2022. március 13.
Ryan Mmaee duplájával nyertünk Fehérváron!
Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra nyert a MOL Fehérvár FC ellen a bajnokság 24. fordulójában.

32-szeres bajnok és címvédő férfi labdarúgócsapatunk idegenben lépett pályára a MOL Fehérvár ellen az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen, Tokmac, Zubkov – Boli kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

Boli révén rögtön helyzetbe kerültünk, de lövése elakadt egy védőben. Nem sokkal később Zubkov kapott remek labdát Tokmactól, de éles szögből leadott lövését védte Kovács Dániel, a kipattanót pedig Esiti tűzte kapura, ám kísérlete a kapufán csattant. Bolié volt a következő lehetőség, aki ezúttal fejjel próbálkozott, azonban a labda elkerülte a kaput.

Rögtön jött a válasz a 12. percben: Dárdai próbálkozott, de Dibusz Dénes a helyén volt. A félidő hajrájában még Botka veszélyeztetett Civic beadása után, ám fejese fölé ment, majd  Bese lőtt távolról, de elkerülte a labda a kapunkat, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

II. félidő

Két nagy hazai helyzettel indult a második félidő, de szerencsére gól nem született. Előbb Kovacevic, majd Zubkov tisztázott az utolsó pillanatban. Az 53. percben bekerült a labda a kapunkba Nego révén, ám a neki labdát adó Bese lesről indult, így érvénytelenítették a találatot. Ezt követően jöttek az első cseréink: Botkát Henry Wingo, Zachariassent pedig Ryan Mmaee váltotta, majd Vécsei Bálint is érkezett nem sokkal később Esitit helyére, míg Marquinhos Bolit váltva. Nem sokkal később Dibusznak kellett védenie Kodro lövését.

A 68. percben rezdült a hazai háló: Egy bedobás után Ryan Mmaee előbb megforgatta Rust, majd remekül tekerte a bal felsőbe a labdát, megszerezve ezzel 10. bajnoki gólját. Közel voltunk a másodikhoz is, Marquinhos balról húzott befelé, majd a rövid alsót célozta meg, ám a labda kijött a kapufáról. A másik oldalon majdnem egyenlített a Fehérvár, de Kodro közeli fejesét nagy bravúrral védte Dibusz Dénes. Egymás után jöttek a helyzetek, a 74. percben Ryan Mmaee került ziccerbe, ám lövése Shabanovot találta el. Hét perccel később Dibusznak kellett leérnie Zulj lapos lövésénél, ez is nagy bravúr volt.

Érezhető volt, hogy a hazaiak mindent egy lapra tettek fel a pontszerzésért, ám hátul álltuk a sarat. Kihasználtuk az utolsó cserénket is: Zubkov helyett Stjepan Loncar jött a hajrára. A 88. percben veszélyes helyről kapott szabadrúgást a Fehérvár, azonban Rus lövése elakadt a sorfalban. A hosszabbításban végül bevittük a végső ütést: Tokmac elrobogott a jobb oldalon, majd Ryan Mmaee jutatta a labdát a gólvonalon túlra, ezzel csapatunk 2-0-ra nyert, és elhozta a három pontot Székesfehérvárról.

Dibusz Dénesék ezzel továbbra is vezetik a bajnokságot, legközelebb március 18-án, pénteken a Mezőkövesdet fogadják a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 24. forduló
MOL Fehérvár – FTC 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
MOL Fehérvár: Kovács D. – Bese (Bamgboye, 76.), Shabanov, Rus, Stopira (Nikolics, 85.) Hangya – Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 85.) – Dárdai (Petrjak, 76.), Kodro. Vezetőedző: Michael Boris

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 56.), Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Vécsei, 65.) – Zachariassen (R. Mmaee, 57.), Tokmac, Zubkov (Loncar, 85.) –Boli (Marquinhos, 65.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Dárdai (19.), Fiola (66.), Zulj (70.), illetve Loncar (86.), Blazic (88.)

Gólok: R. Mmaee (68., 92.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin