2022. május 4.
Gólzáporos meccsen győztük le a ZTE-t
Férfi labdarúgóink egy öngóllal, Tokmac, Botka, Boli és Marin találatával 5-3-ra verték a Zalaegerszeget.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a ZTE FC együttesét fogadta a Groupama Arénában. Az OTP Bank Liga 31. fordulójában megrendezett találkozón Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Civic – Auzqui, Loncar, Esiti, Vécsei, Pászka – Tokmac, Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A mieink az Újpest elleni meccshez hasonlóan ezúttal is aranyszínű szerelésükben léptek pályára.

I. félidő

A vendégek kezdték a találkozót, de a harmadik percben Auzqui beadása után Boli fejese nem talált kaput. Másodpercekkel később előbb Tokmac lágy passzát vágták ki a vendég védők, majd Esiti próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de jócskán fölé lőtt. A hatodik percben Auzqui lövése pattant meg a vendég védők lábán, így labdája annyira lelassult, hogy nem okozott gondot Demjénnek.

Két perccel később Tokmac próbálkozott 20 méterről, Demjén bravúrral tolta fölé. A szögletet követően az Újpest elleni derbin is eredményes Vécsei csúsztatott, a labda azonban Bediről került a kapuba (1-0). A 12. percben távoli kísérlettel próbálkozott a Zalaegerszeg, de Huszti nem találta el Dibusz kapuját. A vendég helyzet után Loncar indult meg a jobb oldalon, majd pöckölte el a labdát a kilépő kapus fölött, de csak a felsőlécet találta el.

A 20. percben Pászka ugrott ki a baloldalon, a tizenhatoson belül Demjén buktatta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Tokmac állt oda, majd magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba a labdát (2-0). Hat perccel később Kálnoki Kis faultolta Bolit, így jó helyről végezhettünk el szabadrúgást. Civic ívelt a hosszú oldal irányába, ahol érkezett Botka, és a kapuba fejelt (3-0). A 33. percben Loncar passza vágódott le az egyik zalaegerszegi védő lábáról, Auzqui lendületből elvitte a labdát, majd lőtt, de csak az oldalhálót találta el.

Tíz perccel az első félidő vége előtt Meshack indult meg a kapunk irányába, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt is, kapufa lett. Nagyszerű játékot mutatva rendre odaértünk a vendég kapuhoz, és helyzetekből sem volt hiány: a 37. percben Samy Mmaee ívelése után Pászka mellkassal tette le a labdát Tokmacnak, aki egyből tüzelt, Demjén azonban fölé ütötte a norvég életerős kísérletét.

A 42. percben a ZTE kétszer is veszélyeztetett, de Dibusz előbb vetődve ütötte szögletre a labdát, majd a sarokrúgás után lábbal is hárított. Újabb gól már nem esett, így 3-0-s előnnyel mentünk a pihenőre.

II. félidő

A szünetben cserélt a ZTE: Bojan Sankovic helyét Emil Halilovic vette át.

Az 53. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a vendég együttes, amelyet Tajti váltott gólra (3-1). Az 55. percben kettőt cseréltünk: Marin és Zubkov érkezett Loncar és Auzqui helyére. A 65. percben Tajti indítása után Samy Mmaee volt szabálytalan Zsórival szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, Zsóri pedig belőtte azt (3-2).

A 69. percben ismét változtattunk: Esitit a Paks ellen eredményes Muhamed Besic váltotta. Három perccel később Tokmac maradt a földön, de jelezte, hogy rendben lesz, tudja folytatni. A 75. percben kettőt cserélt a ZTE: Mocsi helyett Spoljaric, Huszti helyett Lesjak érkezett.

Három perccel később Tokmac kapott remek labdát, majd lekészítette azt Bolinak, aki laposan lőtt a kapuba (4-2). A hajrára két helyen is változtattunk: Tokmacot Sigér, Bolit pedig Redzic váltotta. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Zsóri kapott remek labdát, majd lőtt Dibusz mellett a kapuba (4-3). Pillanatokkal később Marin került helyzetbe, de a tizenhatos vonaláról külsővel leadott lövése nem talált kaput. A hosszabbítás utolsó perceiben még volt helyzetünk, de Zubkov fejesét védte Demjén. Alig fél perccel később Marin állította be az 5-3-as végeredményt. 

Rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk hat magyar játékossal a pályán, egy gólzáporos mérkőzésen tartotta otthon a három pontot. Sztanyiszlav Csercseszov csapata legközelebb május 7-én, szombaton az MTK-t fogadja az év utolsó hazai bajnokiján, ahol a találkozó után szurkolókkal együtt a pályán ünnepelheti meg történelme 33. bajnoki elsőségét.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 31. forduló

FTC – ZTE 5-3 (3-0)
Budapest, Groupama Aréna, 5677 néző.

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Civic – Auzqui (Zubkov, 55.), Loncar (Marin, 55.), Esiti (Besic, 69.), Vécsei, Pászka – Tokmac (Sigér, 81.), Boli (Redzic, 81.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

ZTE: Demjén – Huszti (Lesjak, 74.), Serafimov, Mocsi (Spoljaric, 74.), Kálnoki-Kis – Sankovic (Halilovic, a szünetben) – Meshack, Posztobányi, Tajti, Bedi - Zsóri
Megbízott vezetőedző: Molnár Balázs

Sárga lapok: S. Mmaee (65.), illetve Demjén (20.), Huszti (30.), Halilovic (53.), Mocsi (68.), Serafimov (76.)

Gólok: Bedi (8. - öngól), Tokmac (21. – büntető), Botka (27.), Boli (78.), Marin (90+4.), illetve Tajti (53.), Zsóri (66. - büntető, 87.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin