2023. október 5.
Közel volt a bravúr, pontosztozkodás lett a vége
Labdarúgócsapatunk kettővel is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott a Fiorentina vendégeként.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Csukaricski elleni 3-1-es hazai siker után ezúttal az olasz első osztályban jelenleg ötödik helyen álló Fiorentina otthonában lépett pályára az UEFA Európa Konferencia Liga 2. csoportmérkőzésén. Dejan Sztankovics vezetőedző a Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez - Ben Romdhane, Abu Fani, Sigér - Marquinhos, Varga B., Zachariassen összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára Firenzében. A mieinket szép számú fradista szurkolótábor kísérte el Olaszországba.

I. félidő

Rögtön az elején támadtak a hazaiak, de Romdhane tisztázni tudott, majd a lövés fölé szállt. Ezután Bonaventura passzát követően újra helyzetbe kerültek volna a firenzeiek, de Cissé blokkolt. A 7. percben Marquinhos fülelte le a kapus passzát, brazil játékosunk lőni is tudott, a védés után még Varga is ismételhetett, szöglet lett a szituáció vége, amit levédekezett a Fiorentina. Ez volt az első komoly lehetőségünk! Három perccel később Bonaventura elé fejeltek vissza egy labdát, a lövés fölé ment. Veszélyes támadást vezettünk a 18. percben, Ben Romdhane tette ki a szélre Zachariassennek, aki Marquinhost kereste középen, játékosunk estében kapura küldte, de beleértek a labdába. Nem sokkal később Abu Fani kísérletezett, fogta Terracciano. A 25. percben aztán előnybe kerültünk! Zachariassen szerzett labdát, a szélen Ben Romdhanét hozta játékba, aki nagyszerűen passzolt középre a remekül helyezkedő Varga Barnabáshoz, támadónk pedig laposan, precízen a kapuba lőtt (0-1)! Zúgott a "Mi vagyunk a Ferencváros, hej, hej!" az Artemio Franchi stadionban. Vezetésünk tudatában magabiztosan védekeztük, nagy helyzetig nem jutott a Fiorentina. A 43. percben Mandragora lapos lövését fogta Dibusz. Az első félidő ráadásában még egy fejest is fogott magyar válogatott kapusunk, így egygólos vezetéssel mehettünk a szünetre.

II. félidő

A folytatásra egyet változtattak a hazaiank, Dejan Sztankovics nem cserélt. A 48. percben Varga harcolt volna ki büntetőt, de már les előzte meg a szituációt. Nem maradtunk sokáig esemény nélkül, Varga küzdött meg egy szögletért, amely után az 50. percben Cissé fejelt a kapuba, ezzel megduplázva az előnyünket (0-2)! Ben Romdhane került ezt követően nagy helyzetbe, de a felső lécet találta el! Ramírez is próbálkozott nem sokkal ezután, de Terracciano védett. Az 58. percben hármat is változtattak a hazaiak. Nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt a 61. percben, Bonaventura végül fölé bombázott. González is távolról vette célba a kaput, de pontatlan volt. A 66. percben egy beívelt szabadrúgás után Barák fejesével szépített a Fiorentina (1-2).

A gól után Abu Fanit Besic, Ben Romdhanét Owusu váltotta. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Barák lőtt mellé. A 77. percben Bonaventura kínálta meg egy távoli, veszélyes lövéssel Dibuszt, akinek fölé kellett ütnie a labdát. González a kapunkba talált miután Dibuszról kipattant a labda, de már les volt előtte, maradt az előnyünk!

Kettőt is cseréltünk a 82. percben: Pesics és Civic érkezett Varga és Marquinhos helyére. A friss erő, Pesics a 85. percben lefutotta ellenfelét, majd kapura is lőtt, ám Terracciano-kapus védeni tudott! Próbálkoztak az olaszok is, feszült volt a hajrá, plusz a hétperces hosszabbítás, amelynek 4. percében végül másodszor is eredményes volt a házigazda, ezzel Ikoné találata alakította ki a 2-2-es végeredményt. Két forduló után 4 ponttal állunk.

Folytatás október 26-án, akkor a Csukaricskit vendégként 2-0-ra legyőző, így a négy ponttal a négyes második helyén álló Genk vendégei leszünk az UEKL F-csoportjának 3. játéknapján.

UEFA Európa Konferencia Liga, F csoport, 2. mérkőzés
ACF Fiorentina–FTC 2-2 (0-1)
ACF Fiorentina: Terracciano - Kayode, Martinez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) - Bonaventura (Ikoné, 79.), Lopez (Arthur, 58.), Mandragora (Barák, 58.) - González, Beltran, Sottil (Kouamé, 58.)
FTC: Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez - Ben Romdhane (Besic, 68.), Abu Fani (Owusu, 68.), Sigér - Marquinhos (Civic, 82.), Varga B. (Pesics, 82.), Zachariassen (Abena, 88.)
Sárga lap: González (87.), Italiano (90+8.), illetve Sigér (23.), Mmaee (55.), Varga B. (58.), Romdhane (66.), Dibusz (73.)
Gólok: Barák (65.), Ikoné (90+3.), illetve Varga B. (25.), Cissé (50.)

Cikkajánló

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin