2022. október 27.
Csoportgyőzelem! Folytatódik az UEL-álom!
Tavasszal az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében folytatjuk.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Crvena zvezda 2-1-es legyőzése után a Monaco együttesét fogadta az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó hazai összecsapásán. A sorsdöntőnek ígérkező találkozón Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Gojak, Traoré – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A mieink indították útjára a labdát, majd az első veszélyes helyzetre sem kellett sokat várni, Wingo mesteri passza után Zachariassen került a hercegségi védelem mögé, de a norvég középpályás centerezését Nübel védte. Pillanatokkal később Ben Yedder indult meg a kapunk felé, de hiába lőtt a kapuba, lest intett a partjelző.

Fél perccel később ismét a Monaco veszélyeztetett, de előbb Dibusz védett, majd Wingo tisztázott a gólvonalról. A nyolcadik percben a két csapat monacói meccsét eldöntő Vécsei próbálkozott távolról, de magyar válogatott középpályásunk nem találta el a kaput. A kezdeti rohamok után egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot, mindkét védelem masszívan zárta az üres területeket.

A 29. percben Golovin kapott egy félmagas keresztlabdát Camarától, majd egy jó labdaátvétel után elindult befelé, de jobblábas lövése jócskán elkerülte Dibusz kapuját. A 31. percben egy jobb oldali beadás után Ben Yedder lőtt a kapunkba (0-1). Öt perccel az első félidő vége előtt Krépin Diatta váltotta Vandersont sérülés miatt.

Az első játékrész utolsó perceiben előbb Traoré, majd Vécsei átadása volt pontatlan, így nem tudtunk veszélyes helyzetet kialakítani. A ráadás perceiben egy szöglet után Zachariassen fejelhetett, de nem találta el a kaput. A folytatásban újabb lehetőség már egyik csapat előtt sem adódott, így 1-0-s Monaco-előnnyel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

Sztanyiszlav Csercseszov cserélt a szünetben, Gojak helyére Marquinhos érkezett.

A mieink sokkal dinamikusabban kezdték a második játékrészt, az első öt percben kétszer is odakerültek a Monaco kapuja elé, majd az 51. percben Ryan Mmaee lövése kerülte el a hosszú felső sarkot. Két perccel később Marquinhos estében próbálkozott, de Nübel védett. Az 56. percben Vécsei helyét Besic vette át.

A 65. percben ismét változtattunk: Pászka helyett Tokmac érkezett. Alig két perccel később Samy Mmaee adott remek labdát a jobbszélen elinduló Wingónak, aki remekül centerezett, Marquinhos nem érte el, Ryan Mmaee azonban lőni tudott, Nübel védett.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt egy szögletvariáció után Tokmac próbálkozott, de lövése elkerülte a vendég kaput. Alig egy perccel később Marquinhos harcolt meg a labdáért a bal szélen, majd egy remek kiugratás után Zachariassen ballal lőtt a kapuba (1-1).

A hajrában a Monaco próbálkozott többet, de nem tudott gólt lőni, így a Crvena zvezda hazai győzelme, és a mieink 1-1-es döntetlenje azt jelentette, hogy az első helyen zártuk a csoportot, így ott leszünk tavasszal az UEL-ben, méghozzá a sorozat nyolcaddöntőjébe jutottunk egyenesen.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, H-csoport, 5. forduló

FTC-Monaco 1-1 (0-1)
Budapest, Ferencváros Stadion, néző: 20517. V.: Jorgji (albán)

FTC: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac, 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Zachariassen, Gojak (Marquinhos, a szünetben, 91. Esiti), Traoré – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Monaco: Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta, 41.), Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir, 83.), Ben Yedder
Vezetőedző: Philippe Clement

Sárga lapok: Botka (24.), Dibusz (32.), Laidouni (80.), Besic (93.), ill. Camara (56.), Badiashile (84.)

Gólok: Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin