2022. október 29.
Örök élményt adtak az UEL-hősök
Vécsei Bálinték gyógyult vagy gyógyulásban lévő gyermekek napját aranyozták be.

Férfi labdarúgócsapatunk csütörtökön szurkolók százezreinek váltotta valóra álmát. Tavasszal is európai kupameccset vív majd a csapat, amit amióta csoportkörös a lebonyolítás, magyar együttes még nem vitt véghez. Szombaton viszont egészen más álmokat váltottak valóra játékosaink. 

Az FTC számára a pályán mutatott eredmények mellett kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, klubunk számos remek kezdeményezés mellé állt oda büszkén, ahogy most is. A Fradi a Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Mercarius Flottakezelővel együttműködve először hívta életre az „Álomfoci” elnevezésű programját, amely során 50 súlyos betegséggel küzdő, vagy már gyógyuló gyermek és családjuk egy különleges programsorozaton vehetett részt. Ezek a kis hősök életük legnehezebb csatáját vívták vagy vívják most is, igazi példát mutatva küzdeni tudásból és akarásból. Közülük rengetegen szurkolnak az FTC-nek és most óriási élménnyel gazdagodhattak, ugyanis találkozhattak labdarúgóinkkal. Játékosaink készséggel álltak oda a közös fotókhoz és záporoztak az aláírások is az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban, ahol aztán az edzést is megtekinthették a gyerekek a szüleikkel. Volt olyan család, ahol igazi meglepetés volt ez a látogatás, míg volt olyan édesanya, aki miután megtudta, hogy milyen programmal készülnek a szervezők beteg gyermekének, elsírta magát a telefonban. A program második felében a gyermekek a Groupama Arénát járhatták be, ahol egy stadiontúrán vettek részt, továbbá megtekinthették  a Fradi Múzeumot is. A program egy közös ebéddel zárult a stadion 1-es skyboxában.

- Szeretnénk megköszönni az FTC nevében a Mercariusnak, hogy egy ilyen kezdeményezést indított el. Reméljük, hogy közösen még sok ilyen eseményen fogunk részt venni. Szeretnék köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak is, a munkájuk nélkül ezt az eseményt nem lehetett volna megrendezni. Ők nap mint nap rengeteget tesznek azért, hogy ezeknek a gyerekeknek segítsenek és hogy az álmaik valóra válhassanak. A Fradiban van egy mondás. Küzdeni mindig, feladni soha! Az a küzdelem, amit ezek a gyerekek megtesznek és megtettek, az sokkal több és nagyobb annál, mint amit mi sportolók le tudunk tenni a pályára. Az egész Fradi nevében szeretnénk megköszönni, hogy ilyen példát mutattok. Ebből mi is erőt tudunk meríteni – mondta Hajnal Tamás, csapatunk sportigazgatója.

 

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin