2023. február 26.
Ryan Mmaee góljaival hoztuk el a 3 pontot a Lokitól
Címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött Debrecenben, s már 16 ponttal vezeti az NB I-es tabellát.

Két remek formában lévő gárda találkozott a Nagyerdei stadionban az OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján. A házigazda DVSC negyedik volt a tabellán a forduló előtt és legutóbbi négy találkozójából hármat megnyert, egyen pedig döntetlent játszott, míg bajnoki címvédő és az NB I-ben listavezető együttesünk két sikert és két döntetlent ért el ezen időszak alatt. A hazaiak nagyon készültek a 33-szoros bajnok érkezésére, közel telt ház volt a stadionban. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal a kezdőcsapatba jelölte Sigér Dávidot, aki korábban a Lokiban nevelkedett, s legutóbb a 11. fordulóban, Mezőkövesden volt a kezdőtizenegy tagja a bajnokságban. A mieink így kezdték a csípős hidegben rendezett találkozót: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Abena, Pászka – Esiti, Sigér – Zachariassan, R. Mmaee, Traoré – Baden Frederiksen, vagyis a téli igazolások közül a suriname-i válogatott védő, Myenty Abena és a dán támadó, Nikolai Baden Frederiksen is először volt az első perctől a pályán csapatunkban.


I. félidő


A fehérmezes hazaiak kezdték a mérkőzést. A mieink nem sokat vártak az első lövéssel, Ryan Mmaee 17 méterről tesztelte a volt Fradi-kapust, Megyeri Balázst, de a hálóőr vetődve könnyedén védett. A 10. percben még nagyobb helyzetben lőhetett Ryan Mmaee, aki egy szép befelé csel után jobbal 15 méterről lőhetett, de Megyeri leért a jobb alsó sarokba tartó labdára. A szögletből egy szép akciót Zachariassenre játszottunk ki, de norvég játékosunk épphogy lemaradt Sigér beadásáról, így elmaradt a csukafejes. Az első hazai lehetőséget a hazaiak csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs hagyta ki, a 100. NB I-es találkozóját játszó középpályás 18 méterről tekert a jobb felső sarok fölé-mellé. A 18. percben több lehetőségünk is volt egy percen belül a gólszerzésre, előbb Baden erős, távoli lövését védte Megyeri majd a kipattanó után beadott labdát az ötösön állva Ryan Mmaee törte el. A 20. percben Pászka jobb lábas lövése kerülte el a hazai kaput. A félidő derekán Sigér kapta meg a meccse első sárga lapját, mert felrúgta Dzsudzsákot. A 24. percben Dorian Babunszki fejese kerülte el bőven kapunkat, majd a következő percben egy szabálytalanságért ő is besárgult. Az eset után Samy Mmaee-t cserélni kellett Mats Knoesterre. A 38. percben megszereztük a vezetést: Baden Frederiksen kapott remek labdát Traorértól a bal oldalon, dán támadónk beadása pont Ryan Mmaee lábára érkezett, aki csodálatos mozdulattal pörgetett a bal alsó sarokba (0-1). A szünet előtt újabb gól már nem esett.


II. félidő

A pihenő alatt egyik edző sem élt a változtatás lehetőségével. A 49. percben jött a második játékrész első Fradi-lehetősége: Baden Frederiksen ballal lőtt el veszélyesen a bal kapufa előtt. Az 54. percben a végig agilisan játszó dán támadónkat csak szabálytalanul tudták megállítani a kaputól 20 méterre, a szabadrúgást Baden a sorfalba bombázta. A lövés előtt Pászkát Civic váltotta. A második félidőben a Loki fáradtabbnak tűnt, így szinte csak a mieink alakítottak ki helyzeteket, majdnem nőtt is az előnyünk: a 69. percben Traoré, majd közelről Zachariassen félfordulatos lövését kellett védenie Megyerinek. Blagojevics kettős cserével próbálta felrázni csapatát, Loncar és Mance érkezett Varga és Sós helyére. A 79. percben góllá érett a nyomásunk: Traoré a tizenhatoson belül tálalt Ryan Mmaee elé, aki remekül csavart a jobb felső sarokba (0-2). Marokkói támadónk immáron 11 találattal a házi góllövőlistát is vezeti. A 82. percben a nemrég beállt Mancét kiállították, miután felrúgta Zachariassent, így a hajrában emberelőnyben játszhattunk. Az utolsó percekre Mehdi Boudjemaa és Henry Wingo is lehetőséget kapott Csercseszovtól. 

Csapatunk 2-0-ra nyert Debrecenben, s immáron 16 pontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját. 

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 21. forduló


Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei stadion, 13004 néző, v.: Andó-Szabó

DVSC: Megyeri – Romancsuk (Bévárdi, 82.), Deslandes, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 70.), Manrique – Szécsi (Aydin, 59.), Dzsudzsák, Sós (Mance, 70.) – Babunszki. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Knoester, 29.), Abena, Pászka (Civic, 55.) – Esiti, Sigér (Boudjemaa, 88.) – Zachariassan, R. Mmaee, Traoré – Baden Frederiksen (Wingo, 88.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólok: R. Mmaee (38., 79.)

Sárga lapok: Babunszki (24.), ill. Sigér (22.), Knoester (90.)

Kiállítva: Mance (82.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin