2020. december 5.
Három gólszerző, újabb siker a bajnokságban
Labdarúgócsapatunk 3-1-es győzelmet aratott idegenben a DVTK ellen.

31-szeres bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk utolsó, Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzése előtt Miskolcon vendégszerepelt a bajnokság 13. fordulójában.

I. félidő

A mérkőzés első perceiben Mak felfutása, majd Kovacevic mélységi indítása jelentett apróbb veszélyt. A 6. percben Haratin nagyszerű, 40 méteres passza után Mak adott be a jobbszélről, Baturina jó ütemben érkezett, és fejesével megszerezte az előnyt csapatunknak (0-1)! Két perccel később Hasani kétszer is próbálkozott, de előbb a blokk, utóbb Dibusz állta útját a labdának. A 13. percben Zubkov küldött kapura egy szabadrúgást, Antalnak nagyot nyújtózva kellett szögletre mentenie. Egy perccel később kontráztak a hazaiak, Márkvárt középre tett labdája után Rui Pedro szemben találta magát Dibusszal, de kapusunk nagy bravúrral, lábbal hárított! Ezután Rui Pedróval szemben szabálytalankodtunk a tizenhatoson belül, a sértett értékesített büntetőjével pedig újra egyenlő lett az állás (1-1).

A 19. percben Mak parádés passzával hozta helyzetbe Zubkovot, aki a tizenhatoson belülről a kapuba lőtt, ezzel újra vezettünk (1-2)! Hat perccel később Augusto lőtt kapásból távolról, elkerülte a próbálkozás a kapunkat. Félórányi játék után Hasani is lőtt, ez sem lett veszélyesebb. A 34. percben Boli indítására Zubkov és Baturina is mozdult, de tisztázott a védelem. Hat perccel a félidő vége előtt Zubkov vetette észre magát egy messzi távoli kísérlettel, a kapusé lett a labda. A 45. perben Zubkov ment előre nagy iramban, Baturinát hozta játékba, támadónk lövése azonban lepattant.

II. félidő

Boli lőtt kiszorított helyzetből a 49. percben, mellé ment. Ezután Heister beadása lett veszélyes, a kapu felé tartott a labda, Antalnak kellett szögletre ütnie. A 62. percben Boli kapott remek indítást, a lövést védte a kapus, majd nem sokkal később Mak próbálkozásánál is megtette ezt. Majd Zubkov is megcsinálta a cselt védőjével szemben, a lövésből szöglet lett.

A 64. percben cserélt először Sergei Rebrov: Haratint és Zubkovot Somália és Uzuni váltotta. Három perccel később Laidouni indítására a frissen beszállt Uzuni indult, lapos lövésével pedig megszerezte harmadik gólunkat (1-3)! Boli passza után újabb Uzuni-kísérlet jött, ez a kapusé lett. Húsz perccel a vége előtt Botka és Vécsei jött Heister és Laidouni helyére. Grozav egy csel után egyedül vihette Dibuszra a labdát, a nagy helyzetben azonban fölé emelt. Közel volt Baturina második gólja a 82. percben: Botka passza után Uzuni adott labdát horvát támadónknak, a közeli löketet blokkolta a hazai védelem. Egy percre rá Somália előtt kétszer is gólszerzési lehetőség adódott a szöglet után: előbb a kapufa mentett, majd fölé ment a labda. Makot vállal lökték a 88. percben a büntetőterületen belül, de néma maradt a játékvezető sípja.

Csapatunk tehát újabb értékes három pontot gyűjtött!

NB I, 13. forduló
DVTK-FTC 1-3 (1-2)
DVTK: Antal – Polgár, Hegedűs (Orosz, 91.)+, Karan – Shestakov (Vági, 73.), Max, Rui Pedro (Szűcs, 73.), Márkvárt, Memolla – Grozav (Makrai, 81.), Hasani
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Kovacevic, Heister (Botka, 70.) – Laidouni (Vécsei, 70.), Haratin (Somália, 64.) – Mak, Boli, Zubkov (Uzuni, 64.) – Baturina (Skvarka, 82.)
Sárga lap: Haratin (25.), Rui Pedro (30.), Hasani (43.), Shestakov (46.), Lovrencsics (53.), Grozav (54.), Hegedűs (57.), Frimpong (63.), Uzuni (87.)
Gól: Rui Pedro (15.), illetve Baturina (6.), Zubkov (19.), Uzuni (67.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin