2022. szeptember 20.
Dibusz a csúcson!
Összegyűjtöttük az eddigi csoportkörös szereplésünk statisztikáit.

Férfi labdarúgócsapatunk remek rajtot vett az UEFA Európa Liga csoportkörében. A H-csoportban szereplő Ferencváros kezdésként – 74 percet emberhátrányban játszva – Budapesten 3-2-re legyőzte a török bajnok Trabzonspor együttesét, majd vendégként 1-0-ra megverte a francia élvonal legutóbbi bronzérmesét, az AS Monacót. Két játéknap után hibátlan teljesítménnyel, hat ponttal állunk – lássuk az eddigi szereplésünk legjeit!

Sosem látott kezdés

Az UEFA Európa Liga mezőnyét 32 klub alkotja, közülük már csak hatan mondhatják el, hogy mindkét eddigi mérkőzésüket megnyerték: a belga Royale Union Saint-Gilloise, a német Freiburg, a portugál Braga, a spanyol Real Sociedad és a Real Betis, valamint a Ferencváros.

Mióta csoportkörös rendszerben zajlanak az európai kupaküzdelmek, az FTC 1995-ben és 2020-ban az UEFA Bajnokok Ligája, 2004-ben az UEFA Kupa, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben pedig az UEFA Európa Liga főtábláján szerepelhetett. Korábban egyszer sem fordult elő olyan, mint most, vagyis hogy két győzelemmel kezdjünk.

A fent említett öt korábbi csoportkörös szereplés közül máig a legeredményesebb a 2019/2020-as idény UEL-menetelése, akkor hat mérkőzésen egy győzelemmel és négy döntetlennel, tehát összességében hét ponttal, csoportharmadikként zártunk. Az idén jó esély mutatkozik a három évvel ezelőtti ponttermés túlszárnyalására, sőt, talán a továbbjutásra is – 2019-ben nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Fradi az UEL egyenes kieséses szakaszában folytathassa. Jelenleg a csoportok első két helyezettje folytathatja az UEL-ben, a csoportharmadikok pedig az UEFA Konferencia Ligában.

 

Játékosaink a legjobbak között

A Ferencváros négy eddigi gólján három labdarúgó osztozik – Tokmac Nguen duplázott a törökök ellen, Adama Traoré a Trabzonspor, Vécsei Bálint a Monaco kapuját vette be. Alább a legfrissebb élmény, a győztes monacói gól látható.

A kétgólos Tokmac két kör után a góllövőlista élmezőnyében található, nála többször (háromszor) csak a Feyenoord játékosa, Santiago Gimenez volt eredményes.

A Fradi sikereinek kulcsa persze nem kizárólag a támadásokban rejlik, kiváló védekezésünknek is köszönhető, hogy ilyen jól állunk. Kapusunk, Dibusz Dénes például listavezető a kapusok között az eddigi 12 védésével – a Trabzonspor és a Monaco elleni is több remek megmozdulással segítette győzelemhez a csapatot. Hátvédünk, Samy Mmaee a tisztázások számában éllovas, az eddigi két meccsén 26-szor szabadított fel sikeresen.

 

Októberben minden eldőlhet

Ebben az évben a világbajnokság miatt a szokásosnál korábban, november elején le is zárul a klubidény a 2022-es naptári évre, tehát könnyen előfordulhat, hogy akár már októberben eldől a továbbjutás kérdése. A válogatott szünet után először október 6-án, csütörtökön lép pályára a Ferencváros az UEL-ben, akkor a szerb bajnok Crvena zvezda vendégei leszünk. Egy héttel később, október 13-án jön majd a párharc „visszavágója”, vagyis újra a szerbek ellen játszunk, ám már a Groupama Arénában. Ezt követően, október 27-én az AS Monacót fogadjuk, majd november 3-án, Trabzonban zárjuk a csoportszakaszt.

Jegyinformációk a Crvena zvezda és a Monaco elleni hazai meccsekre

Mint fentebb is írtuk, a Ferencváros október 6-án a Crvena zvezda, október 27-én pedig az AS Monaco együttesét fogadja az UEFA Európa Liga H-csoportjában. A két hazai mérkőzésre kétmeccses bérletek korlátozott számban még elérhetők! Jegyek, bérletek megvásárlására a Groupama Arénánál és online is van lehetőség. Személyesen a jegypénztárnál nyitvatartási időben vehetnek UEL-bérletet (H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00; meccsnapon a mérkőzés kezdetéig, V.: zárva, kivéve meccsnapokon), online pedig a nap 24 órájában elérhető meccsjegy.fradi.hu-n! További információk ITT

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin