2022. március 31.
Dibusz Dénes: „Egyként nyerünk, egyként veszítünk”
Kapusunk elmondta, hogy már a válogatott összetartása közben is téma volt a Puskás elleni mérkőzés.

Az északír válogatott szövetségi kapitányától kezdve több brit és magyar újságon át a többség Dibusz Dénest dicsérte a magyar labdarúgó-válogatott keddi, Észak-Írország elleni 1-0-s felkészülési győzelme után, nem véletlenül: a Ferencváros kapusa remek teljesítménnyel járult hozzá a belfasti sikerhez. A 20-szoros válogatott kapuvédővel csütörtökön saját teljesítményéről, a Puskás Akadémia elleni mérkőzésről és a csapattársak vb-kvalifikációjáról is beszélgettünk.

- A kedd esti válogatott mérkőzés után szerdára szabadnapot kaptatok - mikor érkeztetek haza Belfastból?

- Szerda hajnalban érkeztünk meg, így azt a napot megkaptuk pihenőként, jól is esett. A csütörtöki edzésre kellett először megérkeznünk, ekkor kapcsolódtunk be a klubnál zajló munkába, és most már teljes erőbedobással készülünk a vasárnapi meccsre.

- Így tehát nem volt lehetőséged a szerdai, északír újságokból vásárolni, de nyilván így is tudod, hogy a legtöbb lapban téged dicsértek.

- Egy-két véleményt, szalagcímet én is láttam, amit a magyar lapok átvettek és lehoztak, örülök neki, hogy a helyi újságok is úgy látták, hogy jó teljesítményt nyújtottam. Voltak fontos hárításaim és olyanok is, amelyek a bravúr kategóriájába sorolhatóak, örülök, hogy a védéseim azt eredményezték, hogy végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Egy a sok közül - Dibusz Dénes fontos védésekkel járult hozzá a válogatott keddi győzelméhez

- Csapaton belül van olyan, hogy a meccs legjobbját külön is jutalmazzák a társak?

- Nem, nincs semmilyen különösebb elismerés, azon kívül persze, hogy mindenki gratulál. Egy csapat vagyunk, egyként nyerünk, egyként veszítünk, úgyhogy igazából nem is kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen akkor működik jól egy csapat, ha az egyik meccsen az egyik, a másikon pedig egy másik játékos tudja vállalni ezt a szerepet. Szerintem teljesen normális dolog, hogy nincsenek kiemelve, külön megjutalmazva a játékosok. A csapat, a közös siker a legfontosabb.

- Egy „döntetlenszagú”, ám végül vesztes meccs a szerbek ellen, majd győzelem Észak-Írországban – hogyan értékelhető a válogatott két, márciusi felkészülési meccse?

- Két eléggé eltérő stílusú ellenféllel játszottunk. A hazai, szerbek elleni mérkőzésben azt gondolom, hogy több volt, ott egy picivel bátrabb és jobb játékot vártam volna magunktól. Ugyanúgy, ahogy a belfasti mérkőzésen is, azt éreztem, hogy néhány rövidebb időszaktól eltekintve nem tudtuk olyan szinten uralni a mérkőzést, ahogyan azt szereztük volna. Nyilván ehhez sok köze volt az ellenfélnek is, hiszen Észak-Írország olyan stílusban játszott, ami egy másfajta játékot követelt meg tőlünk is, emellett a pálya is elég nehéz volt, úgyhogy én ennek tudnám be, hogy nem tudtuk annyira kontrollálni a találkozót, amennyire szerettük volna. Persze, amikor ilyen szituációk adódnak, akkor az új helyzetre tudni kell reagálni – mi reagáltunk, az pedig mindenképpen örömteli, hogy úgy is győzelemmel tudtuk zárni a mérkőzést, hogy nem játszottunk igazán jól. Tudjuk, hogy nyáron a Nemzetek Ligájában jóval komolyabb ellenfelek ellen sokkal jobb teljesítményre lesz majd szükségünk.

- A válogatott hét után rögtön egy fontos bajnoki következik, győzelem esetén ugyanis 10 pontra nőhet a különbség a Ferencváros és a jelenleg második helyezett Puskás Akadémia között. Mennyire vagytok „rápörögve” erre a meccsre?

- Gyakorlatilag a legutóbbi, Mezőkövesd elleni mérkőzés lefújása után már tudtuk azt, hogy a válogatott szünetet követően egy sorsdöntő bajnoki vár majd ránk, hiszen a közvetlen riválisunkhoz látogatunk, győzelem esetén pedig tetemesre hizlalhatjuk az előnyünket. Ennek szellemében készülünk a vasárnapi találkozóra. A válogatott összetartás közben is szóba került már a Puskás elleni mérkőzés, de igazából mostantól, csütörtöktől került át a fókusz erre a találkozóra. Várjuk nagyon a meccset, mondanom sem kell, nyerni szeretnénk!

A tavaszi szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár vasárnap Dibusz Dénesre és a Fradira

- A Puskás Akadémia ellen három olyan futballista is pályára léphet, aki kivette a részét hazája világbajnoki kvalifikációjából: Samy Mmaee és Ryan Mmaee Marokkó, Aissa Laidouni pedig Tunézia színeiben örülhetett vb-kijutásnak. Követtétek a csapattársak eredményeit?

- Figyeltük az ő eredményeiket is az északírek elleni meccs után, nagyon örültünk neki, hogy úgy alakult, hogy mindkét válogatott sikerrel vette a selejtezőket. Szerintem óriási dolog, hogy remélhetőleg több játékosunk is részt tud majd venni a katari világbajnokságon, ez növeli a klub ázsióját is. Így azt gondolom, hogy mindhárman feldobottan, plusz energiával tudtak visszatérni a Fradihoz, vagyis ebből mindenki profitálhat.

Cikkajánló

Dibusz volt a meccs hőse, magyar győzelem Belfastban

Kapusunk több bravúros védéssel vétette észre magát a nemzeti csapat keddi felkészülési meccsén.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin