2019. június 20.
Dibusz a BL-ről: Meg kell oldanunk a feladatot!
Kapusunk az új szezon első feladatairól és a Ludogorets elleni párharcról is nyilatkozott a FradiMédiának.

Csütörtökön válogatott játékosaink is átestek a szezon előtti kötelező orvosi vizsgálatokon és fizikai felméréseken. Természetesen köztük volt kapusunk, Dibusz Dénes is, aki a napokban jelentette be: édesapa lesz.

- Gratulálunk!

- Köszönöm szépen! Úgy látszik én is beállok a sorba, hiszen a csapaton belül újabban szinte futószalagon jönnek a gyerekek. Várjuk a pici érkezését, azt is tudjuk már, hogy fiú lesz, ha minden igaz, október végén fog érkezni.

- A férfiak többsége alighanem fiút szeretne elsőre – te hogy vagy ezzel?

- Igazából teljesen mindegy volt, hogy fiú lesz-e vagy lány, a legfontosabb, hogy egészséges legyen és minden rendben legyen vele, illetve a szülésnél. Persze, egy férfinak azért fontos, hogy legyen egy fia, aki viszi majd tovább a családot, a nevet, ha jobban belegondolok, nekem is tetszik ez a gondolat. Persze, ha a születendő gyermekünk lány lenne, akkor is ugyanúgy várnánk, ugyanolyan boldogsággal töltene el minket, hogy bővül a családunk.

- Csütörtökön már az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton volt jelenésetek az FTC-MVM Sportközpontban. Mi fért bele a rövid nyári pihenőbe?

- A válogatott mérkőzések előtt volt szűk egy hetünk, akkor belföldön pihentünk, illetve a családnál voltunk otthon, Pécsen. A válogatott meccsek után Cipruson, illetve Dubajban próbáltunk meg minél jobban rápihenni az előttünk álló feladatokra – hamarosan már nem csak a focipályán várnak ránk nagy dolgok.

- Milyen érzésekkel tértél vissza csütörtökön a Népligetbe?

- Azt gondolom, hogy valamennyien kellő izgalommal vártuk, hogy újra találkozzunk. Ez a néhány nap arról szól, hogy azok a játékosok, akik a válogatott miatt nem vettek részt az első edzőtáborban, kicsit visszarázódjanak a munkába, vasárnap pedig már a teljes csapat elutazik a második ausztriai edzőtáborba, ahol célegyenesbe fordulhat a felkészülés a BL-selejtezőre.

- Mit szólsz a Ludogorets-hez?

- Egyértelműen nagyon nehéz ellenfelet kaptunk a selejtező első fordulójában, de úgy gondolom, hogy nem is kaphattunk volna gyengét vagy olyat, amely ellen kijelenthető, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei. Persze, a lehetőségekhez mérten az egyik legerősebb ellenfelet kaptunk, de úgy vagyunk ezzel, hogy meg kell oldanunk ezt a feladatot. Ezen a szinten már nincs könnyű mérkőzés. Ott van előttünk a Vidi példája, ők az előző szezonban ki tudták ejteni a bolgárokat – bízom benne, hogy ez nekünk is sikerülni fog.

- Készen állsz a konkurenciaharcra? Gróf Dávid személyében erős posztriválist kaptál.

- Készen állok! Nekem is volt időm bőven felkészülni erre mind fizikálisan, mind mentálisan, most pedig lesz nagyjából három hetünk arra, hogy meggyőzzük a vezetőedzőt arról, hogy melyikünk is a jobb. Én továbbra is szeretném megtartani a pozíciómat a Ferencváros kapujában, ennek szellemében fogok dolgozni minden edzésen és edzőmérkőzésen.

- Frissen, kipihenten várod a következő edzéseket és az ausztriai edzőtábort?

- Abszolút! Volt egy hét szünet a válogatott mérkőzések után, ami nyilván nem túl sok, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk a júliusi selejtezőkön, ennyit mindenképpen be kell áldozni, nem is kérdés, hogy ennyit bele kell tenni a munkába, hogy megfelelő hosszúságú felkészülést tudjunk csinálni a csapattal. Ez a nyári szünet sem túl hosszú, de erre fel vagyunk készülve, a lehetőségekhez mérten azért mindenki ki tudta magát pihenni és újult erővel tud belevágni a munkába.

Hatos Szabolcs

Cikkajánló

Több évtizede nem értünk el ilyen bravúrt

Labdarúgócsapatunk nemzetközi szinten legutóbb 15 éve győzött le olyan nívós ellenfelet, mint a Ludogorec.

Sajtóakkreditáció

Július 22., hétfő délig lehet akkreditálni a Valletta elleni Bajnokok Ligája-selejtező hazai mérkőzésére.

Tokmac: „Elöl és hátul is magas szintet képviselünk”

Két gólszerzőnk, Ihor Haratin és Tokmac Nguen értékelte a Ludogorec elleni BL-továbbjutást.

Elindult a jegyértékesítés a Valletta ellen!

Már kaphatók a belépőjegyek labdarúgócsapatunk idei második hazai rendezésű, jövő szerdai BL-selejtezőjére.

Videós összeállítás a BL-sikerről és az ünneplésről

Nézze vissza a Ludogorec elleni győztes visszavágó góljait és az ünneplést!

Fel tudtunk nőni erre a szintre, ez nem jelent rosszat

Dibusz Dénes a kivédett 11-esről, a továbbjutásról és a folytatásról is beszélt. Interjú.

Megvan az FTC-Valletta meccs időpontja

Labdarúgócsapatunk jövő szerdán, a Groupama Arénában kezdi meg a máltaiak elleni párharcot.

Rebrov: „Annak örülök, hogy ennyi fradista boldog"

Így értékelt ukrán vezetőedzőnk a Ludogorec elleni továbbjutás után.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most