2022. január 19.
Kétgólos vereség Dunaszerdahelyen
A téli felkészülési időszak első mérkőzésén férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra kapott ki a DAC otthonában.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését a DAC 1904 vendégeként. Ez volt Sztanyiszlav Csercseszov első mérkőzése együttesünk kispadján. Orosz vezetőedzőnk a Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar – Zubkov, Mak, Uzuni – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat Dunaszerdahelyen. Játékosaink a napokban 72 éves korában elhunyt egykori labdarúgónk és edzőnk, Szepessy László emlékére fekete karszalagban léptek pályára.

I. félidő

Nem kellett sokat várni az első veszélyes ferencvárosi helyzetre, Uzuni szabadrúgásból lőtt kapufát. Pillanatokkal később egy baloldali szöglet után Dvali a hosszú oldalról lágyan fejelte át a rövidre, ahol Civic fejese találta el a keresztlécet, így maradt a 0-0.

A 11. percben Uzuni remek ütemben indította Civicet, aki bár centerezni próbált, a hazai csapatkapitány szögletre mentett. Hat perccel később egy jobboldali szöglet után Krstovic lövése Dvali lábáról a kapuban kötött ki (1-0). A váratlan gól után próbáltunk nagyobb nyomást helyezni a hazaiakra, de nem tudtunk ígéretes helyzetek kialakítani.

A 27. percben Krstovic passza után Ciganiks lövése pattant meg Besic lábán, a labda pedig a kapunkban kötött ki (2-0). A 35. percben Boli indítása után Zubkov került helyzetbe, pörgetését azonban Veszelinov szögletre ütötte. A folytatásban Uzuni passzolt Maknak, aki hiába lépett volna ki remek ütemben, a partjelző lest intett.

Az első félidő hajrájában még Loncar próbálkozott távolról, de nem találta el a DAC kapuját, így 2-0-s hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Csercseszov cserélt a szünetben: Blazic helyett Botka érkezett.

Sztanyiszlav Csercseszov első mérkőzésén a Ferencváros vezetőedzőjeként

Az 51. percben Uzuni passzolt Civicnek, de bosnyák védőnk beadását kivágták a védők. Négy perccel később Dimun vette célba Dibusz kapuját, magyar válogatott hálóőrünk azonban bravúrral védett. Az 57. percben ismét változtatott vezetőedzőnk, Uzunit Marin, míg Bolit új igazolásunk, Bassey váltotta.

Tíz perccel később Zubkov egy megkerülős csel és egy igazítás után ballal lőtt, de csak a védőt találta el. A 68. percben kettőt változtatott Csercseszov: Loncart Csontos váltotta, míg Zubkov helyett Szánthó érkezett. A cserék után ígéretes helyzetbe került a DAC, de a jobbról érkező centerezést Botka vágta ki.

A 70. percben Hahn ívelt volna középre, de a labda Botka lábán pörgött a kapufára, maradt a kétgólos hazai előny. A túloldalon Bassey passza után Szánthó került helyzetbe, de a hazai kapus hatalmas bravúrra védett. A 73. percben Gavric is megkapta a lehetőséget, aki Makot váltotta.

A 83. percben Wingo is próbálkozott, de lövése messze elkerülte a kaput. Ezt követően Csercseszov változtatott: Civic helyét Cabraja vette át. A cserék után Bassey kihasználta gyorsaságát, és két védő között lépett ki, majd lőtt, de a kapus védett, szöglet következett. Három perccel a rendes játékidő vége előtt veszélyes helyről végezhettet el szabadrúgást a DAC, de Dibusz óriásit védett.

Az utolsó percekben Besicet Nagy Olivér váltotta. Több minden már nem történt, így 2-0-ra nyertek a hazaiak.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
DAC – FTC 2-0 (2-0)

Dunaszerdahely, MOL Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic (Botka, a szünetben), Dvali, Civic (Cabraja, 84.) – Besic, Loncar (Csontos, 67.) – Zubkov (Szánthó, 67.), Mak (Gavric, 73.), Uzuni (Marin, 57.) – Boli (Bassey, 57.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólok: Krstovic (18.), Ciganiks (27.)

Cikkajánló

Heti akció a Fradi Shopban!

Egy héten át kedvezményesen vásárolhatják meg szurkolóink legédesebb termékeinket.

Adama Traoré: „Gólokkal szeretnék bizonyítani”

Bajnok és kupagyőztesként érkezik új mali szélsőnk, aki már régóta figyeli csapatunk szereplését – VIDEÓ

BL-tapasztalattal rendelkező szélsőt szerződtettünk!

Adama Traoré a moldáv Sheriff Tiraspol együttesétől érkezett.

Ryan Mmaee: A családom is segíti a gyors gyógyulásom

Míg Samy távol van, Camil és Jack gondoskodik férfi focicsapatunk támadójáról a rehabilitációja alatt – VIDEÓ

33: Statisztikák, érdekességek a bajnokcsapatról

Ryan Mmaee volt a legeredményesebb játékosunk a 2021/2022-es idényben.

Búcsúvideó: Mindent köszönünk, Miha!

Védelmünk vezére, Miha Blazic négyszeres bajnokként és egyszeres kupagyőztesként távozik az FTC-től.

„Csináltam egy cselt mintha balra indulnék, aztán…”

Az OTP Bank Liga 2021-2022-es idényében az év gólját jegyző Ryan Mmaee visszaemlékezett díjnyertes góljára.

RangAdó Díjátadó: Fradi-játékosé az év gólja!

Csatárunk gólja kilenc találat közül bizonyult a legjobbnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most