bőle), a Lokinál védő helyett támadó (Szatmári-Garba).

A 76. percben egy-két csel után ismét Isael bombázott kapura, de az egyik védőről szögletre pattant a labda. A kisszöglet után Lovrencsics tüzelt 25-ről, a labda levágódott az egyik debreceniről, éppen Bőléhez, aki balról, 14 méterről klasszis mozdulattal emelt a kapus fölött a hosszú sarokba. Még a felső léc is hozzáért a labdához, varázslatos találat volt (4-1 ide).

Nem sokkal később az ötödik gólt is megszereztük. Lovrencsics ugratta ki a kilépő Tokmacot, támadónk lövését oldalra ütötte Kosicky, éppen Vargához, aki érkezett, és 7 méterről a kapuba lőtt (5-1 ide)!

De még itt sem volt vége! Tokmac a 87. percben a 16-os vonaláról bombázott a bal felsőbe. Kiütés, 6-1!

A parádés győzelem mellett még annak is örülhettünk, hogy Rebrov Civic helyett pályára küldte a hajrában a mindössze 17 éves Csontos Dominiket, akinek ez volt élete első NB I-es mérkőzése.

Csapatunk végül kiütéses, 6-1-es sikert aratott Debrecenben. Ezzel pontszámban utolérte az éllovas MOL Fehérvárt. Ráadásul együttesünknek még van egy elmaradt mérkőzése, éppen a Loki ellen, amelyet majd jövő tavasszal kell bepótolnunk.

Élő videónk az ünneplésről

NB I, 12. forduló

DVSC-FTC 1-6 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Farkas Ádám

DVSC: Nagy S. (Kosicky, 58.) – Kinyik, Szatmári (Garba, 72.), Pávkovics, Ferenczi – Haris, Adeniji – Kusnyír, Csősz, Szécsi (Kundrák, 46.) - Trujic

FTC: Gróf – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic (Csontos, 85.) – Haratin, Ihnatenko – Varga R., Tokmac, Zubkov (Bőle, 72.) - Isael (Boli, 80.)

Sárga: Kinyik (42.), Civic (47.), Csősz (71.)

G.: Kundrák (50.), ill. Varga R. (11., 79.), Tokmac (36., 87.), Isael (61.), Bőle (77.)

TABELLA ITT

Cikkajánló

Rebrov: Az EL-meccsek a bajnokikra is önbizalmat adnak

Vezetőedzőnk külön örült annak, hogy ekkora boldogságot szereztek a játékosok szurkolóinknak.

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin