2023. szeptember 5.
EKL: elindult a bérletértékesítés a csoportkörre!
Vegye meg hárommeccses EKL-bérletünket, és szurkoljon a helyszínről a sorozatban ötödik csoportkörben.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk sorozatban ötödik alkalommal (2019: UEL, 2020: BL, 2021: UEL, 2022: UEL, 2023: EKL) kvalifikálta magát valamelyik európai kupasorozat főtáblájára, ezúttal az UEFA Európa Konferencia Ligába. Rekordbajnok együttesünk a selejtezősorozat első fordulójából indulva olyan együtteseket vert meg és ejtett ki, mint az ír bajnok Shamrock Rovers, a máltai aranyérmes Hamrun Spartans és a litván első Zalgiris Vilnius.

Sorozatban ötödik csoportkörünkre elindult a hárommeccses bérletek értékesítése! Szezonbérlettel rendelkező drukkereink 20%-os, míg azok, akiknek nincs bajnoki bérletük, ők 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg hárommeccses EKL-bérletüket. A bajnoki mérkőzésekkel ellentétben a csoportkörös mérkőzésekre nincs diák, nyugdíjas és családi kedvezmény! A bérletvásárláshoz szurkolói kártya szükséges.

Új vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics korábbi munkatapasztalatainak köszönhetően jól ismeri a szerb Cukarickit és a sorozat legutóbbi ezüstérmesét, az olasz Fiorentinát is. Sztankovics a Cukaricki ellen eddig hatszor meccselt trénerként, mérlege hat győzelem, a Fiorentina ellen viszont még nyeretlen.

Erős és patinás csapatok ellen szurkolhatnak drukkereink az őszi nemzetközi kupaporondon, hiszen a Fiorentina kétszeres olasz bajnoki aranyérmesnek, KEK-, hatszoros Olasz Kupa-, és Olasz Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát. A 249,60 millió eurós (kb. 95,85 milliárd forint) értékű együttes a 2022/23-as EKL-kiírás ezüstérmese volt.

A futballpiaci ügyekben mértékadó hírforrásként kezelt szakportál, a Transfermarkt szerint a klub legértékesebb játékosa az argentin Nicolás González, akinek 30 millió euróra (kb. 11,52 milliárd forint) becsülik piaci értékét. Az átigazolási szezon utolsó napján a 20-szoros angol bajnokhoz igazolt a marokkói Sofyan Amrabat, míg az AC Milan kölcsön vette a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert Luka Jovicot. Azonban így is olyan játékosok vannak a firenzei együttes keretében, mint a Barcelonát éveken át erősítő spanyol bajnok Arthur Meló és Yerry Mina.

A belga Genk eddig négyszer nyerte meg hazája bajnokságát, legutóbb a 2018/19-es szezonban. Emellett ötszörös Belga Kupa-győztesnek (2020/21-ben nyerte meg legutóbb) és kétszeres Belga Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát. A csapat összértéke 111,95 millió euró (kb. 42,99 milliárd forint), a legértékesebb játékos pedig Bilal El Khannouss a maga 13 millió eurós (kb. 4,992 milliárd forint) értékével. A képzeletbeli dobogón olyan játékos áll, akit aligha kell bemutatni a Fradi-drukkereknek: Joseph Paintsil. A ghánai támadó a 2017/18-as szezonban erősítette együttesünket. Ez idő alatt 25 bajnokin 10 gólt szerzett, köztük az ikonikus Fehérvárnak lőtt csodagólját, mely előtt alaposan megforgatta a magyar válogatott Fiola Attilát.

Paintsil gólja a Fehérvár ellen

Harmadik csoportellenfelünk, azaz a szerb Cukaricki ellen kezdjük meg a szereplést az F-csoportban. Igor Matic együttesének értékét 23 millió euróra (kb. 8,83 milliárd forint) becsüli a német szakportál, míg a klub legértékesebb játékosa díjra hárman is pályáznak, ugyanis a csapatkapitányt, a 30 éves védekező középpályást, Marko Docicot, a jobb szélsőt, Samuel Owusut és bal oldali szélső védőt, Nemanja Tosicot is 2 millió euróra (kb. 768 millió forint) értékeli a honlap.

Ezekkel szemben az FTC-t 46,95 millió euróra (kb. 18 milliárd forint) becsüli a német szakportál. Csapatunk legértékesebb játékosa a nemrég visszatért közönségkedvenc, Cristian Ramírez, akit 5 millió euróra (1,92 milliárd forint) taksál a Transfermarkt.

Jó hír: egy magyar bajnoki mérkőzés árának megfelelően lett kialakítva a hárommeccses bérletár!

Az FTC szeptember 5-én, kedden kezdte a három mérkőzésre érvényes bérletek értékesítését – a bérletvásárlás legelső feltétele továbbra is a szurkolói kártya megléte! A bajnoki bérlettel rendelkező szurkolók 20% kedvezménnyel biztosíthatják be helyüket a hazai EKL-meccsekre. Szurkolói bérlettel rendelkező drukkereink helyeit a bérletértékesítés kezdetétől három napon át, azaz szeptember 7., csütörtök éjfélig foglaljuk, utána felszabadítjuk. Ettől függetlenül természetesen bármely nagyközönségi szektorba vásárolhatnak bérletet.

Fontos információ, hogy a megvásárolt bérletek nem átírathatók, továbbá – a bajnokikkal ellentétben – nincs diák, nyugdíjas és családi kedvezmény a csoportkörös mérkőzésekre! A bérletvásárláshoz szurkolói kártya szükséges. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a bajnokikkal ellentétben hat éves kor alatt is kötelező a jegyvásárlás!

Szeptember 21-én, csütörtökön a Cukaricki ellen hazai pályán kezdjük meg a szereplést a csoportkörben!

Az FTC a szerb Cukaricki ellen hazai pályán kezdi meg szereplését az EKL főtábláján szeptember 21-én, csütörtökön 18.45-től. A második fordulóban Firenzébe utazunk, ahol október 5-én 21.00-tól lépünk pályára, majd október 26-án, szintén idegenben a belga Genk vendégei leszünk 21.00-tól. A negyedik kört a Groupama Arénában játsszuk, november 9-én a Genket fogadjuk 18.45-től, majd november 30-án, Szerbiában 21.00-tól a Cukaricki otthonában lépünk pályára. A csoportkört végül hazai pályán zárjuk, december 14-én 18.45-től a Fiorentinát látjuk vendégül.

Itt vásárolhatja meg bérletét

A hárommeccses bérletek megvásárlására online, nap 24 órájában elérhető meccsjegy.fradi.hu oldalon, valamint a Groupama Arénánál is van lehetőség. Személyesen a jegypénztárnál nyitvatartási időben vehetnek hárommeccses EKL-bérletet (H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00; meccsnapon a mérkőzés kezdetéig, V.: zárva, kivéve meccsnapokon.

Biztosítsa be helyét sorozatban ötödik csoportkörünk mindhárom hazai mérkőzésére, szurkoljunk együtt a Fradinak a Groupama Arénában az UEFA Európa Konferencia Ligában is!

Az EKL F-csoportjának pontos menetrendje

1. forduló
FTC–FK Cukaricki
2023. szeptember 21., csütörtök 18.45

2. forduló
ACF Fiorentina–FTC
2023. október 5., csütörtök 21.00

3. forduló
KRC Genk–FTC
2023. október 26., csütörtök 21.00

4. forduló
FTC–KRC Genk
2023. november 9., csütörtök 18.45

5. forduló
FK Cukaricki–FTC
2023. november 30., csütörtök 21.00

6. forduló
FTC–ACF Fiorentina
2023. december 14., csütörtök 18.45

Cikkajánló

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin