2020. november 18.
Exkluzív: „Rebrov még biztosan tud pár szót törökül”
A törökök korábbi sztárja, a 79-szeres válogatott Tuncay Sanli lepte meg Sergei Rebrovot. Interjú.


A Magyarország-Törökország Nemzetek Ligája-mérkőzés keretében a török állami televízió a Népligetben forgatott az esti mérkőzéssel kapcsolatban, ugyanis a magyar nemzeti együttesben három Fradi-játékos - Botka Endre, Sigér Dávid, Dibusz Dénes - is szerepel. Emellett még egy oka volt a stábnak, hogy csapatunk edzésén forgasson, ugyanis a stábtagok között ott volt Tuncay Sanli, a törökök korábbi, 79-szeres válogatott labdarúgója, aki 2003 és 2004 között a Fenerbahcéban csapattársa volt vezetőedzőnknek, Sergei Rebrovnak. A két egykori csapattárs örült a viszontlátásnak és annak, hogy szót válthattak csapatunk edzése után.  A FradiMédia ezt követően beszélgetett a törökök klasszisával a közös múltról, Rebrov edzői kvalitásairól, valamint a ma esti, magyar-török válogatott mérkőzésről.

- A ma esti, magyar-török mérkőzésre érkeztem hazám egyik televíziós csatornájával, ahol kommentátorként tevékenykedem. Azért is jöttünk ide, mert tudjuk, hogy a Fradiból több magyar játékos is bekerült a magyar csapatba. Egy másik szempontból is nagyon különleges nap a mai a számomra, hiszen újra találkozhattam Sergei Rebrovval, korábbi csapattársammal, akivel nagyon régen láttuk egymást utoljára, talán 16-17 éve. Örülök, hogy ennyi idő után újra találkozhattam az Önök edzőjével - kezdte Tuncay Sanli a FradiMédiának adott exkluzív interjút.

Hogyan emlékszik vissza a közös időszakukra, milyen csapattárs volt Sergei Rebrov? 

- Amikor Sergei megérkezett hozzánk, én talán 21-22 éves lehettem. Nagyon karakteres, remek játékos volt, én sosem értem fel az ő szintjére. Mindig keményen dolgozott, hogy még jobb futballistává váljon. Kiváló csapattárs volt, szép időket töltöttünk együtt a Fenernél.


Tanított neki valamit törökül?

- Személyesen ugyan nem, de a nálunk töltött időszak alatt biztosan megtanult pár török kifejezést. Mindig okos ember volt, szinte sosem felejtett el semmit, remek memóriája volt, biztos vagyok benne, hogy még most is tud pár szót törökül. 

Sergei Rebrov jelenleg csapatunk vezetőedzője, akivel eddig két magyar bajnoki címet nyert a csapat és bejutott tavaly az Európa-liga, míg idén a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Mit gondol, edzőként mi lehet Rebrov erőssége?

- Sergei remekül át tudja adni a játékosainak a saját, labdarúgásról alkotott filozófiáját és azt, hogy milyen játékot akar játszani az adott ellenfél ellen, mik az elképzelései. Tudom, hogy a Fradi 25 év után jutott újra az európai labdarúgás legerősebb szintjére, a Bajnokok Ligájába, ami nem fogható sem a török sem a magyar bajnoksághoz. A Fradi csoportja nagyon erős, a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev is kemény csapat. Fontos, hogy a játékosok elhiggyék, hogy az ilyen erős csapatok ellen is lehet keresnivalójuk a pályán. Mint mondtam, ez egy roppant erős csoport, de egy meccsen bármi megtörténhet, fontos, hogy a játékosok élvezzék a játékot.

A kétezres évek elején a török válogatott remek eredményeket ért el, aminek a csúcsa a 2002-es világbajnoki bronzérem volt olyan nevekkel a csapatban, mint Hakan Sükür, Hasan Sas és Rüstü Recber. Mit gondol hazája mai válogatottjáról?

- Az én időmben valóban sok kiváló egyéniség volt fellelhető a török nemzeti csapatban. Ma egy nagyon fiatal, de ígéretes generációt láthatunk. Sok tehetséges, fiatal játékosunk van, akik Angliában, Spanyolországban és Olaszországban játszanak. Ilyen például Cengiz Ünder és Caglar Söjüncü, akik a Leicester Cityben játszanak, de említhetem az AC Milanban légióskodó Hakan Calhanoglut, velük együtt nagyjából 15-16 játékosunk is az európai topligákban edződik.

2006-ban Budapesten az Ön góljával a török válogatottnak sikerült legyőznie a magyar csapatot 1-0-ra Budapesten. Mit vár a ma esti mérkőzéstől?

- Mind a két csapat az utolsó válogatott mérkőzését játssza ma este az idei évben. Remek csapatunk van, de a labdarúgásban bármi megtörténhet. Fontos lesz, hogy mely csapat tudja nagyobb arányban megnyerni a párharcokat. Azt gondolom, amelyik csapat harcosabb lesz, az kerülhet ki győztesként ebből a párharcból.

 

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin