2020. április 10.
Éld át újra a Groupama Aréna első Fradi–Újpestjét!
Húsvétvasárnap érdemes lesz felkeresni az FTC Facebook-oldalát, ahol megmutatjuk az öt évvel ezelőtti derbit!

A Groupama Aréna első Fradi–Újpestjének ötödik évfordulóján, azaz 2020. április 12-én, Húsvétvasárnap Ön is újra átélheti egy emlékezetes győzelem minden pillanatát, 16 órától ugyanis teljes egészében levetítjük a 2-0-s FTC-sikert hozó mérkőzést a Ferencvárosi Torna Club hivatalos Facebook-oldalán! A rangadó előtt idézzük fel, hogyan is álltunk akkoriban!

 

Ismerős nevek az akkori csapatban

A kapuban: Dibusz Dénes! - ezt a mondatot a 2019/2020-as szezonban is jópárszor hallhattuk a kezdőcsapat kihirdetésekor a Groupama Aréna hangosbemondójától, de igaz volt öt évvel ezelőtt, 2015 áprilisában is, amikor csapatunk az előző nyáron átadott létesítmény első derbijére készült. Addigra az alig egy éve Pécsről szerződtetett kapus stabil pontja lett a Fradi kezdő tizenegyének, hiszen megérkezése óta csapatunk valamennyi mérkőzését végigjátszotta.

Nem Dibusz az egyetlen, ma is ismerősen csengő név abból a csapatból. A sikerhez góllal járult hozzá az akkor még aktív futballista, Hajnal Tamás (aki napjainkban az FTC sportmenedzsere) és Varga Roland, illetve pályára lépett mai keretünkből Somália is.

 

Veretlenül a bajnokságban, elődöntőben két kupasorozatban is

A 2014/2015-ös bajnokság 23. játéknapján lejátszott derbit megelőzően az akkoriban még 16 csapatos NB I harmadik helyén állt a Thomas Doll vezetőedző által felkészített Fradi, 11 ponttal az éllovas Videoton és eggyel az MTK Budapest mögött. Éppen egy ígéretes veretlenségi szériában voltunk, amely 12 bajnoki találkozót számlált. Emellett a kupasorozatokban is jól álltunk: fél lábbal a később megnyert Magyar Kupa fináléjában érezhettük magunkat, a derbi előtti kedden ugyanis vendégként 2-0-ra legyőztük a másodosztályú Szolnokot a kupaelődöntő első összecsapásán (ne feledjük: azelőtt legutóbb 2004-ben nyertünk MK-t). Az akkor még létező - szintén megnyert - Ligakupa elődöntőjében is érdekeltek voltunk.

Csapatunk keretének tagja volt Dibusz, Hajnal, Varga és Somália mellett például Gera Zoltán, Böde Dániel, Roland Lamah vagy éppen Jova Levente is.

 

Újra otthon, újra telt ház előtt

Az Albert Flórián Stadion 2013-as lebontását követően egészen a 2015/2015-ös szezon kezdetéig „albérletben” játszottunk, bajnoki mérkőzésen először 2014. augusztus 24-én léptünk pályára a Groupama Arénában. Csapatunk hamar hozzászokott az új otthonához, a 2015. áprilisi derbit ugyanis 10 veretlen hazai mérkőzéssel a háta mögött várta. A lila-fehér csapat előtt legyőztük vendéglátóként a Nyíregyházát, a Dunaújvárost, a Puskás Akadémiát, a PMFC-t, a Kecskeméti TE-t, a Lombard Pápát, a Győri ETO FC-t és az MTK Budapestet is.

Noha a Chelsea FC elleni augusztusi avatón megteltek a lelátók, a 2015. áprilisi derbit megelőző bajnoki mérkőzéseken a szervezők egyszer sem tehették ki a „megtelt” táblát a Groupama Arénára. A rangadó hetében már érezhető volt, hogy a nagy meccsre megtelnek a lelátók, így is lett: a totális telt házat jelentő 21.217 néző előtt indult útjára a labda.

 

Thomas Doll: „Szeretnénk, ha a csapat derbihangulatba kerülne”

- A csapat tudja, hogyan kell futballoznia a derbin, valamint azt is, hogy ez lesz az első bajnoki az új stadionban, amelyen az Újpest ellen játszunk. Ugyanúgy készülünk, mint minden más mérkőzésre, ám szeretnénk, ha a csapat derbihangulatba kerülne. A srácok a Magyar Kupa-meccs után jól dolgoztak, a találkozót követő dühöm azt a célt is szolgálta, hogy összekapjam egy kicsit őket - nyilatkozta a derbi előtt akkori trénerünk, Thomas Doll.

További archív, Fradihoz is kötődő videóanyagokat a Magyar Labdarúgó Szövetség ITT elérhető csatornáján talál!

Cikkajánló

Videón Varga Roland 10 legnagyobb Fradi-gólja

Derbiken lőtt gólok, hatalmas szabadrúgás-bombák és kupadöntős találatok is felkerültek a toplistára.

Videón Lipcsei Péter 10 legnagyobb Fradi-gólja!

Hatalmas bombagólok, elképesztő egyéni megmozdulások legendánktól – VIDEÓ!

Videón Böde Dani 10 legnagyobb Fradi-gólja!

Rögtön az első nagy gól volt, aztán jött csukafejes, félolló és cipő nélküli találat is!

Videón Gera Zoli 10 legnagyobb Fradi-gólja

Ollózós, pimasz, kupadöntőt és bajnokságot eldöntő is van közöttük. Egyiket sem lehet elfelejteni.

Történelmi szezon: így lettünk harmincszoros bajnokok

Szép győzelmek, emlékezetes pillanatok, a főszereplők reakciói: kisfilm a harmadik csillag megszerzéséről!

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin