2020. november 15.
Ezúttal nem tudtunk fordítani, döntetlen Szerbia ellen
A magyar labdarúgó-válogatott három Fradi-játékossal a kezdőben 1-1-es döntetlent játszott Szerbiával.

Alaposan átrendeződött a magyarok kerete az Izland ellen győztesen megvívott Eb-pótselejtező után. Gulácsi Péterre, Willi Orbánra és Szalai Ádámra sérülés, Sallai Rolandra a német karanténszabályok miatt, míg Szalai Attilára és Fiola Attilára eltiltás okán nem számíthatott a válogatott a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Külön érdekessége volt az összecsapásnak, hogy Cosimo Inguscio pályaedző pozitív koronavírus-tesztje miatt ezúttal a Ferencváros korábbi középpályása és másodedzője, az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán irányította a válogatottat. A Fradit képviselő magyar játékosok közül Dibusz, Botka és Sigér a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Lovrencsics sérülés miatt nem került be a meccskeretbe.

Első félidő

Az első komolyabb megmozdulásra egészen a 7. percig kellett várni, amikor a szerbek egy jó ütemű passz után mentek el a mieink bal oldalán, Lazovic ugyan centerezett, de kísérlete milliméterekkel volt csak hosszabb az érkező Jovicnak. A magyarok első kísérletére a 11. percig kellett várni: Szoboszlai szöglete után Jovic fejelte ki a labdát pont Sigér elé, aki egyből tüzelt is, de próbálkozása jócskán a kapu fölé szállt.

Három perccel később - az izlandi meccset a véghajrában eldöntő – Szoboszlai próbálkozott, de a tizenhatos előteréből megeresztett lövését blokkolta az egyik vendég védő. A magyarok fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását, a szerbek pedig csak elvétve tudták átlépni a felezővonalat. A 17. percben azonban sikerült eljönniük: Nemanja Radonjic futotta le védőjét a jobb szélen, majd elindult befelé, ott kicselezte Botkát, végül a kimozduló Dibusz mellett a kapuba lőtt (0-1).

A váratlanul bekapott gól nem fogta meg a magyarokat, azonnal magasabb fokozatra kapcsoltak, próbálták nyomás alatt tartani Dmitrovic kapuját. A 27. percben ismét kiszabadultak a vendégek a saját kapujuk elől és azonnal veszélyeztethettek volna, de Dibusz jó ütemben mozdult ki Jovicra és könnyedén összeszedte a labdát. Pillanatokkal később már a másik kapu előtt adódott lehetőség, de a szemfüles védelem résen volt és sikerült kivágniuk Bese beadását.

Fél óra elteltével Holender készítette vissza a labdát Kalmárnak, aki egy igazítás után lőtt is, de a bevetődő szerb védő kezét találta el, így jó 22 méterről magyar szabadrúgás következett. Szoboszlai volt az ítéletvégrehajtó, de a sorfalon irányt változtató labda centikkel elkerülte a vendég kaput. A 36. percben egy remek labdaszerzés után Nagy Ádám tekert középre, Szoboszlai senkitől sem zavartatva fejelhetett, de Dmitrovic hárított. A 39. percben már a kapus is tehetetlen volt: Sigér-Kalmár-Nikolics-Kalmár volt a labda útja, utóbbi pedig szépségdíjas passzt kapva higgadtan gurított a bal alsóba (1-1).

Az első félidőben többnyire a magyar válogatott akarata érvényesült, ennek ellenére a szerbek szereztek vezetést, de Sigér közreműködésével még a játékrész vége előtt Kalmár egyenlített, így 1-1-gyel vonultak az öltözőbe a felek.

Második félidő

A félidőben egyik csapat sem változtatott, így a második negyvenöt percre is három Fradi-játékossal futott ki a magyar válogatott.

A fordulás utáni első percekben némileg változott a játék képe az első játékrészhez képest: a szerbek labdatartással és rövid passzos játékkal próbálták kezükbe venni a kezdeményezést. Az 52. percben Luka Jovic forgolódott a kezdőkörben, majd észrevette a szélen meginduló társat, de Botka remek érzékkel olvasta a támadó szándékát és megszerezte a labdát.

Az 57. percben a vendégek változtattak először: Lazovic helyét Gacinovic vette át. Gera Zoltán azonnal reagált, rögtön kettőt is cserélt: Nikolicsot Könyves, Sigért Nego váltotta. Nikolics lecserélésével a csapatkapitányi karszalagot a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes kapta meg. Öt perccel később kettőt cseréltek a vendégek: Maksimovicot Grujic, Risticet Mladenovic váltotta.

A 66. percben ismét Botka oldalán próbálkoztak a szerbek, de védőnk ezúttal is remek ütemérzékkel nyúlt közbe, ezzel megakadályozva egy ígéretes akciót. A 68. percben Gera harmadszor is változtatott: Holender helyét Hangya vette át.

A 76. percben Szoboszlai szöglete után alakult ki egy kisebb kavarodás, de a labda végül Dmitrovicsnál kötött ki. Az utolsó tíz percre fordulva ismét kettőt változtattak a magyarok: Szoboszlait Schafer, Besét Gyurcsó váltotta. Pillanatokkal később a szerbek is kettőt cseréltek: lement Tadic és Radonjic, érkezett Milinkovic-Savic és Vlahovic.

Egyik csapat sem volt megelégedve a 1-1-es döntetlennel, mindkét oldalon sorra vezették a támadásokat, de vagy a kapusoknak sikerült játékba avatkozniuk, vagy a támadók nem voltak elég pontosak a döntő pillanatokban. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Jovic kapott remek labdát, a szerb támadó gondolkodás nélkül lőtt is, de Dibusz hatalmas bravúrral védeni tudott.

Az eredmény már nem változott, Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligájában, így pontszámban beérte a Törökországban 3-2-es vereséget szenvedő oroszokat, ezzel pedig továbbra is versenyben van a csoportelsőségért.

Nemzetek Ligája, B-liga, 3. csoport, 5. forduló
Magyarország – Szerbia 1-1 (1-1)
Budapest, Puskás Aréna
Játékvezető: Glenn Nyberg
Magyarország: Dibusz – Kecskés, Lang, Botka – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 57.), Kalmár, Holender (Hangya, 68.) – Szoboszlai (Schafer, 78.) – Nikolics (Könyves, 57.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi (koronavírus-fertőzés miatt Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) – Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 79.) Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovic
Gólszerzők: Kalmár (39.), illetve  Radonjic (17.)
Sárga lap: Sigér (51.),  Maksimovic (31.), Lukic (46.), Spajic (64.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin