2021. március 2.
Boli fejese döntött, legyőztük a DVTK-t!
A 77. percig kellett várni az elefántcsontparti támadó mindent eldöntő góljára.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk az NB I 24. fordulójában a DVTK-t fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Laidouni – Tokmac, Uzuni, Zubkov – Boli kezdővel léptek pályára.

Első félidő

A Ferencváros kezdte a találkozót, majd tudatos, lassú építkezéssel próbált a vendég együttes mögé kerülni, de a miskolci védelem jól zárt. A 7. percben Sergei Rebrov kényszerű cserét hajtott végre: Botka maradt a földön, érkezett Wingo. Két perccel később Blazic a felezővonaltól indította Bolit, de az elefántcsontparti támadó nem találta el a labdát, Malenica könnyedén fogta.

A 20. percben egy labdaszerzés után indított ellentámadást a DVTK: Drazic lépett ki két védőt szorításában, de nem tudott kapura törni, megvárta a társakat, végül Grozav egy igazítás után próbálkozott, Dibusz könnyedén fogta a lapos kísérletet.

A 33. percben egy baloldali vendég bedobás után Uzuni szerezte meg a labdát, majd passzolt Bolinak, aki a büntetőterületen belülre érve lekészítette a labdát Tokmacnak, a norvég igazítás nélkül lőtt, de Malenica védett. Négy perccel később Wingo veszélyesen ívelt középre, de a hosszú oldalon szögletre tisztáztak a védők.

Négy perccel az első félidő vége előtt gyors egymásutánba három szögletet is elvégezhetett a Ferencváros, végül Blazic előtt adódott egy lehetőség, de a szlovén védő lapos lövését blokkolta Milovic. Pillanatokkal később Grozavot indították a társak, de Dibusz remek ütemben mozdult ki a kapujából és tisztázott.

Második félidő

A szünetben Sergei Rebrov változtatott: Heister helyett Civic érkezett.

Nagyobb elánnal kezdte a második félidőt a Fradi, szinte azonnal odaszögezte saját kapuja elé a vendég együttest. Az 50. percben Civic beadása után fejjel tisztázott a DVTK védelme, de röviden: előbb az MTK ellen duplázó Zubkov került helyzetbe, az ukrán támadó lövését Malenica védte, majd a kipattanó Uzuni elé került, ő viszont nem találta el a kaput.

A 66. percben Uzuni remekül ugratta ki Civicet, aki ragyogóan centerezett, de középen és a hosszú oldalon is lemaradtak a bosnyák védő átadásáról. Egy perccel később kettőt cserélt az FTC: Tokmacot Kharaishvili, Mmaee-t Dvali váltotta.

A 76. percben Drazic jó ütemben indította a beinduló Márkvártot, aki egyből lőtt is, de Dibusz egy parádés mozdulattal védett. Alig két perccel később ismét a Fradi támadott: Civic tökéletesen ívelt középre, ahol ragyogóan emelkedett Boli, majd a kapuba fejelt (1-0). A gól után szinte azonnal cserélt a vendég együttes: Roshi érkezett Zivulic helyére.

A Fradi ezután sem vett vissza az iramból, egy gyönyörű összjáték után Wingo készítette le a labdát Bolinak, de az elefántcsontparti támadó lövését ezúttal védte Malenica. Gyorsan jött az újabb vendég csere: Max helyét Suljic vette át.

A 84. percben Sergei Rebrov is változtatott: Uzuni helyett Sigér Dávid érkezett.

Három perccel később Zubkov indult el befelé, majd tüzelt, de a hosszú felső irányába tartó lövése centikkel elkerülte a kaput.

Csapatunk végül 1-0-ra nyert, ezzel továbbra is 15 ponttal vezeti az NB I-et a második helyezett Puskás Akadémia előtt.

Férfi labdarúgás, NB I 24. forduló
FTC-DVTK 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 7.), Blazic, Mmaee (Dvali, 66.), Heister (Civic, félidőben) – Haratin, Laidouni – Tokmac (Kharaishvili, 66.), Uzuni (Sigér, 84.), Zubkov – Boli
Vezetőedző: Sergei Rebrov
DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Pikk - Márkvárt, Živulić (Roshi, 79.), Max (Suljic, 82.) - Dražić, Grozav, Ivanovski
Vezetőedző: Zoran Zekić
Sárga lapok: Laidouni (84.), illetve Milovic (59.), Márkvárt (68.), Hegedűs (90.)
Gólszerző: Boli (77.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin