2019. július 17.
Fel tudtunk nőni erre a szintre, ez nem jelent rosszat
Dibusz Dénes a kivédett 11-esről, a továbbjutásról és a folytatásról is beszélt. Interjú.

- A lefújás után rögtön azt mondtad Leónak, hogy végülis három panenkás 11-esből kettőt már megfogtál.

- Igen, de ha jobban belegondolok, az lehet, hogy négyből kettő, mert a kupadöntőn kétszer is „böktek”, előtte pedig ugye volt az a BL-meccs az albánokkal. Mindezzel együtt nem számítottam rá, hogy megint ez lesz.

- Tudtad, hogy a bolgárok játékosa szokott ilyen 11-eseket lőni?

- Igen, a videózás miatt tudtam, ezzel együtt a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számítottam erre. Pedig nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsém volt, hogy annyira fel tutam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet, bár én is elindítottam már a mozgást, meg tudtam annyira fogni a lendületemet, hogy még egy kontramozgásra is képes voltam. Visszagondolva, kulcsfontosságú volt.

- Beugrott rögtön az az albánok elleni BL-meccs?

- Utána igen, mert akkor sokan támadtak, de ez már mindegy. A jelenben élünk, az a meccs három éve volt, nem kell azzal foglalkozni már. A mai találkozó a fontos, ahogy a csapat küzdött, ahogy játszott, és ahogy mindenki szeme előtt a továbbjutás lebegett. Voltak szituációk, amikor szerencsénk volt. Az első félidőben szabadrúgásból lett egy kapufájuk, mi meg a kirúgás után rögtön rárúgtuk a második találatunkat. Ezek olyan fordulópontok voltak, amelyek a mi oldalunkra billentették a meccset. Hasonló volt a második félidején szerzett megpattanós gólunk is. Azzal talán eldőltek a nyitott kérdések. De végig koncentrálni kellett, mindenki nagyot küzdött.

- Szerinted mi az, amiért most sikerült egy nagy bravúr, míg az előző években, nemzetközi porondon nem sikerült jól szerepelni? Úgy tűnik, mindenki jobban hisz a jó nemzetközi teljesítményben, ez köszönhető talán Sergei Rebrovnak is.

- Igen, hiszen olyan edzőnk van, aki szerepelt a csapatával már BL-csoportkörben, és jó eredményeket ért el. Érződik rajta, hogy tudja, hogyan lehet eredményes a csapatunk. Mindkét találkozón bizonyítottuk is, hogy fel tudunk nőni a Ludogorec szintjére. Ez nem jelent rosszat, hiszen a bolgárok az elmúlt években rendszeresen BL- vagy EL-csoportkörben szerepeltek. Ez az eredmény tehát biztató a jövőre nézve. Adhat ez az egész egy olyan lökést, megerősítést, hogy sikerrel tudjuk venni a következő akadályokat is. Most mindenesetre a máltaiakra kell koncentrálnunk, ahogy hazaérünk, mindenkinek a fejében ez forog majd. Reméljük, hogy a szurkolóink megtöltik a stadiont, és jó eredményt tudunk elérni. A drukkereink nagy segítséget adtak most is, az odavágón, valamint nagyon sokan elkísértek minket Bulgáriába is. Ezúton is köszönjük ezt nekik. Bízom benne, hogy a támogatásukkal, jövő héten olyan eredményt fogunk elérni, amivel megalapozhatjuk az újabb továbbjutást.  

- Nézted már, hány gratuláló üzenet érkezett a telefonodra?

- Van néhány. Ilyenkor sokkal több jön, mint amikor esetleg nem kell annyit hozzátennem a meccshez. Ez tényleg egy nagy eredmény, otthon is mindenki nagyon boldog. Az egész magyar focinak is jót tesz, hiszen tavaly a Vidi menetelt, és jó lenne, ha idén is lennének ilyen magyar csapatok. Ezzel meghálálhatjuk azt a bizalmat, amit az emberektől kaptunk.

Cikkajánló

Rebrov: „Annak örülök, hogy ennyi fradista boldog"

Így értékelt ukrán vezetőedzőnk a Ludogorec elleni továbbjutás után.

Megvan az FTC-Valletta meccs időpontja

Labdarúgócsapatunk jövő szerdán, a Groupama Arénában kezdi meg a máltaiak elleni párharcot.

Parádés meccsen, kettős győzelemmel jutottunk tovább

Haratin, Skvarka és Tokmac gólt szerzett, Dibusz 11-est védett, igazi csapatmunkával nyertünk.

Válogatott napok: Íme, az FTC-futballisták programja

Eb-pótselejtezők és felkészülési mérkőzések is várnak játékosainkra.

Ismét 1+1=3 akcióra hívjuk szurkolóinkat!

Ha a Paks és a DVTK ellen meccsünkre jegyet vált, a Kisvárda elleni bajnokira ingyen jöhet el!

„Nem vagyok csalódott a döntetlen miatt”

Férfi labdarúgócsapatunk szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelte a Puskás Akadémia elleni mérkőzést.

Marquinhos egyenlített, döntetlen a Puskás ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a Puskás Akadémia ellen.

Varga Barnabás lett február legjobbja

A szavazatok alapján magyar válogatott támadónk, Varga Barnabás érdemelte ki a HSA Hónap Játékosa címet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin