2021. június 16.
Dibusz: „A fradistákkal sűrűn emlegettük Dembélét”
„Még nagyobb élményt szeretnénk szerezni a magyar embereknek” – mondta az FTC válogatott kapusa.

A portugálok elleni keddi 3-0-s Európa-bajnoki vereség után sajtótájékoztatót tartott Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. A kérdésekre ezúttal a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes válaszolt.

„Gulácsi Péter fantasztikusan védett, a 84. percig meccsben tartotta a csapatot” – kezdte válogatott kapusunk. „Hozta azt a teljesítményt, amit ilyenkor egy kapusnak ilyen remek csapat ellen kell tennie. Bogdán Ádámmal együtt természetesen megkapta tőlünk a dicsértet. Azóta már átbeszéltük a meccset, megvitattuk, hogy mi az, amiben a csapatunk előrébb tudna lépni, a játék mely elemeiben lehet még egy kis pluszt előszedni” – tette hozzá Dibusz, akit az RB Leipzig kapusának teljesítményéről kérdeztek.

Természetesen a parádés hangulatot és szurkolást bemutató drukkerekről is érkezett kérdés játékosunkhoz.

„Mindenkinek felemelő érzés volt, hogy ahogy közeledtünk a stadionhoz szurkolók tízezrei vártak minket. Olyan hangulatot teremtettek, amelybe még a hátunk is beleborsódzott. Talán utoljára 2016-ban Franciaországban tapasztaltuk ezt meg. Az pedig külön óriási erőt és plusz energiát adott a csapatnak, ahogy a meccs alatt buzdítottak minket. Azt gondolom, hogy mi mindent megtettünk, „kiköptük” a tüdőnket és sokat jelentett nekünk, hogy a mérkőzés után hosszú percekig éltettek minket a drukkerek. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról” – válaszolta kapusunk.

A szombati mérkőzésre való felkészülés is téma volt a sajtótájékoztatón.

„A következő napoknak az lesz a fő feladatunk, hogy a fizikális és mentális regenerációval újra top állapotba hozzuk magunkat a szombati, franciák elleni meccsre. Nem kell bemutatni senkinek ezt a válogatottat. Nagyon magabiztosan futballoznak, minden mérkőzésükön látszik, hogy milyen kvalitást képviselnek. A németek ellen is nyerhettek volna nagyobb különbséggel. A fradistákkal többször beszélgettünk arról, hogy ugye a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-meccseken Ousmane Dembélével szembe kerültünk és már akkor is milyen remekül játszott, majd később honfitársa, Kylian Mbappé és a PSG ellen is mekkora csatát vívott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek az egyéniségek, ezek a sztárok mire lesznek képesek. Bízom benne, hogy jól szervezett és jó csapatjátékkal sikerült megnehezítenünk a dolgukat. A portugál is egy hasonló szinten lévő csapat és ellenük 84 percig minden tökéletesen működött. Kívánom, hogy Franciaország ellen is legyen így. Remélem, hogy sokat tanultunk a tegnapi meccsből és szombaton élünk majd a kínálkozó lehetőségekkel, mert szeretnénk örömet és még nagyobb élményt okozni a szurkolóknak és a magyar embereknek” – magyarázta Dibusz Dénes.

Magyarország június 19-én, szombaton 15 órától játszik a Puskás Arénában a világbajnoki címvédő, az 1. fordulóban Németországot 1-0-ra legyőzőt Franciaországgal.

Ami a további fradista labdarúgók következő Eb-programját illeti: Oleksandr Zubkov és Ukrajna csütörtök 15 órától Bukarestben lép pályára Észak-Macedónia ellen, míg a Róbert Makkal felálló Szlovákia pénteken szintén 15 órakor meccsel Svédországgal Szentpéterváron.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin