2022. november 3.
Egygólos vereséggel zártuk az UEL-csoportkört
Férfi futballcsapatunk egy korai góllal 1-0-ra kikapott a Trabzonspor otthonában az utolsó csoportmérkőzésen.

Nekünk már mindegy. Na, ez a kifejezés egyáltalán nem szerepelt sem Sztanyiszlav Csercseszov, sem labdarúgóink szótárában a Trabzonspor elleni utolsó UEL-csoportmeccs előtt. Még annak ellenére sem, hogy a múlt heti, Monaco elleni hazai 1-1-gyel eldőlt, hogy labdarúgócsapatunk az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan az első helyen jut tovább az UEFA Európa Liga tavaszi folytatásba, a legjobb 16 közé.

Vezetőedzőnk is ennek szellemében küldte pályára csapatát. A kapuban ismét Dibusz védett, előtte a Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka négyes védekezett. A Vécsei, Laidouni, Esiti hármas szűrt, míg három támadóként Zachariassen, R. Mmaee és Tokmac rohamozott.

A nagy várakozásokhoz képest messze nem volt telt ház, ellenben mintegy 100 Fradi-szurkoló a stadion egyik felső szektorából már az első percektől buzdította a csapatunkat.

Szükség is volt rá, mert az első percekben a törökök jóval többet birtokolták a labdát. A kisebb mezőnyfölény sajnos a 7. percben góllá is érett. Trézéguet kapott egy jó labdát a bal oldalon, visszagurított az érkező Bakasetasnak, aki ballal, nagy erővel, a jobb kapufa segítségével megszerezte a vezetést a Trabzonspornak. 1-0!

Az egyiptomi szélső, Trézéguet nagyon elemében volt. Előbb egy visszakapott labdával tört be a tizenhatos vonaláig, majd jobbal lőtt, de szerencsénkre a jobb kapufát találta el, majd Yazicit ugratta ki nagyszerűen, de török csapattársa fölé lőtt. A 21. percben Bartra fejesénél nagyon kellett Dibusz és a gólvonalon álló védőnk, akik együttes erővel tisztáztak.

A 32. percben végre eljutottunk a hazaiak kapujához. Egy ígéretes passzjáték után Tokmac ívelt Ryan Mmaee fejére, de csatárunk fölé bólíntott. A másik oldalon Yazici még jócskán mellé lőtt, de a gólszerző Bakasetas kísérleténél már nagyot kellett védenie Dibusznak. Samy Mmaee még mentett egy nagyot az első félidő hajrájában, de az eredmény már nem változott, a szünetben a Trabzonspor vezetett 1-0-ra.

A második játékrész egy Tokmac-lövéssel indult, de a budapesti mérkőzésen duplázó norvég szélsőnk most mellé lőtt. Ezután jobbára a mezőnyben pattogott a labda, a csapatok szinte alig jutottak el a másik kapujáig. A 68. percben az UEL-csoportkörben először pályára lépő Mercier szép passzt adott Zachariassennek, de az üres területre jól bemozduló középpályásunk lesen volt. Norvég játékosunk néhány perccel később egy pompás átemelős csel után visszaadta a kölcsönt francia csapattársának, aki viszont éppen lemaradt a beadásról.

A 81. percben érkezett egy életerős Vécsei-lövés, amely után nagyot védett Cakir kapus, majd Kovacevic alig centikkel bólintott kapu mellé. A második játékrészben feljavult a játékunk, többször is a Trabzonspor kapuja elé kerültünk, voltak ígéretes lehetőségeink, de a gól elmaradt.

Dibusz még védett egy nagyott a hajrában, de az eredmény már nem változott, a Trabzonspor egy korai góllal 1-0-ra nyert. Ami viszont fontosabb, hogy a Ferencvárosi Torna Club csoportelsőként jutott tovább és tavasszal már a legjobb 16 között folytathatja kiváló szereplését az UEFA Európa Ligában!

FÉRFI LABDARÚGÁS
UEFA Európa Liga, H-csoport, 6. forduló
Senol Günes Stadion, Trabzon, v.: Osmers
Trabzonspor–Ferencváros 1–0 (1–0)
Trabzonspor: Cakir – Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali – Hamsik (Gbamin, 62.), Siopis – Ömür (Bardhi, 69.), Bakasetas (Unuvar, 69.), Trézéguet – Yazici (Djaniny, 62.).
Vezetőedző: Abdullah Avci
Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka (Redzic, 90+1) – Vécsei, Laidouni, Esiti (Mercier, 61.) - Zachariassen, R. Mmaee, Tokmac (Kovacevic, 82.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Bakasetas (7.)
Sárga lap: Ömür (45.), Vitor Hugo (51.), Bartra (81.), ill. Laidouni (27.), S. Mmaee (47.), Vécsei (88.) 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin