2021. január 27.
Csontos Dominik is betalált, 3 góllal győztünk
18 éves játékosunk élete első NB I-es találatát szerezte. Mellette Uzuni és Haratin volt eredményes.

Sergei Rebrov négy helyen változtatott a Puskás Akadémia otthonában, szombaton döntetlent elért csapathoz képest: bekerült Lovrencsics Gergő, Sigér Dávid, Ihor Haratin és az idén először szerepelhetett Franck Boli. 

 

I. félidő

Az első lehetőséget az 5. percben alakítottuk ki: ekkor Boli vett át nagyon szépen egy szerencsésen hozzápattant labdát, majd kapura fordult, és lőtt, de egy blokkoló láb szögletre mentett. 

A 10-11. percben három nagy gólszerzési esélyünk is volt. Előbb Isael egy jobboldali szögletet átívelt a hosszúra, az érkező Tokmac kapásból, szép mozdulattal lőtt, de a jobb kapufáról mellé pattant a labda. Ezután Uzuni lépett ki szorongatott helyzetben, lőtt is, de sikerült szögletre blokkolniuk a budafokiaknak. Harmadjára Heister távoli bombáját tolta nagy bravúrral a felső lécre Póser. 

A 18. percben Sigér, Isael, Tokmac, Uzuni volt a labda útja, albán szélsőnk 12 méterről, középről lőtt, de a hazai kapus ezúttal is védett. 

A 25. percben Heister adhatott be tisztán balról, labdája meg is találta Uzunit, aki szépen átvette a labdát, majd az ellenfél játékosunkba rúgott - 11-es. A büntetőt a sértett Myrto Uzuni lőtte magabiztosan a bal sarokba (1-0 ide). 

Nem sokkal később Uzuni baloldali szöglete csúszott Lőrinczy fejéről a kapufára, majd sajnos nem sikerült a kapuba tennünk a labdát. Ezután pedig egy kapu előtti kavarodás során Sigér elé pattant a labda, de közeli, lapos lövése elakadt Póserben. 

A 37. percben kényszerűségből kellett cserélnie Rebrovnak: Dvali helyett a mindössze 18 esztendős, de az NB I-ben már az előző szezonban bemutatkozott Csontos érkezett. 

Hat perccel a szünet előtt Isael ugratta ki remekül Uzunit, aki 12 méterről, nagy helyzetben lőhetett, de Póser ezt is védte. 

 

II. félidő

A játékrész első helyzetét a Budafok alakította ki: Zsóri ugratta ki Szabót, aki Dibusz kapujára tört, de Heister nagyot sprintelve az utolsó pillanatban szerelni tudott - fontos becsúszás volt.

A mi részünkről Uzuni lőtt kiszorított szögből az 55. percben, a kapus azonban védte a rövid alsót. 

Pár percre rá megszereztük második találatunkat, ráadásul csereként beállt fiatal játékosunk, Csontos Dominik volt eredményes: Uzuni középre ívelt szabadrúgásába Blazic belecsúztatott, Oláh is a labdába ért, amely a felső lécről pattant vissza, a jól helyezkedő Csontos pedig közelről a kapuba passzolt (2-0 ide). 

A 67. percben tizenegyeshez jutottunk. A büntetőt ezúttal Ihor Haratin lőtte laposan a bal alsóba (3-0 ide).

Pár perccel később Rebrov kettőt cserélt: Zubkov és Skvarka jött Sigér és Uzuni helyére. A hajrában beállt új igazolásunk, a Marcel Heistert váltó védő, Henry Wingo is, aki szerdán debütált a magyar élvonalban. A lefújás előtt a hazaiak még szépíthettek volna, Ihrig-Farkas lőtt 12 méterről ballal, de Dibusz Dénes bravúrral védett. A végeredmény már nem változott, 3-0-ra nyertünk az újonc vendégeként.Az összképet tekintve meggyőző teljesítménnyel gyűjtöttünk három pontot Budafokon, ezzel az eddigi 17 forduló alapján 10 pontnyi előnnyel vezetünk a tabella élén.

Férfi labdarúgás, NB I, 5. Forduló (elhalasztott mérkőzés)

Budafok-FTC 0-3 (0-1)

Budafok: Póser - Huszti, Oláh, Romic, Zeke - Filkor (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka - Skribek (Takács R., 64.), Lőrinczy (Kulcsár K., 64.), Szabó M. (Micsinai, 75.) - Zsóri (Kovács D., 82.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali (Csontos, 37.), Heister (Wingo, 82.) - Sigér (Zubkov, 71.), Haratin - Tokmac (Vécsei, 82.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.) - Boli

Sárga lap: Haratin (32.), Sigér (37.), Filkor (38.), Zeke (67.)

G.: Uzuni (25. - 11-esből), Csontos (60.), Haratin (67. - 11-esből)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin