2022. augusztus 25.
UEFA EURÓPA LIGA-CSOPORTKÖRÖSÖK VAGYUNK
4-1-es összesítéssel búcsúztattuk az ír Shamrock Roverst. Pénteken UEL-sorsolás!

Kényelmes előny tudatában és az írországi viszonyokhoz képest kellemes futballidőben léphetett pályára a dublini Tallaght stadionban harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres Magyar Kupa-győztes férfi labdarúgócsapatunk, miután a Groupama Arénában egy hete 4-0-ra verte a Shamrock Roverst az UEFA Európa Liga-playoff nyitányán.

A visszavágó mintegy 7000 szurkolót, több mint 200 Fradi-drukkert vonzott a lelátókra, utóbbiak sokszor felvették a versenyt a túlerővel buzdításban. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov több játékossal sem számolhatott a második meccsen, például Dibusz Dénessel sem, akit a kapuban Bogdán Ádám, csapatkapitányként pedig a norvég Tokmac Nguen helyettesített. A Fradi – a stadion kisebb kivetítőjére is csak a becenevünk fért ki - kezdőcsapata a következő volt: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Esiti, Laidouni – Auzqui, Tokmac, Traoré – R. Mmaee.

I. félidő

Aranymezben léptünk pályára, míg az alapítási évében, és színeiben is klubunkra hasonlító Shamrock Rovers zöld-fehér keresztcsíkos szerelésbe bújt. Már a 2. percben eljutottunk az ellenfél tizenhatosán belülre egy formás támadás végén, ám végül a kaputól 7 méterre szerelni tudták, a Laidounitól jó labdát kapó Traorét. Az írek a 8. percben egy jobboldali beadással veszélyeztettek, de Kovacevic kifejelte a labdát. Az első negyedórában főképp a jobb oldalunk volt aktív, az argentin Carlos Auzquinak több kiváló megoldása is volt. A 15. és 18. perc között a középpályán volt pár keményebb belépőnk, ezért a francia Letexier játékvezető magához hívta csapatkapitányunkat, Tokmac Nguent, hogy óvatosabb focira kérje labdarúgóinkat. A 20. percben a hazaiak 17-ese, Towell gondolt egy nagyot, s vagy 25 méterről csúnyán fölé durrantott. A 21. percben Carlos Auzqui besárgult, miután rácsúszott Lee Grace-re. A 25. percben voltunk ismét az ellenfél büntetőterületén belül, Mmaee és Traoré cselezgetett, végül előbbi lábáról lopták le a labdát. A 27. percben Justin Ferizaj tekerte rá a labdát a kapunkra 23 méterről, a játékszer alig kerülte el a bal felső sarkot. A 34. percben Kovacevicbe rúgott bele egy nagyot Emakhu, az írek támadója is megkapta a sárga lapját. Nem sokkal később Ryan Mmaee baloldali beadása csúszott le kicsit, így Mannusnak védenie kellett a jobb felső sarok felé tartó, de lassú labdát. A 41. percben a hazaiak hagyták ki az eddigi legnagyobb helyzetet, egy jobb oldali lapos beadás tökéletesen érkezett Towellnek, aki azonban nem ért bele a labdába, pedig tátongott előtte a kapu, majd Emakhu maradt le egy kiugratás után a játékszerről. A 44. percben Towell kapott sárga lapot, Tokmacot rúgta fel. A szabadrúgást 24 méterről, balról Civic adta be, a berobbanó Mmaee fejesét bravúrral védte Mannus. Az első félidőben a Shamrock próbálta csökkenteni az összesítésben fennálló négygólos hátrányt, de nem sikerült neki, a mieink bár kevesebbet – viszont olykor veszélyesebben - támadtak, jól védekeztek.

II. félidő

Az írek a második, immáron reklektorfényes félidőben folytatták támadásaikat, mégis egy kontrából Auzquinak nyílt lehetősége gólt szerezni, ám hosszú labdát kapott.

Az 54. percben Esiti kapott sárga lapot, mert a tizenhatosvonalunk előtt a bíró szerint szabálytalankodott az egyik hazai játékossal szemben. A szabadrúgásból 17 méterről Kavanagh tüzelt veszélyesen, de Bogdán jobbra vetődve nagyot védett, egy perccel később viszont nem kellett beavatkoznia Towell sistergő kapáslövésénél. A kontrából Ryan Mmaee helyzete maradt ki, Mannus védett.

Az 57. percben Csercseszov mester lehozta két sárga lapos emberét, Auzquit Marquinhos, Esitit Vécsei váltotta. Rögtön ezután Civic szögletéről Kovacevic alig maradt le fejjel. Mmaee, Traoré, Marquinhos volt a labda útja, ám brazil támadónk elől a lövés pillanatában mentettek a kaputól 7 méterre.

A 61. percben Vécsei indított mélyről, Marquinhos cipőorráról azonban lecsúszott a labda, nagy lehetőség lehetett volna. A 66. percben, két ír csere után egy bal oldali beadás után Civicnek kellett fejjel tisztáznia a kapu elől. Cserék sokasága: Boli és Mercier állt be Mmaee és Tokmac helyett.

A 71. percben Civic bal oldali kornerét csúsztatta mellé Vécsei. Nagy helyzet maradt ki ezután is: Civic beadását Boli fejelt egy védőre, a felpattanó labdát pedig Traoré ollózta alig mellé. A 78. percben ifjabb Lisztes Krisztián is pályára léphetett nemzetközi kupameccsen, Traoré helyére állt be. Ezután Bogdán védett nagyot.

A hajrában ment előre az ír bajnokcsapat a gólért, amely a hosszabbítás előtt meg is született: Andrews Lyons fejelt közelről a kapunkba a 90.percben, kialakítva az 1-0-s végeredményt. A vereség ellenére 4-1-es összesítéssel abszolváltuk a párharcot, így biztos UEL-csoportkörös résztvevőként várhatjuk a csoportkör pénteki sorsolását.

Férfi labdarúgás
UEFA Európa Liga-playoff, 2. meccs

Shamrock Rovers – Ferencváros 1-0 (0-0)
Dublin, Tallaght stadion, v.: Francois Letexier

Shamrock Rovers: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn (Lyons, 64.), Kavanagh (Watts, 72.), O’Neill, Towell (Byrne, 72.), Farrugia - Ferizaj (Tetteh, 72.), Emakhu (Greene, 64.). Vezetőedző: Stephen Bradley

FTC: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Esiti (Vécsei, 57.), Laidouni – Auzqui (Marquinhos, 57.), Tokmac (Mercier, 71.), Traoré (Lisztes, 79.) – R. Mmaee (Boli, 71.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Emakhu (34.), Towell (44.), ill. Auzqui (21.), Esiti (54.)

Gól: Lyons (89.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin