2023. január 5.
Exkluzív – Aissa Laidouni vb-élményekről és a jövőről
Tunéziai focistánk élvezte a vébé minden percét, de profiként már csak a Fradi sikerességére tud gondolni.

Szerdán férfi labdarúgócsapatunk tagjai közel két hét pihenő után találkoztak és edzettek együtt ismét, de Aissa Laidounit még régebb óta nem láthatták, mivel a tunéziai válogatottal a katari világbajnokságon szerepelt, ahol ráadásul kiváló játékkal tette le a névjegyét a végül a csoportkör után búcsúzó afrikai együttesben. A Sztanyiszlav Csercseszov által vezetett idei első edzés után Aissa Laidouni a FradiMédiának mesélt vb-élményeiről, a téli szünetéről és a jövőről.

Laidounit gyerekek rohamozták meg aláírásért a Népligetben

„Itt van Aissa!” – hallatszott először a Liget étterem teraszáról, majd a parkolóban Franck Boli borult tunéziai játékosunk nyakába, a műfüves kispályán átbaktatva pedig gyerekek állították meg autogrammért és közös fotóért világbajnokságot megjárt játékosunkat. A szeretetbomba viszont csak ez után robbant a konditeremben – ITT megnézhető. Középpályásunk emlékezeteset nyújtott, az első csoportmeccsen Dánia ellen (0-0), első megmozdulásával látványosan szerelte a Manchester United légiósát, Christian Eriksent, majd feltüzelt állapotban ünnepelt. A találkozó végén pedig megválasztották a meccs legjobbjának. Ausztrália ellen (0-1) neki és társainak is kevésbé ment, viszont utolsó csoportmeccsükön 1-0-ra legyőzték egy drámai találkozón a 2018-as világbajnok Franciaországot (1-0), itt is volt emlékezetes megmozdulása Laidouninak, aki kiosztott egy szemtelen kötényt a Real Madrid játékosának, Eduardo Camavingának. A továbbjutás azonban a bravúr ellenére nem jött össze Tunéziának.



„Először is rendkívül boldog vagyok, hogy pályára léphettem egy labdarúgó-világbajnokságon. Ez gyermekkori álmom volt, s később a nagy célom a pályafutásom során. A vb-n minden szuper volt, kifogástalan, a stadionok, edzőpályák, a szállodák.”

- Az Eriksen elleni becsúszásod nemcsak a tunéziai szurkolóknak, vagy a fradistáknak marad emlékezetes, de sok más drukkernek is az érzelmes ünneplésed miatt. Mit éreztél azon a meccsen, amelyen MVP is lettél?
„Elsődleges célom az volt a dánok elleni meccsen, hogy nyerjünk, s ne kerüljünk hátrányba már az elején a csoportban. Igen, az Eriksen elleni szerelés látványosra sikerült, de ez nem neki szólt, mindenképpen jól akartam kezdeni a meccset, bárki lett volna ott, így reagálok. Rendkívül büszke vagyok, hogy a találkozó után, a teljesítményem alapján megválasztottak a mérkőzés legjobbjának.”

- Bizonyára nehéz volt megélnetek, hogy a vb egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőztétek az akkori világbajnokot, Franciaországot, szülőhazádat, ám mégsem jött össze a továbbjutás. Mennyire tudtatok örülni a sikernek?
„Nagyon keserédes volt. Összességében a három csoportmeccs után szomorúak voltunk, hogy erőfeszítéseink ellenére nem sikerült bejutni a nyolcaddöntőbe. Ez volt a nagy célunk, de nem jött össze, rossz érzés volt, hiába vertük meg Franciaországot. Ezt nehéz elfogadni, hogy az akkori vb-címvédő legyőzése sem volt elég, de ilyen a futball, tanulni kell ebből is.”

Rengeteg dicsértet kaptál a teljesítményedért, volt esetleg valakié, amely az élre kívánkozik?
„Örülök a sok gratulációnak, de nem szeretnék kiemelni egyet sem, mindegyik nagyon sokat jelent nekem. Minden nap azért dolgozok, hogy kivívjam az edzőm, a társak, a szakma elismerését.”

Lesz rá lehetőséged, hisz hamarosan edzőtáborba utaztok. Megterhelő napok állnak mögötted, mennyire tudtál a vb után feltöltődni?
„A torna után a családommal pihentem Párizsban, majd az év végén néhány napot Dubaiban töltöttünk. Jó és tartalmas kikapcsolódás volt, de ideje volt visszatérni a munkához.”

A társak tapsviharral fogadták a klub vb-hősét


Mit szólsz a népligeti fogadatáshoz?
„Megható volt, hogy ekkora tapsot kaptam. Nagyon vártam már a találkozást a fiúkkal, az edzést a csapattal, hogy együtt küzdjünk azért, hogy ismét szintet lépjünk.”

A vb-teljesítményed után a nemzetközi média is felfigyelt rád, rendszeresek az átigazolási pletykák veled kapcsolatban. Olvasod őket?
„Nem kell velük foglalkoznom. Nagyon jól érzem magam a Fradiban, élő szerződés köt a Ferencvároshoz. Minden tiszteletem a klubé, a vezetőedzőmé, a sportigazgatóé, az elnöké. A Fradi egy nagy család. Én pedig profi vagyok, s úgy is kell tennem a dolgom. Úgy kell végeznem a munkám, hogy készen álljak minden lehetőségre.”

Aissa Laidouni újra a Fradiért tesz meg mindent


Ahogy megérkeztél a Népligetbe, üzentél a Fradi-drukkereknek.
„Igen, nagyon hálás vagyok azért a támogatásért, amit a vb alatt is kaptam tőlük. Remélem tavasszal további sikerekben lesz részünk közösen.”

Cikkajánló

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin