2024. május 19.
Derbi-győzelemmel zártuk a szezont!
Marquinhos és Lisztes góljával 2-0-ra nyertünk az Újpest elleni szezonzárón.

Harmincötszörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az Újpestet fogadta az OTP Bank Liga záró fordulójában. A mérkőzésen megbízott vezetőedzőként Leandro de Almedia irányította együttesünket, aki a Dibusz - Makreckis, Wingo, Botka, Ramírez - Zachariassen, Tóth A., Ben Romdhane - Szevikjan, Varga B., Marquinhos kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A kezdőrúgás előtt átadták a Dr. Fenyvesi Máté-díjat, amelyet idén Skotner Zoltán nyert el, majd klubunk elnöke, Kubatov Gábor búcsúztatta a szezon végén távozó négy játékosunkat, Muhamed Besicet, Lisztes Krisztiánt, Samy Mmaee-t és Henry Wingót.

I. félidő

Nem kellett sokat várni az első helyzetre, a negyedik percben Zachariassen ugrott ki a jobb szélen, majd középre tálalt, de az érkező Varga Barnabás nem tudott jól beleérni a labdába, így az Molnár kezében kötött ki. A következő percek eseménytelenül teltek, csapatunk több szögletet is elvégezhetett, de ezek jobbára veszélytelenek maradtak. A 31. percben egy ígéretesnek induló támadásból majdnem nem lett semmi, de Szevikjanhoz került a labda, aki mégis megtalálta Varga Barnabást, csatárunk pedig fejesével a felsőlécet találta el.

Négy perccel később az ellenfél védői Ramírez ellen követtek el szabálytalanságot, a játékvezető szabadrúgást ítélt, Ben Romdhane a kapu fölé tekert. A 37. percben Tóth Alex beadása után megint Varga Barnabás fejelhetett, ezúttal a bal kapufa mellé. Egy perccel ezután végül megtört a jég, a bal szélen elfutó Marquinhos tekert látványos mozdulattal az Újpest hálójába (1-0). Az első játékrész hosszabbításában Varga Barnabás újra fejjel vette célba a vendégek kapuját, Molnár ezúttal magabiztosan hárított.

II. félidő

A szünetet követően együttesünk továbbra is dominált, az ellenfél alig birtokolta a labdát. Támadásaink során a vendégek legtöbbször szögletre mentettek, vagy csak szabálytalanul tudták megszerezni a labdát. Előbb Szevikjan ívelése hullott az Újpest hálóőrének ölébe, majd Tóth Alex és Ramírez kísérlete kerülte el a kaput. 

A 62. percben Zachariassen kapott jó labdát, és a tizenhatos sarkáról lőtt kapufát. Ugyanebben a játékpercben Marquinhost Lisztes váltotta. Tíz perccel később fiatal támadónk indult meg, majd az ellenfél védői tisztáztak, de a labda Varga Barnabáshoz került, aki 13-14 méterről lőtt, de Molnár bravúrral védett. A játékvezető azonban Huszti kezezése miatt büntetőt ítélt, a labda mögé Lisztes állt oda, aki értékesítette a tizenegyest, így góllal búcsúzott játékosunk (2-0). A találat után Leandro cserélt, Szevikjan helyén Traoré, Varga Barnabás helyett pedig Kodro folytatta. Bosnyák támadónk szinte rögtön gólt is szerzett, de gólját a VAR les miatt érvénytelenítette.

A 82. percben Tóth Alex és Zachariassen is elhagyta a pályát, előbbit a szintén búcsúzó Besic váltotta, míg utóbbi helyére Abu Fani érkezett. A 88. percben majdnem megszereztük a harmadik gólunkat is, gyors egymásutánban Ben Romdhane és Kodro is próbálkozhatott, de egyikük sem tudott betalálni. Két perccel később Traoré húzta meg a jobb szélen, és Ben Romdhanéhoz passzolt, de tunéziai légiósunk nem tudott labdába érni. A szöglet után Ramírez távoli lökete vágódott le a vendégek védőin. A hosszabbításban Traoré harcolt ki szabadrúgást 25 méterre a kaputól, de a kombináció végén Lisztes beadását Molnár összeszedte. 

A ráadásban már nem született újabb gól, így együttesünk bajnokhoz méltóan, az Újpest elleni 2-0-s győzelemmel zárta az OTP Bank Liga 2023/24-es idényét.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 33. forduló

Groupama Aréna, 18 767 néző, v.: Erdős József

FTC-Újpest 2-0 (1-0)

FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Botka, Ramírez - Zachariassen (Abu Fani, 82.), Tóth A. (Besic, 82.), Ben Romdhane - Szevikjan (Traoré, 77.), Varga B. (Kodro, 77.), Marquinhos (Lisztes, 62.)
Megbízott vezetőedző: Leandro de Almedia

Újpest: Molnár - Huszti (Kovács, 81.), Pauljevic, Kobouri, Tamás - Mörschel, Tajti (Mucsányi, 89.), Keita, Radosevic - Csoboth, Ambrose (Sasere, 65.)
Vezetőedző: 
Mészöly Géza

Sárga lapok: Ben Romdhane (25.), Marquinhos (39.)illetve Ambrose (29.), Tajti (35.)

Gólok: Marquinhos (38.), Lisztes (76.)

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin