2021. október 19.
Dibusz büntetőt fogott, de így is nyert a Celtic
Labdarúgócsapatunk nagyot küzdött, de végül a skótok 2-0-ra győztek a Celtic Parkban.


Eljött hát a nagy nap labdarúgócsapatunk életében! 2020. augusztus 26-án jártunk utoljára a Celtic Parkban. Akkor még a Bajnokok Ligája-selejtezők harmadik fordulójában találkoztunk az 51-szeres skót bajnokkal, és egy mindörökké emlékezetes találkozón Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljával 2-1-re sikerült nyernünk és meg sem álltunk a BL-főtábláig.

Bő egy évvel később, az utunk ismét Skóciába vezetett, azon belül is a jól ismert Celtic Parkba, ahol ezúttal az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik körében mérkőztünk meg a skóciai zöld-fehérek ellen. Azonban szemben a tavalyi, zártkapus mérkőzéssel, ezúttal közel teltház volt, jóval több, mint 50.000 ember lehetett kint az arénában, és bizony a szenvedélyes skót drukkerek valóban ki is tettek magukért már a találkozó előtt is, remek hangulatot teremtettek, azonban itt-ott egy-egy „Hajrá Fradi”-t is hallani lehetett a maroknyi magyar Fradi-tábortól. Vezetőedzőnk, Peter Stöger a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Tokmac, Uzuni - R. Mmaee kezdőnek szavazott bizalmat.

I.félidő

A hazaiak indították az útjára a labdát, ám szinte rögtön mi kerültünk helyzetbe a meccs elején miután a jobbszélen Wingo kapott remek szöktetést, a beadását azonban Ryan Mmaee nem találta el jól.  Pár perccel később a Celtic is eljutott a kapunkig, ám Dibusz Dénes könnyedén védte a lapos lövést. Érezhetően a szélről belőtt labdákkal próbáltuk átjátszani a skótok védelmét, ezúttal Eldar Civic beadása volt majdnem hajszálpontos, ám a labda végül elment támadóink előtt. 

A másik oldalon ziccerbe kerültek a hazaiak de, Dibusz lábbal óriási bravúrt bemutatva védett, majd pár perccel később ismét magyar válogatott hálóőrünk képességeire volt szükség egy távoli lövés után. Lendületben maradt a Celtic, de Furuhashi fejese jócskán elkerülte a kapunkat. A másik kapu előtt, a 23. percben Myrto Uzuni lopta a távolságot, majd tüzelt jó 17 méterről és Joe Hartnak bizony nagyot kellett védenie. 

Ezt követően két veszélyes hazai szögletet vészeltek át a mieink, majd hiába próbálkozott többször is mögé kerüléssel a Celtic, de a védelmünk a helyén volt. A 36. percben egy szépen felépített támadást Vécsei Bálint fejezett be lövéssel, ám a kísérlete mellé ment, de ez az akciónk is mutatta, hogy benne van a csapatunkban a gól. Több helyzet viszont már nem alakult ki az első félidőben.

II. félidő

A folytatásban azonban a Celtic hamar megszerezte a vezetést, miután Furuhashit jó ütemben ugratta ki Jota, a japán támadó pedig higgadtan gurított a kapunkba Samy Mmaee szorításában (1-0). Sőt, a gondjaink tovább fokozódtak miután a Celtic büntetőhöz jutott, azonban Dibusz Dénes bravúrral hárítani tudta McGregor tizenegyesét, így meccsben maradtunk.

Pár perccel később kettős cserét hajtottunk végre: Zachariassen helyére Stjepan Loncar, míg Laidouni helyére Somália érkezett. Ezt követően a jobbszélről végezhettünk el szabadrúgást, Civic tekerését Hart ütötte ki magabiztosan, majd a másik oldalon megint Dibusznak kellett résen lennie egy lapos lövésnél. 

A 82. percben azonban már a több bravúrt bemutató kapusunk is tehetetlen volt, miután egy beadásra két hazai játékos is üresen érkezett középen és végül, ha némi szerencsével is, de Turbull meglőtte a második Celtic-gólt (2-0). Tokmac helyére ezután Róbert Mak állt be. Közel járt a Celtic a harmadik találathoz, de szerencsére támadójuk a kapu mellé gurított.

Több gól már nem esett, a mienk az első félidőben még tartották a Celtic tempóját, ám a második játékrészben a hazaiaknak sikerült fölénk kerekedniük, és 2-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Az UEFA Európa Ligában legközelebb hazai pályán fogadjuk a skótokat november 4-én, míg az NB I-et október 24-én, vasárnap, az MTK elleni örökrangadóval folytatjuk.

Férfi labdarúgás, UEFA Európa Liga, G-csoport, 3. mérkőzés
Celtic - FTC 2-0 (0-0)
Glasgow, Celtic Park

Celtic: Hart – Raiston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (Scales, 75.) – McGregor, Turnbull – Abada (Glakoumakis, 71.), Rogic (Bitton, 71.), Jota – Furuhashi (Johnston, 86.)
Vezetőedző: Ange Postecoglou

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni (Somália, 66.) – Zachariassen (Loncar, 66.), Tokmac (Mak, 83.), Uzuni - R. Mmaee
Vezetőedző: Peter Stöger

Sárga lapok: Starfelt (28.), Ralston (40.), Montgomery(68.), illetve S. Mmaee (40.)

Gólok: Furuhashi (57.), Turnbull (81.)

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin