2022. január 19.
Kétgólos vereség Dunaszerdahelyen
A téli felkészülési időszak első mérkőzésén férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra kapott ki a DAC otthonában.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését a DAC 1904 vendégeként. Ez volt Sztanyiszlav Csercseszov első mérkőzése együttesünk kispadján. Orosz vezetőedzőnk a Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar – Zubkov, Mak, Uzuni – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat Dunaszerdahelyen. Játékosaink a napokban 72 éves korában elhunyt egykori labdarúgónk és edzőnk, Szepessy László emlékére fekete karszalagban léptek pályára.

I. félidő

Nem kellett sokat várni az első veszélyes ferencvárosi helyzetre, Uzuni szabadrúgásból lőtt kapufát. Pillanatokkal később egy baloldali szöglet után Dvali a hosszú oldalról lágyan fejelte át a rövidre, ahol Civic fejese találta el a keresztlécet, így maradt a 0-0.

A 11. percben Uzuni remek ütemben indította Civicet, aki bár centerezni próbált, a hazai csapatkapitány szögletre mentett. Hat perccel később egy jobboldali szöglet után Krstovic lövése Dvali lábáról a kapuban kötött ki (1-0). A váratlan gól után próbáltunk nagyobb nyomást helyezni a hazaiakra, de nem tudtunk ígéretes helyzetek kialakítani.

A 27. percben Krstovic passza után Ciganiks lövése pattant meg Besic lábán, a labda pedig a kapunkban kötött ki (2-0). A 35. percben Boli indítása után Zubkov került helyzetbe, pörgetését azonban Veszelinov szögletre ütötte. A folytatásban Uzuni passzolt Maknak, aki hiába lépett volna ki remek ütemben, a partjelző lest intett.

Az első félidő hajrájában még Loncar próbálkozott távolról, de nem találta el a DAC kapuját, így 2-0-s hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Csercseszov cserélt a szünetben: Blazic helyett Botka érkezett.

Sztanyiszlav Csercseszov első mérkőzésén a Ferencváros vezetőedzőjeként

Az 51. percben Uzuni passzolt Civicnek, de bosnyák védőnk beadását kivágták a védők. Négy perccel később Dimun vette célba Dibusz kapuját, magyar válogatott hálóőrünk azonban bravúrral védett. Az 57. percben ismét változtatott vezetőedzőnk, Uzunit Marin, míg Bolit új igazolásunk, Bassey váltotta.

Tíz perccel később Zubkov egy megkerülős csel és egy igazítás után ballal lőtt, de csak a védőt találta el. A 68. percben kettőt változtatott Csercseszov: Loncart Csontos váltotta, míg Zubkov helyett Szánthó érkezett. A cserék után ígéretes helyzetbe került a DAC, de a jobbról érkező centerezést Botka vágta ki.

A 70. percben Hahn ívelt volna középre, de a labda Botka lábán pörgött a kapufára, maradt a kétgólos hazai előny. A túloldalon Bassey passza után Szánthó került helyzetbe, de a hazai kapus hatalmas bravúrra védett. A 73. percben Gavric is megkapta a lehetőséget, aki Makot váltotta.

A 83. percben Wingo is próbálkozott, de lövése messze elkerülte a kaput. Ezt követően Csercseszov változtatott: Civic helyét Cabraja vette át. A cserék után Bassey kihasználta gyorsaságát, és két védő között lépett ki, majd lőtt, de a kapus védett, szöglet következett. Három perccel a rendes játékidő vége előtt veszélyes helyről végezhettet el szabadrúgást a DAC, de Dibusz óriásit védett.

Az utolsó percekben Besicet Nagy Olivér váltotta. Több minden már nem történt, így 2-0-ra nyertek a hazaiak.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
DAC – FTC 2-0 (2-0)

Dunaszerdahely, MOL Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic (Botka, a szünetben), Dvali, Civic (Cabraja, 84.) – Besic, Loncar (Csontos, 67.) – Zubkov (Szánthó, 67.), Mak (Gavric, 73.), Uzuni (Marin, 57.) – Boli (Bassey, 57.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólok: Krstovic (18.), Ciganiks (27.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin