2022. szeptember 27.
Elitkörbe jutott a férfi U19 – válogatott körkép
Az U19 mellett pályán volt az U21, de Norvégia, Tunézia és Marokkó is érdekelt volt kedden.

A Gibraltár elleni 8-0-s győzelem után Írország ellen lépett pályára a magyar U19-es labdarúgó-válogatott. A három nappal korábbi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyett Lisztes Krisztián, míg Mergl Szabolcs ezúttal a kispadról figyelte a társakat. Az írek kezdték jobban a találkozót, és a 27. percben Lonergan góljával a vezetést is megszerezték, melyet a szünetig meg is tudtak tartani. A második félidőben a mieink továbbra sem találtak az írek ellenszerét, ráadásul a 68. percben Dragónert kiállították, így emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést. A vereség ellenére a mieink a második helyen zárták a csoportot, ezzel pedig továbbjutottak a tavaszi elitkörre.

A Gera Zoltán vezette U21-es magyar válogatott Bulgária 1-0-s legyőzése után Litvánia ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A kezdőcsapatban ezúttal is ott volt játékosunk, a jelenleg kölcsönben szereplő Iyinbor Patrick, míg a kispadon ugyancsak kölcsönben játszó fiatalunk, Katona Bálint várt a lehetőségre. A 0-0-val zárult első felvonás után a mieink jöttek ki jobban a második etapra, az 54. percben Németh András révén pedig meg is szerezték a mindent eldöntő egyetlen találatot.

Ami a felnőtt mezőnyt illeti, a Nemzetek Ligája zárófordulójában Szerbiát fogadta Norvégia, melynek kispadján ott volt a keretbe egy év után bekerülő középpályásunk, Kristoffer Zachariassen, aki végül nem lépett pályára. Bár a számok tekintetében kiegyenlített volt az első negyvenöt perc, Dusan Vlahovic góljával a szerbek szerezték meg a vezetést az első félidő legvégén. A szünet után a remek formában futballozó Aleksandar Mitrovic is betalált, kétgólos előnyhöz juttatva a vendégeket. A hazaiak nem tudták ledolgozni hátrányukat, így Szerbia jutott az A-ligába.

Az Aissa Laidounival a kezdőcsapatban felálló Tunézia a világsztárokkal teletűzdelt Brazília ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. Az ötszörös világbajnok jól kezdte a találkozót, Raphina góljával már a 11. percben megszerezte a vezetést, azonban nem sokkal később Talbi egyenlített. Nem sokáig tartott a tunéziai öröm, hiszen a folytatásban Richarlison és Neymar is betalált, de Raphina neve mellé is feljegyezhettünk egy újabb gólt. A szünet után alábbhagyott a nagy brazil nyomás, de az utolsó negyed órában a csereként pályára lépő Pedro is betalált, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt. Laidounit a 90. percben Mejbri váltotta.

A marokkói válogatott legutóbbi mérkőzésével ellentétben Paraguay ellen ezúttal ott volt a kezdőben Ryan Mmaee, míg testvére, Samy a kispadról követte az eseményeket. Az első negyvenöt perc abszolút kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak három, a vendégek öt helyzetet jegyezhettek fel, de gólt egyik fél sem tudott szerezni. A fordulás után sem változott a játék képe, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a gól váratott magára. Ryan Mmaee-nak 64 perc jutott ezen a felkészülési mérkőzésen, Sabiri váltotta, testvére, Samy nem lépett pályára a 0-0-val zárult összecsapáson.

(Fotó: mlsz.hu)

Cikkajánló

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin