2020. február 22.
Elszenvedtük szezonbeli második vereségünket
Mezőkövesden semmi sem sikerült labdarúgócsapatunknak, amely 3-0-ra kapott ki.

Labdarúgócsapatunkra a MOL Fehérvár 1-0-s legyőzése után újabb rangadó várt, szombat este a harmadik helyezett Mezőkövesd otthonába látogatott. A borsodiak legutóbbi három tétmeccsüket meg is nyerték, így szintén jó formában várhatták az összecsapást. A találkozót teltház előtt játszották.

I. félidő

Az első tíz percben a hazaiak veszélyeztettek kétszer is. Előbb Cseri 24 méteres, bal alsó felé tartó lövését fogta magabiztosan Dibusz, majd kapusunk Nagy Dániel 20 méteres, léc alá tartó bombáját tolta fölé. Mindkettő szép hárítás volt.

A 12. percben sajnos már Dibusz sem tudott menteni: egy jobboldali szöglet után Karnitski helyezett kapásból a jobb alsóba (1-0 a Mezőkövesdnek).

A játékrész közepén a mieinknek is szöglet után volt helyzetük, de Isael jobboldali sarokrúgását a jól érkező Blazic a rövid oldalról fölé fejelte. Egyenlítés helyett a Kövesd tudta növelni az előnyét a 30. percben: Dibusz és Blazic nem értette meg egymást, így Karnitski labdát szerzett, Besirovic pedig a kijövő Dibusz mellett a kapuba emelt (2-0).

Nem sokkal később Tokmac próbált meg válaszolni, de a 16-os bal csücskétől mellé lőtt. Ráadásul még rosszabbra fordult minden: a 35. percben újra Karnitski szerzett labdát, majd miután visszakapta azt, jól centerezett, Cseri pedig közelről a kapunkba lőtt (3-0).

A 40. percben kerültünk a legközelebb a gólszerzéshez az első félidőben. Sigér felpasszolt labdájával Tokmac indult meg, majd 25-ről a jobb sarok felé lőtt, de Szappanos másodjára fogni tudta a labdát. Heister a szünet előtt hasonló távolságról próbálkozott, a labda fel is pördült, de ismét védett a hazai kapus.

II. félidő

A második félidő Dibusz-védéssel indult, kapusunk Nagy Dániel 16 méteres löketét tolta fölé. Együttesünk a 60. percben veszélyeztetett, ekkor Zubkov bombázott 25-ről, Szappanos, ha nehezen is, de hárított. Egy óra játék után Sergei Rebrov változtatott: Vécsei helyett Sihnevich jött.

Öt perccel később Tokmac vezette a védősorra a labdát, passz helyett lövést választott, 20 méteres, lapos kísérlete mellé gurult. Majd Blazic ugratta ki Lovrencsicset, aki Isael elé tálalt, brazil támadónk 12 méterről, jobbról, nagy erővel fölé bombázott.

A Mezőkövesd a 77. percben Karnitski révén próbálkozott, a lapos lövés egy kevéssel elkerülte Dibusz kapuját. A másik oldalon a csereként beállt Varga Roland tűzött rá egy 23 méteres szabadrúgást, Szappanos fogta a labdát.

A hajrában mentünk előre legalább a szépítésért, de egy-egy kiugratás után előbb Tokmac, majd Isael elől szedte fel a labdát a kövesdi kapus.

Csapatunknak ma semmi nem jött össze, így 3-0-s vereséget szenvedett Mezőkövesden. Húsz lejátszott bajnoki után ez volt mindössze a második olyan találkozó, amelyen kikapott Sergei Rebrov együttese.

Javítani már jövő szombaton lehet, amikor a DVSC-t fogadjuk a Groupama Arénában.

NB I, 22. forduló

Mezőkövesd-FTC 3-0 (3-0)

Mezőkövesd Városi Stadion, Játékvezető: Iványi Zoltán

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Guzmics (Nesterov, 90.), Pillár, Silye - Besirovic, Karnitski – Nagy D. (Jurina, 72.), Berecz, Cseri -  Zivzivadze (Takács T., 85.). Vezetőedző: Kuttor Attila

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister – Haratin, Vécsei (Sihnevich, 59.) – Zubkov (Varga R., 77.), Sigér (Lodico, 81.), Tokmac – Isael. Vezetőedző: Sergei Rebrov

Sárga: Farkas (9.), Berecz (22.), Isael (24.), Heister (55.), Sigér (64.)

G.: Karnitski (12.), Besirovic (30.), Cseri (35.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin