2023. május 1.
Derbi-győzelemmel újabb lépés a bajnoki cím felé
Férfi labdarúgócsapatunk Amer Gojak duplájával és Lisztes góljával nyert Újpesten.

Az idei szezon utolsó derbijére került sor május 1-jén, hétfőn az OTP Bank liga 29. fordulójában, a csapatok teltház előtt léphettek pályára a Szusza Ferenc Stadionban. A hazaiak a négymeccses veretlenségi sorozatukat kívánták folytatni, míg a mieink egy újabb győztes derbivel újabb lépést tehettek a 34. bajnoki cím felé. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic – Baráth, Gojak, Tokmac – Marquinhos, Traoré, Owusu kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A 238. derbi a lila-fehérek kezdőrúgásával indult, majd rögtön Antonov kísérletezett nagyjából 18 méterről, de lövése elment a kapunk mellett, majd a hatodik percben Pauljevic beadását Csoboth fejelte fölé. A másik oldalon Civic lágy ívelése Owusuhoz került a védők között, aki okosan át akarta emelni a kapust, ám Nikolic védett, ráadásul les is volt. A 13. percben Mörschel lövése változtatott irányt egy Fradi-játékoson, szöglet következett, ám ebből már nem alakult ki veszély. A hazaiak igyekeztek irányítani a találkozót, elsősorban Csoboth sebességére építve, aki addig az összes hazai akcióban benne volt.

A 24. percben aztán megvillant együttesünk. Tokmac Marquinhost szöktette a bal oldalon, akinek a lövését még a kapus védte, ám a kipattanó Amer Gojak elé került, aki a tizenhatoson éppen belül mesterien tekert a kapu bal oldalába, megszerezve ezzel első bajnoki találatát a Fradi mezében (0-1). A 35. percben Kovacevic ült le a földre fájdalmas arccal egy felszabadítás után, bosnyák válogatott középpályásunknak ápolásra volt szüksége, végült pedig le is kellett cserélni, helyére a Vasas elleni legutóbb bajnokinkon közel két hónapos kihagyás után visszatérő Samy Mmaee állt be. Az első félidő végéhez közeledve, a 41. percben egy beívelés után Fernand Gouré közelről bevette Dibusz kapuját (1-1).

II. félidő

A szünetben két helyen is változtattunk. Botka Endre Pászkát, míg a Vasas ellen remek szóló után győztes gólt szerző Lisztes Krisztián Tokmacot váltotta. Az 54. percben Gojak szinte lemásolta első gólját, a tizenhatos előterében hozzá került a labda Traorétól, bosnyák válogatott játékosunk pedig megint tökéletesen tekert a hálóba (1-2), majd bő öt perccel később megint jött Lisztes Krisztián, aki bevágta a harmadik gólunkat (1-3)! Utoljára Lisztes-gólt 2011. október 22-én láthattunk a lila-fehérek ellen, akkor csapatunk 3-0-ra győzött. Ez volt 17 éves tehetségünk negyedik bajnoki gólja, Vasas elleni találata előtt korábban a MOL Fehérvárnak FC-nek lőtt kettőt.

A folytatásban érezhetően megzavarodott az Újpest, amely a két gyors kapott gól után nem tudott újra lendületbe kerülni, támadásaikban nem igazán volt már dinamika, míg a mieink magabiztosan őrizték az előnyt. A 77. percben Traoré beadásából Lisztes majdnem megint betalált, ám Kastratinak sikerült tisztáznia. A 87. percben a kapufáról visszapattanó labdát Dibusz ütötte el az érkező újpesti játékosok elől. Egy perccel később Civicet Abena váltotta. A játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett a mérkőzés végére. A 93. percben Simon Krisztián egygólosra csökkentette csapata hátrányát (2-3). Pillanatokkal később Diaby fejese után Dibusz védett, majd egy blokkolt lövésnél is résen kellett lennie kapusunknak. A szöglet már nem volt veszélyes.

Csapatunk tehát fontos három pontot gyűjtött az Újpest elleni derbin, és a Kecskemét botlása miatt kilencpontosra nőtt az előnyünk a tabella élén!

Folytatás május 6-án, szombaton 19.45-től a Kisvárda ellen a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 29. forduló

Újpest FC – Ferencvárosi TC 2-3 (1-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Újpest: Nikolic – Kastrati, Antzoulas, Hall, Antonov (Diaby, 83.) – Boumal (Mack, 74.), Onovo – Pauljevic (Jakobi, 65.), Mörschel (Simon, 65.), Csoboth (Ambrose, 83.) - Gouré
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

FTC: Dibusz – Pászka (Botka, a szünetben), Knoester, Kovacevic (S.Mmaee, 38.), Civic (Abena, 88.) – Baráth, Gojak, Tokmac (Lisztes, a szünetben) – Marquinhos, Traoré, Owusu (Vécsei, 79.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Csoboth (45+4.), Gouré (66.), illetve Gojak (28.), Pászka (45+4.), Marquinhos (58.), Jakobi (81.)

Gólszerzők: Gouré (41.), Simon (93.), illetve Gojak (24., 54.), Lisztes (60.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin