2021. január 22.
Félolló, „mezítlábas” gól és áramszünet - beharangozó
Férfi labdarúgóink több emlékezetes meccset vívtak már a Pancho Arénában, szombaton jöhet a következő.


Sergei Rebrov csapata a bajnokságot a Puskás Akadémia ellen, a Pancho Arénában folytatja szombat délután 17.00 órától. A két csapat eddig 17 alkalommal találkozott egymással a bajnokságban, amelyekből nyolcat nyertek a mieink, hat döntetlen mellett a felcsútiak háromszor örülhettek győzelemnek, érdekesség, hogy hétvégi ellenfelünk mind a három sikerét hazai pályán érte el. Az eddig lejátszott 17 bajnoki mérkőzés összesen 46 gólt hozott, amit ha elosztunk a lejátszott meccsek számával, 2,7-t kapunk, azaz a Ferencváros és a Puskás Akadémia mérkőzésein átlagosan több, mint két gól szokott születni, ami izgalmas mérkőzést sejtet.  

Csapatunkból a legtöbb párharcon kapusunk, Dibusz Dénes vett részt, aki összesen 14 alkalommal állt a kapuban a két csapat összecsapásain, míg a párharc leggólerősebb játékosa, a Fradiban 297 meccsen 131 gólig jutó, jelenleg a Paksot erősítő Böde Dániel, aki a Puskásnak összesen hét alkalommal köszönt be. A jelenlegi keretből három játékosunk rendelkezik két góllal a sárga-kékek ellen, név szerint Tokmac Nguen, Oleksandr Zubkov és Isael Barbosa. Azonban érdemes egy kicsit visszatérni Böde Dánielhez, akinek a hét gólja között van egy igazán emlékezetes, amikor korábbi csatárunk cipő nélkül vette be az ellenfél kapuját. A mérkőzés 16. percében Böde remek indítást kapott, megnyerte a védőjével szemben a párharcot, amely során fél pár cipőjét elvesztette, ez azonban nem zavarta meg a korábbi támadónkat, aki vezetéshez juttatta csapatunkat.

Ezután Böde újra bevette az ellenfél kapuját, ezúttal egy szép mozdulattal, a Fradi  pedig 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Labdarúgócsapatunk több emlékezetes mérkőzést játszott már a Pancho Arénában, azonban talán mind közül kiemelkedik egy MOL Fehérvár – akkori nevén MOL Vidi - elleni találkozó. 2017. augusztus 27-én játszottunk bajnokit a fehérváriakkal, akikkel a MOL Aréna Sóstó építési munkálatai miatt ideiglenes albérletükben, a Pancho Arénában találkoztunk. A mérkőzés 72. percében a térséget sújtó heves vihar miatt hirtelen elsötétült a játéktér, a villámlás áramszünetet okozott,  így a találkozót félbe kellett szakítani.

Igaz, a rettenetes időjárás miatt már korábban is megszakította a játékvezető a mérkőzést, amelyet végül 3-1-re a fehérváriak nyertek. 


Visszatérve hétvégi ellenfelünkre, a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni mérkőzésünket 2-1-re megnyertük október 4-én,  a Groupama Arénában Isael duplájával, azonban a hétvégi meccshelyszínen, a Pancho Arénában utoljára bajnokit 2015. április 3-án sikerült nyernünk, akkor 2-1-re Böde Dániel duplájával, többek között a már említett „mezítlábas” góljával. Az azóta lejátszott hat idegenbeli bajnokinkon négy döntetlen és két Puskás-győzelem született. Utolsó idegenbeli sikerünket a Puskás Akadémia ellen egy Magyar Kupa mérkőzés során arattuk 2016. november 30-án, amikor 2-1-re győztünk.

Hornyák Zsolt csapata az idei szezonban az eddigi 16 mérkőzéséből hetet megnyert, két döntetlen mellett hétszer szenvedett vereséget, míg ha a csapat gólarányát nézzük, a Puskás Akadémia húsz találatot szerzett, de 24-et kapott. A tavalyi szezonban bronzérmes gárdának idén is megvan az esélye arra, hogy hasonló helyen végezzen, hiszen jelenleg a felcsútiak a tabella 4. helyén állnak, mindössze két pontra az MTK-tól. Az idei téli átigazolási időszakban a csapat nem jelentett be komolyabb érkezőt, igaz, távozót sem, mindössze Kártik Bálint igazolt a gárdához a Nyíregyházától, de őt rögvest kölcsönadták a Csákvárnak. Mellette még két játékos távozott kölcsönben, Radics Márton a Gyirmótot, míg Tamás Nándor a Sepsi OSK-t fogja erősíteni. A Puskás Akadémia értékét a Transfermarkt 9,65 millió euróra taksálja, a csapat legértékesebb játékosa a román Alexandru Baluta 1,4 millió euróval. Rajta kívül van még egy másik játékos, aki eléri az egymilliós határt, a horvát Antonio Mance kereken egymillió eurót ér és vezeti a csapat góllövőlistáját öt találattal.

A Puskás Akadémia-Ferencváros mérkőzést január 23-án, szombaton rendezik zárt kapuk mögött  17.00 órától a Pancho Arénában.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin