2021. január 20.
Európa legjobb 60 csapata között az FTC!
A Fradi remek 2020-as szereplésének köszönhetően egy sor sztárklubot előz meg az IFFHS-nél.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk emlékezetes évet tudhat maga mögött. Sergei Rebrov vezetőedző együttese amellett, hogy megvédte bajnoki címét, 25 év után először kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe, azaz Európa 32 elitklubja közé. A sikeres szereplés visszaköszön a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS legfrissebb ranglistáján is.

A világ 392 legeredményesebb klubját felvonultató listán egészen előkelő helyen találjuk a Fradit: ha kizárólag az európai országok csapatait vizsgáljuk, az 55. helyen állunk! Két izraeli csapat megelőz minket, ha az UEFA égisze alá tartozó tagországok rangsorát vesszük alapul, ebben az esetben tehát 57-ek vagyunk, összességében pedig a 73. pozíciót foglaljuk el, hiszen a teljes listán több más földrész együttese is szerepel.

Az Európa legjobb 60 csapata között jegyzett FTC komoly múlttal rendelkező klubokat előz meg. Mögöttünk van a két holland sztárgárda, a 2019-ben BL-elődöntőt játszó, négyszeres BEK/BL-győztes Ajax (a világ gárdái közül a 84.) és a korábbi egyszeres BEK-győztes Feyenoord (104.) mellett a cseh rekordbajnok Sparta Praha (91.), a rendszeres BL-szereplő, egyszeres UEFA Kupa-győztes Zenit (94.), a korábbi német bajnok Wolfsburg (97.), a tízszeres belga bajnok, Európa Liga-csoportkörös Standard Liege (101.), bécsi testvércsapatunk, a Fradihoz hasonlóan 1899-ben alapított Rapid Wien (108.), a BL idei nyolcaddöntőjében is érdekelt Borussia Mönchengladbach (112.), a legsikeresebb török labdarúgócsapat, a Galatasaray (116.) a kilencvenes évek egyszeres BL-győztes együttese, az Olympique Marseille (120.) és a spanyol Szuperkupát a múlt héten az FC Barcelona legyőzésével megnyerő Athletic Bilbao (124.) is.

Csupán összehasonlításképpen jegyezzük meg, hogy BL-csoportkörös ellenfeleink mennyire elöl állnak a világ legjobbjait felvonultató versenyben: a G-csoportot megnyerő Juventus 6., a második helyen továbbjutó Barcelona 11., a Dinamo Kijev pedig 41. az európai csapatok között.

Cikkajánló

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin