2022. november 17.
Döntetlen Luxemburgban
Dibusz Dénes végigvédte a tét nélküli meccset, Botka Endre csereként kapott lehetőséget.

Norvég válogatott játékosunk, Kristoffer Zachariassen csütörtök este a 63. percben lépett pályára Írország ellen, felkészülési mérkőzésen, melyet a norvégok 2-1-re nyertek meg.

A kerettagként Dibusz Dénest és Botka Endrét is soraiban tudó magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este az idei utolsó előtti mérkőzésére készült Luxemburg otthonában. A felkészülési találkozón kapusunk, a Ferencvárossal 2027-ig szerződést hosszabbító Dibusz Dénes kezdőként kapott lehetőséget.

Nem kezdtünk jól, hiszen az 5. percben Callum Styles hozta nehéz helyzetbe Dibuszt, aki tizenegyest érően szabálytalankodott. A kapus nem tudta védeni a büntetőt, így a 7. minutumban megszerezte a vezetést a vendéglátó, ráadásul sárga lapot is kapott.

Az első nagy magyar helyzetet a 24. percben könyvelhettük el, akkor Gazdag Dániel lőtte a kapusba a labdát ziccerben. Hárommal később gyönyörű góllal egyenlítettünk, Callum Styles beadása után Szalai Attila fejelt 12 méterről a kapuba (1-1)! Az első játékrészből hátralévő időben már nem sikerült további veszélyes lehetőségeket kialakítani, így szünetre 1-1-es állással vonulhattak a felek.

A térfélcserét követően szinte azonnal megvolt a lehetőség az újabb gól megszerzésére: Szalai Attila a 48. percben fejelt közelről, a labda viszont a kapufáról vágódott ki. Ezekben a percekben nyomás alá helyeztük a luxemburgi kaput, több szögletet is elvégezhettünk, ám a párharc egy óra után is eldöntetlen volt.

Marco Rossi cserékkel próbálta frissíteni a csapatot, ez pedig nyerő húzásnak bizonyult, a 68. percben ugyanis az alig 10 perce pályára lépett duó, Kerkez Milos és a címeres mezben csütörtökön debütált Németh András hozta össze a második gólt – utóbbi volt eredményes közelről, 2-1-re alakítva az állást!

Sajnos luxemburgi részről nem sokat váratott magára a válasz, a 78. percben Alessio Curci is betalált (2-2). Sőt: a gólszerző a 81. percben ziccerben lőtt, Dibusz Dénes bravúrja kellett ahhoz, hogy ne vezessen újra a hazai csapat. A hajrára Botka Endre csereként beszállt, az eredmény azonban már nem változott, 2-2 lett a vége.

Folytatás november 20-án, hazai pályán, a Puskás Arénában, ahol Görögország vendégszerepel majd az év utolsó válogatott meccsén.

Felkészülési mérkőzés

Luxemburg–Magyarország 2-2 (1-1)

Luxembourg. Játékvezető: Jonathan Lardot (belga)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 79.), Nagy Á., Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 58.) – Gazdag (Sallai, 58.), Szoboszlai (Kalmár, 87.) – Ádám (Németh A., 56). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerzők: Gerson Rodrigues (7.), Curci (78.), illetve Szalai A. (27.), Németh A. (68.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin