2022. szeptember 8.
Csodálatos győzelemmel kezdtük a csoportkört!
Tokmac duplájával és Traoré találatával emberhátrányban is legyőztük a Trabzonsport.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk az Újpest elképesztő, 6-0-s kiütése után az UEFA Európa Liga nyitófordulójában a török bajnok Trabzonspor együttesét fogadta a Ferencváros Stadionban. A H-csoportban megrendezett találkozón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Civic – Besic, Vécsei – Traoré, Tokmac, Zachariassen – Boli kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

Az első percekben többet birtokolták a labdát a törökök, és az első helyzet is hozzájuk köthető, Bakasetas lőtt, de Dibusz védett. A Trabzonspor lövése utána magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, majd a hatodik percben Vécsei álompassza utána Tokmac góljával megszereztük a vezetést (1-0).

A 11. percben a gólszerző ugratta ki Bolit, aki két védő szorításában robogott a kapu felé, ám az egyik török védő lerántotta elefántcsontparti támadónkat, azonban az olasz bíró sípja néma maradt. A 16. percben a játékvezető kiállította Civicet. Szakmai stábunk azonnal reagált, Pászka és Botka ment el melegíteni, végül utóbbi váltotta Bolit.

A 24. percben a tizenhatoson kívülről Bakasetas vette célba a kaput, de Dibusz bravúrral leért a bal alsó sarokba tartó löketre, majd egy perccel később Maxi Gómez közeli kísérleténél védett hatalmasat, így maradt az egygólos Fradi-előny. Pillanatokkal később ismét csapatkapitányunk volt főszerepben, ezúttal is Maxi Gómez lövését hárította.

A 27. percben Zachariassen szerelése után Besic indult meg a labdával, majd passzolt a balján robogó Tokmacnak, aki egy igazítás után lőtt középre, a bosnyák válogatott játékosnak nem volt jó az átadás, azonban a villámgyors Adama Traorénak igen, a mali válogatott támadó pedig gyönyörűen pörgetett a kapuba (2-0). A 39. percben egy török labdaszerzés után Maxi Gómez szépített (2-1).

Az első félidő hajrájára sem maradtunk izgalom nélkül, Zachariassen centerezésébe ért bele kézzel a vendégeg védője, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Tokmac állt oda, a kapus balra dőlt, Tokmac azonban jobbra lőtte a labdát (3-1). Az utolsó másodpercig küzdöttünk, de újabb helyzet már nem volt, így egy egészen elképesztő első 45 perc után 3-1-es előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben hármat cserélt a Trabzonspor: Hamsík, Elmali és Yazici érkezett Gbamin, Bardhi és Hugo helyére.

Ahogy arra számítani lehetett, a fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek, de a védelmünk állta a sarat. Az 53. percben a mieink is helyzetbe kerültek, Wingo húzta kapura a labdát ballal, de a felsőlécet találta el. Egy perccel később ismét mi támadtunk, ám Traoré passza milliméterekkel volt hosszabb Tokmacnak, így menteni tudott a védelem.

A 61. percben egy szép jobboldali összjáték után Besic vette célba a kaput, de blokkolt a törökök védelme. Feljebb tolta védelmét a Trabzonspor, így már a mieink térfelén megkezdték a letámadást, de hősiesen védekeztünk. A 66. percben egy szépen végigvitt kontratámadás után Besic emelte Traoré felé a labdát, aki egy higgadt csel után jobbal lőtt, de Taha Tepe védett.

A mi helyzetünk után ismét a vendégek veszélyeztettek, de magyar válogatott hálóőrünk magabiztosan vetődött és ütötte oldalra a labdát. A 71. percben egy kapáslövés után a csereként pályára lépő Bozok szépített (3-2). Tizenöt perccel a vége előtt kettőt cseréltünk: Laidouni és Gojak érkezett a gólpasszt jegyző Vécsei és a duplázó Tokmac helyére.

A 79. percben az Újpest ellen debütáló Gojak lódult meg a labdával, majd egy finom mozdulattal passzolt Zachariassennek, a norvég egyből lőtt, de blokkolták kísérletét. Két perccel a rendes játékidő vége előtt úgy tűnt egyenlíteni tudott a török bajnok, de a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A rendes játékidő utolsó percében az elképesztő mezőnymunkát végző Muhamed Besic vastaps kíséretében hagyta el a pályát, helyét Adnan Kovacevic vette át. A ráadásban ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Trabzonspor, de a sorfalban elhalt a kísérlet.

Újabb helyzet már nem volt a mérkőzésen, a Ferencváros emberhátrányban játszva, elképesztő nagyot harcolva 3-2-es győzelemmel kezdte az UEFA Európa Liga csoportkörét.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, H-csoport, 1. forduló

FTC – Trabzonspor 3-2 (3-1)
Budapest, Ferencváros Stadion, 17.987 néző

FTC: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Civic – Besic (Kovacevic, 90.), Vécsei (Laidouni, 76.) – Traoré, Tokmac (Gojak, 76.), Zachariassen – Boli (Botka, 21.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Trabzonspor: Taha Tepe – Larsen, Bartra, Vítor Hugo (Elmali, 46.), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, 46.) – Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, 46.), Trézéguet – Maxi Gómez
Vezetőedző: Abdullah Avci

Sárga lapok: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)

Piros lap: Civic (16.)

Gólok: Tokmac (6., 45.), Traoré (27.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)

Cikkajánló

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin