2023. augusztus 6.
Fordulatos mérkőzésen Fradi-siker Székesfehérváron
Öt játékosunk is eredményes volt a Fehérvár elleni bajnokin.

Az ír Shamrock Rovers elleni továbbjutás, illetve a máltai Hamrun Spartans elleni harmadik körös EKL-selejtező között a 2023/24-es szezon első bajnoki mérkőzésére készült 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk, miután az első fordulóbeli, Kecskemét elleni bajnokit szeptember végére halasztották. A 2. forduló vasárnapi játéknapján a Fehérvár FC vendégeként lépett pályára Máté Csaba együttese. Vezetőedzőnk a Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Baráth, Zachariassen – Owusu, Traoré, Lisztes kezdőcsapatot küldte pályára Székesfehérváron.

I. félidő

A mérkőzés első kapuralövése Sigérhez fűződött, játékosunk távolról fölé lőtt, majd Lisztesnek volt pontatlan egy átadás, nem sokkal később pedig Ramírez szöglete okozott veszélyt. A 13. percben aztán Owusu szerzett labdát a Fehérvár tizenhatosához közel, középre passzolt Lisztesnek, aki higgadt, lapos lövésével előnyhöz juttatta csapatunkat (0-1). Három perccel később Kodro próbált válaszolni a hazaiak részéről, Dibusz védett. A 21. percben Traoré ívelt át a másik oldalra Owusunak, de a kapáslövés fölé szállt. Nem sokkal később újabb Lisztes-lövés jött, Owusu passza után lőtt mellé támadónk. Ezt követően Flores és Kastrati is próbált egyenlíteni, de egyik lövés sem talált kaput.

A 30. percben szabadrúgással jöhettünk távol a fehérváriak kapujától, ám ez nem zavarta Ramírezt, aki bődületes bombagólt lőtt (0-2)! A biztos előny tudatában sem álltunk meg, Baráth labdaszerzése után Traorét indította, de Kovács megszerezte a labdát, nem sokkal később pedig Zachariassen lövése pattant le. A 42. percben Zachariassen hozta játékba Lisztest, akinek a lövését egy csel után blokkolták, majd egy fehérvári támadás után Dibusznak kellett lábbal védenie. A 44. percben Kastrati került a kapunk elé, lövését már nem tudtuk tisztázni, így még a szünet előtt szépítettek a hazaiak (1-2).

II. félidő

A második játékrész hazai lehetőségekkel indult, Kodro lövését Dibusz védte, Kastratiét Ramírez blokkolta. Az 53. percben egy szöglet után Kodro fejesével egyenlített a Fehérvár (2-2). Ezt követően Makreckis távolról lőtt, de Kovács védett. Az 58. percben Kodro elé pattant a labda a tizenhatosunkon belül, igazított egyet rajta, majd belőtte a fehérváriak vezető találatát (3-2). Két cserével reagáltunk a fordításra, Baráth és Owusu helyett Abu Fani és Varga Barnabás érkezett. Előbbi cserénk rögtön lövésre vállalkozott, de pontatlan volt. Lisztes előtt adódott lehetőség, de nem sikerült veszélyeztetni.

A 63. percben Abu Fani remek labdát adott előre Zachariassennek, aki be tudta fejezni az akciót, ezzel újra egál lett az állás (3-3). Három percet kellett várni mindössze, és máris újra mi vezettünk: Abu Fani előkészítése után a csereként beszálló Varga kilőtte a hosszút (3-4). Nem bíztunk semmit a véletlenre, hiszen Abu Fani harmadik gólpasszát is kiosztotta: izraeli válogatott játékosunk precízen ívelt szabadrúgását Traoré fejelte a kapuba (3-5). A 75. percben a sérüléséből hosszú idő után visszatérő Tokmac vette át Lisztes helyét, aki rögtön célba vette a kaput. A 79. percben Traoré kereste Vargát, a fejes a kapusnál kötött ki. Az utolsó szűk tíz percre Knoester és Katona Bálint is pályára lépett Zachariassen és Traoré helyett.

Csapatunk tehát izgalmakkal teli mérkőzésen szerezte meg a bajnoki szezon első győzelmét. Folytatás csütörtökön, a Hamrun Spartans elleni EKL-selejtezőn.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 2. forduló

Fehérvár FC – FTC 3-5 (1-2)

Fehérvár FC: Kovács – Bese (Csongvai, 55.), Larsen, Spandler, Zeke – Flores, Christensen (Pető, 80.) – Kastrati, Houri (Karamoko, 66.), Schön (Katona, 80.) - Kodro
Vezetőedző: Bartosz Grzelak

FTC: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Baráth (Abu Fani, 59.), Zachariassen (Katona, 82.) – Owusu (Varga B., 59.), Traoré (Knoester, 82.), Lisztes (Tokmac, 75.)
Vezetőedző: Máté Csaba

Sárga lap: Baráth (48.), Zeke (50.), Kodro (94.)

Gólok: Kastrati (44.), Kodro (53., 58.), illetve Lisztes (13.), Ramírez (30.), Zachariassen (63.), Varga B. (66.), Traoré (71.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin