2023. szeptember 21.
Fordítás és győzelem az EKL nyitányán
Varga Barnabás, Owusu és Pesics volt eredményes a Csukaricski ellen 3-1-re megnyert csoportmeccsen.

Férfi labdarúgócsapatunk az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének első mérkőzésén a szerb FK Csukaricski ellen lépett pályára hazai környezetben. Dejan Sztankovics vezetőedző a Dibusz – Botka, Mmaee, Cissé, Ramírez – Makreckis, Abu Fani – Zachariassen – Marquinhos, Varga B., Owusu összeállítású kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

A mérkőzést csapatunk kezdte lendületesebben, többet birtokoltuk a labdát, és a kilencedik percben Abu Fani szabadrúgását követően Varga Barnabás fejelt a vendégek hálójába, de a játékvezető a találatot les miatt érvénytelenítette. A lesgólt követően is érvényesült a mieink mezőnyfölénye, a 13. percben Ramírez lódult meg a bal szélen, de beadását Varga nem tudta a kapuba juttatni, majd Zachariassen lövése vágódott le az ellenfél védőiről. Pár perccel később a Csukaricski került helyzetbe, de Dibusz Dénes hárítani tudott. A 26. percben azonban már hálóőrünk sem tudott segíteni, hiszen a vendégek Ivanovics révén megszerezték a vezetést (0-1).

Négy perccel később Zachariassen ugratta ki Owusut, aki éles szögből lőtt, de Samurovics védett. A 33. percben Kovac szabálytalankodott Botkával szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető előbb a tizenegyespontra mutatott, majd a VAR-vizsgálat után megváltoztatta ítéletét. Öt perccel az első félidő vége előtt azonban Abu Fani indította Owusut, akit a tizenhatoson belül lerántottak. A jogosan megítélt büntetőt Varga Barnabás végezte el, méghozzá eredményesen, így a 44. percben csapatunk egyenlített (1-1). A szünet előtt pedig a vezetést is megszereztük, egy szögletet követően Owusu elé került a labda, aki szépségdíjas találatot szerzett (2-1).

II. félidő

A második félidő első felében is csapatunk dominált, többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A 66. percben Varga Barnabás indította Owusut, aki kicselezte védőjét, majd szabadrúgást harcolt ki. A labda mögé Ramírez állt oda, és erőteljes lökete csupán centikkel zúgott el a kapu mellett. Egy perccel később Varga Barnabást Pesics váltotta, és nem kellett sokat várni szerb légiósunk első próbálkozására, jól helyezett fejesét a vendégek kapusa a léc alól tolta ki.

A 74. percben két helyen változtatott Dejan Sztankovics, Abu Fani helyére Ben Romdhane, míg Owusu helyére Lisztes érkezett. Öt perccel később Lisztes került helyzetbe, lövését Samurovics még védeni tudta, de a kipattanót Pesics a jobb felsőbe vágta (3-1). A hosszabbításban még mi veszélyeztettünk, de újabb gól már nem született, így hátrányból felállva 3-1-re győztük le a szerb Csukaricskit az EKL csoportkörének első mérkőzésén.Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb szeptember 24-én, vasárnap 17.30-tól a Kisvárdát fogadja a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Konferencia Liga, F-csoport, 1. forduló

FTC-Csukaricski 3-1 (2-1)
Budapest, Ferencváros Stadion

FTC: Dibusz – Botka (Sigér, 52.), Mmaee, Cissé, Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.)– Zachariassen – Marquinhos, Varga B. (Pesics, 67.), Owusu (Lisztes, 74.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

FK Csukaricski: Samurovics – Stevanovics (Rogan, 88.) , Subotics, Vranjes – Tosics, Nikcsevics (Jankovics, 46.), Sissoko, Docsics (Stankovics, 64.), Kovac (Miladionovics, 46.) – Adetunji (Cvetkovics, 78.), Ivanovics
Vezetőedző: Igor Matics

Sárga lapok: Mmaee (50.), illetve Docsics (19.), Ivanovics (41.), Adetunji (45+3.), Subotics (66.)

Gólok: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesics (79.), illetve Ivanovics (26.)

Cikkajánló

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin