2023. március 3.
Döntetlen a nyolcaddöntő főpróbáján
Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen.

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában bajnoki címvédő és UEL-nyolcaddöntős férfi labdarúgócsapatunk a Mezőkövesdet fogadta a Groupama Arénában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Abena, Kovacevic, Civic – Esiti, Sigér, Mercier – Traoré, Marquinhos - R. Mmaee kezdőt küldte a pályára.

A találkozó előtt került sor a HSA Hónap Játékosa díj első átadójára, amelyet szurkolóink szavazatai alapján Ryan Mmaee érdemelt ki, aki sportigazgatónktól, Hajnal Tamástól vehette át az elismerést.


I. félidő

Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek a félpályán is ritkán tudtak átlépni, abszolút a mi akaratunk érvényesült a kezdés után, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Adama Traoré a 11. percben megszerezte a vezetést, sőt, pár perccel később Ryan Mmaee passza után mali válogatott játékosunk befelé cselezett a tizenhatos felé, majd nagyjából 17 méterről ellőtte a labdát, ami megpattant egy védőn, ezzel mattolva Piscitellit, azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette a gólt.

A 24. percben Dibusz Dénes védte Filip jó 23-24 méterről eleresztett lövését, ám a kipattanó után Civic nem tudott felszabadítani, így Besirovic lőtt nagyjából 13 méterről, de a lövése lepattant Abenáról, a labda így Drazic elé került, aki estében juttatta a játékszert a kapunkba, így szinte a semmiből kiegyenlítettek a vendégek (1-1). A gól érezhetően megnyugtatta a vendégeket, a kövesdiek bátrabban kezdtek el játszani. A félidő hajrájában Mercier próbálkozott távolról, ám a lövése nem talált kaput, majd Traoré járt nagyon közel a duplázáshoz, míg a másik oldalon Filip ismét remek lövéssel jelentkezett, amely éppen hogy elkerülte Dibusz kapuját, ezzel zárult az első félidő.

II. félidő

A szünetben kettőt is cseréltünk. A folytatásra Mmaee és Esiti helyett Nikolai Baden Frederiksen és Vécsei Bálint futott ki a gyepre. Az 51. percben Civic mutatott be egy elképesztő sprintet, miután a vendégek részéről Molnár egy az egyben vihette a labdát Dibusz kapujára, bosnyák válogatott védőnk végül blokkolni tudta a lövést, majd a 60. percben Drazic fejesénél már kapusunknak is bravúrt kellett bemutatnia.

Ezt követően Kristoffer Zachariassen is beállt, méghozzá Mercier helyére. A 72. percben a nemrég beállt Zachariassen fejelt kapura de Piscitellinek nem okozott problémát, ahogyan egy perccel később Vécsei próbálkozása sem. Nem sokkal később a sérüléséből visszatérő bosnyák válogatott játékosunk, Amer Gojak is pályára lépett, aki Marquinhost váltotta. A középpályás utoljára 2022. november 13-án, a Honvéd ellen játszhatott. A hajrában Wingo fantasztikus cselekkel tört a tizenhatos felé, a megpattanó lövését Zachariassen fejelte a kapuba, ám lendült a partjelző zászlaja. Gojak lábában volt a győzelem, ám távoli lövése picivel fölé ment.

Labdarúgócsapatunk végül 1-1-et játszott a Mezőkövesd ellen, így döntetlennel melegített a Bayer Leverkusen elleni, jövő heti UEFA Európa Liga nyolcaddöntőnk idegenbeli odavágójára. Jegyinformáció a vendég meccsre ITT, a hazaira pedig ITT!

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 22. forduló

FTC – Mezőkövesd  1-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Abena, Kovacevic, Civic – Esiti (Vécsei, a szünetben), Sigér, Mercier (Zachariassen, 64.) – Traoré, Marquinhos (Gojak, 75.), R. Mmaee (Baden, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Lehoczky (Vajda, a szünetben), Filip– Besirovic, Cseri, Karnitski (Brtan, 79.) – Molnár (Beriashvili, 90+1), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila

Sárga lapok: Wingo (45.), Marquinhos (45.)  illetve Lukic (45.), Cseri (45+6), Karnitski (49.), Besirovic (50.)

Gólok: Traoré (11.), illetve Drazic (24.)

Cikkajánló

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin