2019. november 11.
Csúcsdöntés; megszakított 56, 51 és 4 éves rossz széria
Vasárnap 6-1-re legyőztük a DVSC-t, ezzel megszakítottunk 3 negatív szériát, és egy csúcsot is megdöntöttünk.

Sergei Rebrov együttese Varga Roland és Tokmac Nguen két-két, Isael Barbosa és Bőle Lukács egy-egy góljával magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott a Nagyerdei Stadionban, pedig az előjelek a nap és az ellenfél tekintetében nem voltak túl biztatóak. Két rossz szériában is voltunk ugyanis ezt a találkozót megelőzően, valamint végrehajtottunk egy olyan bravúrt is, amire 56 éve nem volt példa!

1) Újra győzelem Debrecenben

Debrecenben a legutóbbi hat tétmérkőzésünkön nyeretlenek maradtunk. Az év elején kikaptunk 2-1-re, 2018 áprilisában 1-1-es döntetlent értünk el, 2017-ben pedig mind a két meccsünk 0-0-val ért véget a Loki otthonában. 2016 áprilisában 2-1-re kaptunk ki, egy hónappal korábban a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén pedig 0-0-s döntetlent értünk el.

Még egy hónappal korábban ugyan nyertünk, de az a 3-2-es siker csak egy felkészülési találkozó volt, így a legutóbbi, debreceni tétmeccses sikerünkig több, mint négy évet, 2015 augusztusáig kell visszamennünk, akkor is magabiztosan, 3-0-ra nyertünk.

2) Újra NB I-es győzelem november 10-én

A november 10-e nem a mi napunk volt a közelmúltban. Az előző szezonban 33 mérkőzésen 23 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség volt a mérlegünk. Az öt alkalom közül, amikor nem tudtunk pontot szerezni, az egyik az említett debreceni volt, a másik pont egy éve a Haladás otthonában.

Az előtt 2013-ban volt legutóbb november 10-i meccsünk, akkor is a Haladás győzött le minket, hazai pályán. Nyolc évvel ezelőtt a Pécstől kaptunk ki a Ligakupában, 2010-ben a Siófoktól a Magyar Kupában, és bár 2007-ben legyőztük a Ceglédet, de az az NB II-ben volt.

Tizenöt éve a Péccsel 1-1es döntetlent játszottunk, 1990-ben Veszprémben kaptunk ki, 1984-ben a Csepellel játszottunk az Üllői úton 1-1-et. Így a legutóbbi, november 10-i élvonalbeli győzelmünkig 51 évet, 1968-ig kell „visszautaznunk”, akkor a Dunaújvárost győztük le 3-0-ra. 

3) Újra hat gól a DVSC ellen

Sergei Rebrov együttese egy harmadik szériát is megtört, ami az előző kettőnél is régebbi volt. Ilyen nagy különbségű győzelmet ugyanis nagyon rég arattunk már a Debrecennel szemben. Háromgólos siker több is volt a közelmúltban, 2016-ban egy, 2015-ben kettő is, korábban csak 1997-ben, azelőtt 1985-ben.

Négygólos különbségű sikerhez 1982-ig kell visszamennünk, hat gólt azonban 53 éve, 1966 éve nem lőttünk a Lokinak, akkor 6-3-ra nyertünk a Magyar Kupában Debrecenben. A két csapat történelmében pedig csak két, ennél nagyobb Fradi-siker volt, 1960-ban 7-0-ra nyertünk a Népstadionban, 1950-ben pedig (akkor ÉDOSZ néven) 7-1-re vertük meg a Debreceni Lokomotívot.

Debrecenben azonban ez volt minden idők legnagyobb különbségű Fradi-győzelme!

Labdarúgócsapatunk így nyugodt körülmények között mehet a válogatott pihenőre, hiszen kiütéses győzelmet arattunk, és pontszámban utolértük a MOL Fehérvárt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk.

Cikkajánló

Megint a Fradi ütheti el a zsákmánytól a Ludogorecet

A TemaSport című bolgár sportlap csütörtöki száma összesen három és fél oldalt szentelt a Ludogorec–Fradinak.

Már kapható az FTC 2019-es évkönyve!

A Fradi Shopban és a shop.fradi.hu-n is hozzájuthat idei évkönyvünkhöz, amely karácsonyra is remek ajándék.

Fontos információk a Razgradba egyénileg utazóknak!

A parkolással és a stadion megközelítésével kapcsolatban adunk fontos információkat az egyénileg utazóknak.

Találd meg magad egy 120-as képen és nyerj!

Menj ki a fotófesztivál helyszíneire, és küld el a képet nekünk, amelyen megtaláltad magad.

Dibusz Dénes: „Az elején kell a gyors gól!”

Kapusunk szép emlékeket őriz a nyári meccsről, a győzelmi kényszert pedig nagy motivációnak tartja – VIDEÓ!

„A klub és a játékosok számára is fontos meccs jön”

A Ludogorec elleni sorsdöntő mérkőzés előtt Sergei Rebrov és Isael vett részt a sajtótájékoztatón.

Megleptük a Telekom alkalmazottakat

Labdarúgócsapatunk játékosai ajándékokkal kedveskedtek szponzorunk alkalmazottainak.

Fontos információk a Razgradba utazóknak

Férfi futballcsapatunk csütörtökön a Ludogorec vendége lesz Bulgáriában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most